logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Hoe te werk gaan bij de aankoop van een vakantiewoning?

Droom je van een tweede woning in het buitenland waar je je vakanties kan doorbrengen of waar je op je oude dag zelfs kan gaan wonen? Omdat je de vastgoedmarkt in het buitenland niet kent, houdt de aankoop van een vakantieverblijf risicoís in. Met onze tips kan je die risicoís evenwel tot een minimum beperkten!

 

Eťn bezoekje volstaat niet...

Misschien weet je meteen waar je op zoek wil gaan naar een vakantieverblijf, misschien houd je al je opties nog open... Van op afstand kan je echter moeilijk een beslissing nemen, dus bezoek de mogelijke locaties ter plekke. Meer nog, probeer het gebied meerdere keren per jaar te bezoeken, bij voorkeur tijdens de verschillende seizoenen. Heel wat vakantiebestemmingen zijn seizoensgevoelig en sluiten als het ware wanneer de toeristen naar huis gaan. Als je er buiten het seizoen wil logeren of als je van plan bent om permanent in je vakantiewoning in te trekken, controleer dan of dat haalbaar is. Zo kan een klein dorpje in de Provence een idyllisch oord zijn in het zomerseizoen, maar in de koudere maanden van het jaar verlaten en quasi geÔsoleerd zijn.

 

Informeer je over het land, het gebied en de locatie

Je doet best zo veel mogelijk research over het land, de regio en de plaatsen waarin je een vakantiewoning overweegt te kopen. Bezoek immobeurzen, koop boeken en magazines en raadpleeg het internet zodat je met zo veel mogelijk informatie gewapend bent wanneer je ter plaatse een kijkje gaat nemen. Veel mensen hebben onrealistische verwachtingen over wat ze zich kunnen veroorloven op het vlak van buitenlands vastgoed, daarom is het belangrijk dat je de streek waarin je een tweede verblijf zoekt, bezoekt met voldoende inzicht in de lokale immomarkt. Zo vermijd je een miskoop.

 

Informeer je over het financieel plaatje

Doe goed je huiswerk op het vlak van financiŽn. Ga na of je een hypotheeklening in het buitenland kan krijgen. Of misschien is het net beter om in eigen land een lening aan te gaan.

 

Bepaal je budget en ga er niet over! Als je de perfecte vakantiewoning lijkt tegen te komen kom je al snel in de verleiding om meer uit te geven, maar onthoud dat je zoín 10 procent extra nodig hebt bovenop de vraagprijs om honoraria, zegelrechten en dergelijke te bekostigen. Het is belangrijk dat je vanaf het begin met deze bijkomende kosten rekening houdt.

 

Kom je je ideale tweede stek tegen als je ter plaatse een kijkje gaat nemen? Ook dan is het beter om je financiŽn al geregeld te hebben. Je wilt nu eenmaal niet dat een andere koper ermee aan de haal gaat omdat je nog op zoek moet gaan naar geld voor het voorschot.

 

Doe een beroep op een onafhankelijke advocaat

Het is essentieel om een goede onafhankelijke advocaat ter hand te nemen met kennis van de lokale immobiliŽnmarkt. Teken niets alvorens je je advocaat de documenten eerst laat controleren. Overhandig ook geen geld zonder je advocaats toestemming.

 

Verkopers of agenten adviseren vaak juristen en notarissen die hen vertegenwoordigen, maar daar ga je beter niet op in. Ga op zoek naar een onafhankelijke advocaat en kies ereen met een goede reputatie. Ook talenkennis is een must, als je je wensen en noden duidelijk wil communiceren. 

 

Wil je weten aan welke eisen de vakantiewoning moet voldoen? Lees dan het artikel Waarop letten bij de aankoop van een vakantiewoning?

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 5/7/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z