logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Tips om uw tuin winterklaar te maken

Voor de winterperiode en vorstperiode is het noodzakelijk om uw tuin te onderhouden. Een goed onderhoud is belangrijk om van alle planten, struiken en bomen optimaal te genieten tijdens de lenteperiode. Wij geven een aantal interessante tips.

 

Niet winterharde planten binnen plaatsen

 

Planten die niet winterhard zijn, moeten onvermijdelijk binnen geplaatst worden of op een vorstvrije plaats. Reinig de potten schoon en controleer deze op ongedierte zodat deze niet in huis kunnen kruipen of overleven. Zorg ervoor dat de temperatuur waar de planten komen te staan in een niet te warme plaats staan. Deze zouden de groei kunnen stimuleren en eventueel extra ongedierte aantrekken. U kunt sommige planten al een stuk bijsnoeien, dit vergemakkelijkt de opslag. Geef de planten niet te veel water tijdens de winterperiode. Het is ook aangeraden om sommige planten wat extra “voeding” te geven.

 

Bescherm uw buitenplanten tegen vocht en vorst in de winter

 

Om planten en kruipplanten te beschermen tegen vorst is het aangewezen deze te beschermen. U kunt stro, bladriet of dennentakken. U kunt ook folie gebruiken met gaatjes in.

 

Snoeien en opruimen

 

U dient alle zieken plantendelen besmet met parasieten en/of schimmels te verwijderen. Deponeer deze niet op de composthoop. Deze zouden een besmettingshaard voor het volgende seizoen kunnen worden. Rozen snoeit u het best half terug midden november. De rozenstruik gaat dan immers in “rust”. U kun wel de voet van de rozenstruiken beschermen of een kuil graven ronddom de stam. De kuilen kunt u opvullen met mest of compost. Op die manier beschermd u deze tegen vorst. Siertuinen kun je beginnen snoeien na de eerste vorstperiode. Om uw siertuin in mooie vorm te houden dient deze bijgesnoeid te worden en moeten alle zieke delen verwijderd te worden. Overtollige groei kan ook het best bijgesnoeid worden. Bescherm ook eventuele snoeiwonden met een speciaal voorzien product. Geef heggen ook een laatste snoeibeurt. Bloeders (esdoorn, berk, druif, walnoot) snoeien voor december. Eventueel kan je heesters die in het voorjaar geheel terug moeten worden gesnoeid, nu ook alvast enigszins snoeien om ongewenste takbreuk te voorkomen.

 

Algen mossen en gazon

 

Na de overtollige regen van september en oktober, dient u alle mossen te verwijderen met daarvoor speciaal voorziene producten. Reinig nooit paden, of terassen met een hogedrukreiniger. Deze verspreid enkel de algen op andere plaatsen. Het gazon kan je extra bemesten om het gras extra sterkte in de winterperiode te geven. Dit zal de groei na de winterperiode stimuleren. Sommige meststoffen zullen ook de mosgroei tegengaan. Verwijder ook alle bladeren die uw gazon zouden bedekken. Loop nooit op een sompig gazon.

 

Afgevallen bladeren

 

In de herfstperiode verliezen de meeste bomen hun bladeren. Haal alle bladeren weg die uw groene planten bedekken en strooi ze ronddom de planten. Vergeet ook uw gazon niet. Zachte bladeren kan je het beste op de composthoop strooien. Harde bladeren kunnen het best gebruikt worden om uw planten vorstvrij te houden.

 

Reinig uw tuinmateriaal

 

De herfstperiode is ook de ideale periode om uw tuinmateriaal eens grondig te reinigen. U kunt alles slijpen en scherpen en grondig reinigen. De tuinslang dien te wel te laten leeglopen en vorstvrij op te bergen. Tuinornamenten kunnen ook het best behandeld worden. Kassen kunnen nu ook het best schoongemaakt worden.

 

Nog enkele tips

 

Bescherm uw composthoop tegen regenval

Bloemen en knollen planten

Onkruid uittrekken

Vijver vrijhouden van bladeren en rottend materiaal

Goten schoonhouden

 

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 14/10/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z