logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Wanddecoratie voor elk budget !

Ben je wat uitgekeken op je muren, maar heb je geen zin om de hele kamer opnieuw te schilderen of te behangen? Of heb je genoeg van die saaie stillevens waardoor je wanden allesbehalve hip en dynamisch lijken? Geef een nieuwe en frisse look aan je muren met deze decoratietips voor elk budget...

Kaartje, kaartje aan de wand
Boomerang Cards. Elke drie weken tref je gratis een verse lading aan in cafés, scholen, bioscopen en sportcentra. Met de inkomsten van de reclamekaartjes geeft Boomerang redactionele Cards uit. Dat zijn meestal rebelse en humoristische kaartjes met maatschappijkritiek verpakt in ludieke teksten. Ook goede doelen of jonge kunstenaars kunnen er hun ei op kwijt. Vanaf nu kan je best uitkijken naar die originele redactionele Cards om je muren op te fleuren.

Als je weinig tijd hebt of niet zo creatief aangelegd bent, kan je de kaartjes natuurlijk lukraak als collage op de muur bevestigen. Een mooier resultaat krijg je als je een ontwerp maakt. Rangschik de kaarten per kleur of per thema. Maak er een bepaalde vorm mee of een geometrisch patroon.

Je favoriete kaarten mag je natuurlijk wat meer laten opvallen. In de speciaalzaak vind je papiersoorten in alle kleuren, waarop je je kaartjes kan kleven: stevig golfkarton, reliëfpapier, handgeschept Japans of decoratief papier... Als je van speelse details houdt, kan je er wat raffia, veertjes, parels of metaaldraad aan toe voegen. Werk het eventueel af met stevige transparante folie.

Ook de achterkant van de kaartjes kan je gebruiken. Wat denk je van een receptenmuur voor de keuken? Schrijf je beproefde recepten op de keerzijde en vermijd zo dat je kookboek van Jamie Oliver vol spetters zit. Met kleine wasknijpers of een transparante plastic CD-map hang je ze op.

Fotomuur
Wil je het geheel een persoonlijker tintje geven, grasduin dan eens in je digitale fotocollectie. Het is zonde om al die leuke kiekjes in je computer te verstoppen, als je ze al voor een zacht prijsje kan laten afdrukken.

Wat het afdrukformaat betreft kan je best variëren; voeg er enkele foto’s in A4-, A3- of zelfs posterformaat tussen. Naast een kleurenafdruk kan je ook kiezen voor zwart-wit of een sepiatint voor een klassieke uitstraling.

Experimenteer je graag, dan kan je fotobewerkingssoftware gebruiken zoals Photoshop. Je kan beginnen met rode ogen weg te werken, maar interessanter zijn de filters. Maak van je foto een waterverfschilderij, fresco, pentekening of stempel. Of kies voor een neongloed of wolkenpatroon over je foto.

Posters
Op zoek gaan naar leuke posters is geen eenvoudige klus; in de winkelstraten tref je meestal een beperkt aanbod aan of je moet een poster van een celebrity willen. Ook grote ketens bieden meerdere posters aan, maar origineel is anders. Je wilt toch niet dezelfde afbeelding als je buur in huis halen?

Op de websites van PGM Art World, All Posters of Posterplanet vind je een online collectie om u tegen te zeggen: van antieke tot surrealistische kunstreproducties, fotografische afbeeldingen van landschappen, steden, gebouwen, mens en dier, filmposters, cartoons... Bij PGM Art World noteer je gewoon het refertenummer en bezorg je het aan een van de 99 Belgische dealers. Bij de andere webwinkels kan je online bestellen en wordt alles aan huis geleverd.

Fotobehang
Waarom geen levensgrote afbeelding op de hele muur? Fotobehang was een hit in de seventies en is nu helemaal terug van weggeweest. Waan je op een besneeuwde bergtop, een tropisch strand of kijk uit over Manhattan. Met een wand vol knuffels, snoephartjes of eendjes maak je een spectaculaire kinderkamer. Zelfs een eigen foto selecteren mag.

Maak je trouwens geen zorgen als er een raam in de weg zit; een aangepast rolgordijn vervolledigt het motief. Ook je deur kan je behangen.

Eijffinger en defotobehangsite bieden een uitgebreide collectie fotobehang aan dat je online kan bestellen. De eerste werkt via detailhandelaars, de tweede levert rechtstreeks aan huis. Bij Wonderwand kan je berekenen hoeveel een afbeelding precies kost. Goedkoop is het zeker niet, maar je krijgt er wel iets unieks en op maat gemaakt voor in de plaats.

Voorbeelden van fotobehang:
"Wallpower for kids"
EIJFFINGER
Tel.nr. 079 3441225
www.eijffinger.com

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 12/12/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z