logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Hoe je woning beveiligen tegen inbraak ?

Vertrek je binnenkort op reis of ben je overdag niet thuis ? Let er dan op dat je woning het doelwit kan zijn van inbraak. Wij geven een aantal tips om je woning optimaal te beveiligen !

Plaatsing van een alarmsysteem / camerabeveiliging
Een eenvoudig alarmsysteem kan al heel wat ellende besparen. Er zijn vandaag op de markt vrij goedkope en degelijke alarmsystemen welke dieven afschrikken. Het plaatsen van camera’s of zichtbare elementen van het beveiligingssysteem ( zwaailicht ) aan de buitengevel van de woning schrikt inbrekers ook af. Hou je wel aan de wettelijke voorschriften bij het plaatsen van een dergelijk systeem.

Laat geen ladders / gereedschap achter
Alle gereedschap zoals tuingereedschap, ladders, hamers,… kunnen dieven gebruiken om in te breken in de woning. Laat ze nooit rondslingeren rondom de woning. Berg alle gereedschap op in het tuinhuisje of de garage. Zorg er ook voor dat ze niet zichtbaar zijn voor potentiële inbrekers.

Licht de buren in
Het is belangrijk dat je de buren inlicht dat je een lange periode niet thuis bent. Licht enkel personen in die je 100% kunt vertrouwen, het gaat hier trouwens om vertrouwelijke informatie. Vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Geef hen ook steeds een telefoonnummer waar ze je kunnen bereiken, desnoods van een familielid dat dicht in de buurt woont. Geef de persoon ook een reservesleutel.

Post, Sleutels en rolluiken
Vraag aan iemand om dagelijks de post uit de brievenbus te halen. Uitpuilende post geeft aan voorbijgangers de indruk dat de bewoners van de woning niet aanwezig zijn. Verberg ook nooit een sleutel van de woning op klassieke plaatsen zoals de onder de deurmat, bloempot, … geeft een reservesleutel aan een vertrouwenspersoon. Vraag aan iemand om dagelijks de rolluiken op te trekken en neer te laten.

Gras afrijden
Indien u een vrijstaande woning bezit, met een tuin rondom de woning, is het belangrijk dat je uw gras afrijdt vooraleer je vertrekt. Een mooi gazon geeft aan voorbijgangers de indruk dat er iemand thuis is.

Sluit alle ramen en deuren
Vooraleer je vertrek, controleer je het best of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Controleer ook het tuinhuis, keldergaten, lichtkoepels, de achterdeur,… De preventiedienst van de lokale politie kan u altijd inlichten geven over de zinvolheid en de kwaliteit van veiligheidssloten, bijzetsloten, dievenklauwen, rolluiken, veiligheidsglas, etc…

Laat een licht branden
Als u het huis verlaat kunt u een lichtbron laten branden in de woning. Een tijdschakelaar of een eenvoudige spaarlamp geeft dieven de indruk dat er iemand aanwezig is in de woning.

Plaats geen waardevolle voorwerpen in de kijker
Plaats geen waardevolle voorwerpen in de woning welke zichtbaar zijn voor voorbijgangers. Dure hifi-ketens, juwelen, gsm’s, televisieschermen, computers, geld en waardepapieren, cheques, schilderijen,… zijn steeds het doelwit van inbrekers. U kunt dergelijke voorwerpen verplaatsen of ze binnengeven in een soort meubelbewaarplaats.

Registreer waardevolle voorwerpen
U kunt waardevolle voorwerpen laten merken, registreren. Er bestaan stiften op de markt waarmee je met onzichtbare inkt aantekeningen kunt maken op waardevolle voorwerpen. Enkel met ultraviolet licht kunt je de aantekeningen waarnemen. U kunt waardevolle voorwerpen fotograferen en gebruiken als bewijs bij een eventuele inbraak.

Slachtoffer van een inbraak ?
Ben je slachtoffer van een inbraak ? Neem direct contact op met de politie ! Zij geven op aanvraag advies en kunnen je begeleiden om een volgende inbraak te voorkomen.

Premies - Inbraakpreventiepremie
Er zijn premies te verkrijgen indien je inspanningen levert om je woning te beveiligen. Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor dergelijke premies ( inkomen, KI,…) Dergelijke premies kunnen tot 50% of meer van de totaalkost bedragen, er zijn uiteraard ook maximum barema’s aan verbonden. U kunt de premie aanvragen bij uw gemeente.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 4/11/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z