logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Een piekfijne en kraaknette douche of badkuip

Niet al het vuil dat we van ons lijf spoelen, verdwijnt in het afvoerputje. Denk maar aan de haren die het putje verstoppen. Verder blijven er heel wat kalk- en zeepresten achter en dat in alle hoekjes en gaatjes van de douche of het bad. Met onze tips pak je op een milieuvriendelijk en goedkope manier je bad of douche onder handen.

Deuren of gordijn

Douchedeuren of een badscherm kan je afnemen met een doek die je in azijn drengt, eventueel aangelengd met water. Moeilijk te bereiken plekjes kan je natspuiten met een plantenspuit waarin je een mix van water en azijn doet. Laat even inwerken en spoel alle restjes weg met de harde straal van de sproeier. Hou daarbij één richting aan, dan loopt al het vuile water naar één kant.

 

Een bad- of douchegordijn kan je wassen in de wasmachine. Gebruik je normale wasmiddel en voeg er één kopje azijn aan toe. Vul de machine verder met wat oude, lichtgekleurde handdoeken. Deze truc werkt het beste bij effen gordijnen. Zijn er veel details op aangebracht? Dan moet je opletten, want de tekening kan immers mee afgewassen worden.

 

Kranen en douchekop

Kranen en douchekoppen verzamelen na verloop van tijd kalk. Een antikalkproduct kan dan uitkomst bieden, maar even gemakkelijk én goedkoper is azijn.

 

Schroef de douchekop los en leg hem in een emmer met azijn, al dan niet verdund met water.

 

Bevochtig een doekje met azijn: een stoffen doekje, enkele vellen (stevig) keukenpapier of watten. Vervolgens wikkel je deze rond de kranen. Laat het een nacht trekken. Daarna moet je de kraan enkel nog afspoelen met water. Met spiritus wil het trouwens ook wel lukken, eveneens handig voor de rubberen stop van de afvoer.

 

Rail van douchedeur

Stop de gaatjes in de deurrails dicht met keukenpapier. Daarna giet je azijn in de rail of gebruik je wc-eend. Laat het zeker een half uur weken. Daarna kan je het keukenpapier eruit halen en alles wegspoelen met water. Ten slotte droog je het af met een doekje.

 

Matje

Het matje in je douche of bad kan je schoonmaken met een allesreiniger en een schuurspons. Als het erg vuil is of vol schimmel zit, kan je het een tijdje laten weken in water met een krachtige alles- of badkamerreiniger. Hardnekkige schimmel verwijder je met een mix van vier delen water en één deel chloor.

 

De douchebak of het bad reinig je met azijn. Eerst vul je een plantenspuit met warme azijn. Nadat je het erop spuit, wacht je nog een kwartier zodat het kan inwerken. Vervolgens neem je een natte doek waar je eveneens wat azijn opdoet. Vegen en daarna spoelen met water. Met een zeemvel of doek droog je alles ten slotte.

 

Kalkranden kan je ook behandelen met karnemelk.

 

Voegen

Neem een oude tandenborstel die je drenkt in azijn of chloor. Schuren maar! Maak de voegen daarna schoon met water en wat allesreiniger.

 

Siliconenrand

Siliconenranden willen wel eens verkleuren onder invloed van schimmels. Je kan ze eerst terug proberen op te lappen voor je nieuwe aanbrengt. Neem een doekje waarop je wat spiritus doet. In plaats van spiritus kan je ook verdund of onverdund bleekwater gebruiken. Veeg daarmee de schimmel en vuilrestjes weg. Als je de siliconenrand daarna inwrijft met vaseline, werk je preventief.

 

Afvoer

Hoe reinig je het afvoerputje? Gebruik ofwel een afvoerreiniger ofwel een ontstopper, in geen geval beide tegelijk.

 

Een prop vuil die de afvoer belemmert, verwijder je met een ontstopper of een pomp. Is het een hardnekkige verstopping? Verwijder dan de sifon en maak die grondig schoon.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 9/11/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z