logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Waarop letten bij de aankoop van een vakantiewoning?

Je hebt besloten om een tweede verblijf te kopen in het buitenland en je start je zoektocht naar vakantiewoningen? Wees dan kritisch wat de eisen voor de woning betreft. Je bent misschien zo in de wolken van je koopplannen dat je de bezochte vakantiewoningen door een roze bril bekijkt. Houd met deze aanwijzingen zeker rekening.

 

Ligging van de vakantiewoning

Controleer hoe ver de woning verwijderd ligt van de lokale faciliteiten. Als je een vakantiewoning koopt waarbij je er ontzettend lang over doet om ernaar toe te reizen, is de kans groot dat je er niet erg vaak naar toe trekt. Ook als je je eigendom wil verhuren, is het belangrijk om aan de noden van mogelijke huurders te denken. Ga dus na hoe ver de dichtstbijzijnde luchthaven, ziekenhuis, winkel, restaurant, strand.. gelegen zijn van de vakantiewoning.

 

Ook de onmiddellijke omgeving van de vakantiewoning moet je goed inspecteren. Alvorens je tot de aankoop overgaat, neem je best op verschillende tijdstippen van de dag een kijkje in de straat waar ze gelegen is. Misschien baten de buren enkel ‘s avonds een nachtclub uit, is het luidruchtige café ‘s namiddags gesloten vanwege de siësta of is het slachthuis in de straat enkel in de vroege ochtend en voormiddag geopend... Als er nog onontgonnen land aan het perceel grenst, informeer dan naar de toekomstige plannen om te vermijden dat je op een ochtend wakker wordt met een leger bulldozers naast je tuin. Houd ook rekening met storend transport zoals een spoorweg, de lokale luchthaven...

 

Staat van de vakantiewoning

Stel zo veel mogelijk vragen als je een eigendom bezoekt. Werk een checklist af – met pen en papier – en neem foto’s. Geloof echter niet alles wat men je vertelt. Voor x euro over x weken een nieuw dak? Reken voor de zekerheid maar op het dubbele ervan... De laatste 10 jaar is de woning opgeknapt? Kijk dan of er reçu’s, garantiebewijzen én bouwvergunningen voorhanden zijn. Een dubbele slaapkamer die verdacht klein is? Meet het na! Zorg ook voor een zaklamp en kompas, zo kan je nagaan hoe de staat van de kelder en zolder, en of het terras werkelijk op het zuiden gericht is.

 

Controleer het loodgieterswerk in de badkamer en keuken, en ga na hoe het gesteld is met de gas-, elektriciteits-, verwarmings- en warmwatersystemen. Draai de kranen open om te zien hoe het zit met de waterstroom, hoe snel het water wegstroomt en luister naar eventuele vreemde geluiden.

 

Om zeker te zijn laat je best een inspectie uitvoeren door een betrouwbare bouwkundige. Kies een professional die vertrouwd is met de lokale constructieprocessen en materialen.

 

Grootte van vakantiewoning

Verschillende landen hebben verschillende manieren om de grootte van vastgoed te meten, er kunnen zelfs verschillen zijn tussen projectontwikkelaars van hetzelfde land. Dus controleer hoe de verkopers aan hun afmetingen komen. Rekent men bijvoorbeeld het terras mee? Soms telt men er zelfs een percentage van gedeelde terrassen en tuinen bij.

 

Andere raadgevingen in verband met de grootte:

  • Bepaal de grenzen van de eigendom, zodat je zeker bent dat het achterste strookje van de tuin tot het perceel behoort van de vakantiewoning en niet dat van de buurman.
  • Ben je op zoek naar een vakantiewoning voor een koppel of voor het hele gezin? Wil je er ook vrienden kunnen laten overnachten of familie, als jullie er zijn? Wil je de mogelijkheden openhouden voor huurders met kinderen? Bepaal het doel van de vakantiewoning en pas daaraan de grootte aan. 
  • Voldoende opbergmogelijkheden zijn een must voor een vakantiewoning. 
  • Ga ten slotte na of er voldoende en veilige parkeermogelijkheden zijn.

Toegankelijkheid van de vakantiewoning

Is het perceel of de vakantiewoning gemakkelijk toegankelijk? Veel trappen en een steil oneven pad maken het niet eenvoudig om meubels en koffers naar binnen te dragen.

 

Geniet van je zoektocht, maar blijf kritisch. Neem indien mogelijk een vriend mee die een ander perspectief kan bieden en neutraal advies kan geven.

Wil je weten hoe je het kopen van een tweede verblijf in het buitenland op de beste manier aanpakt? Lees dan het artikel Hoe te werk gaan bij de aankoop van een vakantiewoning?

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 5/7/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z