logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Binnenkort schilderwerken ? Een aantal tips

Koop alle verfbenodigdheden die nodig zijn om een kamer voor te bereiden, te verven en af te werken. Zorg ervoor dat je zeker en vast de goede verfkeuze maakt voor de te verven ondergrond. Ook reinigingsmiddelen, tape, ladder, beschermfolie,... niet vergeten.

Werk eerst alle oneffenheden weg uit de muren en plafond. Haal alle nagels, spijkers, loszittend papier weg van de muren. Zorg ervoor dat alle openingen in de muren uitgeborsteld zijn zodat er geen loszittende bestanddelen zitten in de openingen.

Dicht alle openingen met speciale kant-en-klare voegpleisters en laat deze drogen. Indien grote oppervlakken te worden gedicht, maak je best zelf een voegpleister aan om de kosten te drukken.

Tape alle vlakken af die niet mogen meegeverfd worden. Zorg er wel voor dat de tape geschikt is om over te verven en dat de tape gemakkelijk weer te verwijderen is na het verven. Tape alle stopcontacten af, raamprofielen, plinten,... Er bestaan diktes in tape. U kunt ook stopcontacten afdekken met huishoudfolie. Zorg ervoor dat er genoeg licht in de kamer is om het tapen zo nauwkeurig mogelijk te doen.

Op een kamer te verven heb je meestal verf, een verfrol(len), verfbakje en verfkwast(en) nodig. In het verfbakje kun je het best eerst huishoudfolie plaatsen. Hierdoor moet je het bakje niet reinigen en is het snel herbruikbaar. Zorg er ook voor dat het verfbakje breed genoeg is zodat de verfrol erin past.

Verf steeds op kamertemperatuur en overdag als er genoeg licht is. Verf niet als het te koud is of als de verf te koud is. De verf wordt dan te stroperig en u heeft eerder kans op klodders. Als u de verf eerst enige tijd laat wennen aan de temperatuur in de ruimte, verft u er gemakkelijker mee.

Verf met een verfkwast eerst alle randen en hoeken van de kamer. Ga zorgvuldig langs het plafond en via de hoeken van de kamer over naar de plinten. Op deze manier kunt u snel met een verfrol de muur afwerken.

Verf steeds in horizontale en vertikale richting met de verfrol. Neem niet te veel verf op. Het is beter de muren twee maal te verven dan in een keer. Probeer altijd in het nat te schilderen. Maak lange gelijkmatige streken van boven naar beneden. Rol steeds van onder naar boven op de muur.

Wanneer u de kwast of roller de volgende dag weer wilt gebruiken voor dezelfde verf, kunt u ze zo luchtdicht mogelijk wikkelen in plastic of aluminiumfolie. Leg ze vervolgens in de koelkast of de diepvries en de volgende dag schildert u gewoon verder.

Nog een tip voor het verven: Als u aan het verven bent met een roller en u wilt deze de volgende dag weer gebruiken doe deze dan met een zak er omheen in de vriezer.

Verwijder alleen de tape als de verf volledig is opgedroogd. Spoel na het verven goed de verfrol en de kwasten uit. Zo kunt u ze zonder probleem hergebruiken. Sluit goed de verfpotten af. Nog een laatste tip voor het verven: Als u uw verf de volgende dag weer wil gebruiken, doe er dan een laagje water over. Deze kunt u er de volgende dag zo afgieten en zo weer verder verven.

Veel verfplezier !

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 8/8/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z