logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
De beglazing

Warmte-isolerende beglazing - thermisch isolerende beglazing
Thermisch isolerende beglazing bestaat uit 2 glaspanelen met spouw. Deze spouw kan gevuld worden met droge lucht of met gas en/of door één van de glasbladen aan de binnenkant te bekleden met een transparante coating bestaande uit metaallagen. De spouw zal de isolerende waarde van een woning sterk verhogen. Hierdoor wordt aangeraden om steeds thermisch isolerende beglazing te gebruiken. Deze oplossing is energiebesparend t.o.v. enkele beglazing. De metaallagen kunnen de beglazing een licht kleur meegeven, van lichtbruin tot lichtblauw. De dikte van de glasbladen staan in functie met de grootte van de raam- of deuropening. Thermisch isolerende beglazing heeft ook een hogere akoestische eigenschappen t.o.v. enkel glas.

Er bestaat ook hoogrendementsglas. Dit soort beglazing laat zonlicht en warmte ten volle toe terwijl het de warmte binnenhoudt. Dit is ideale oplossing zijn voor grote glaspartijen waarbij comfort en energiebesparing een must is.

Zonwerend glas
Is een glassoort die kan gebruikt worden om fel zonlicht te vermijden. Het glas heeft een hoge esthetische waarde door zijn kleurenspel en reflecterende eigenschappen. Dit soort beglazing kan gebruikt worden voor veranda’s, serres, winkels, kantoren,… Er bestaan fel en minder fel reflecterende glassoorten, welke bepalen hoeveel zonlicht er binnenvalt. Bij de keuze van zonwerende beglazing is het belangrijk om de positie van de raam- en deuropeningen t.o.v. de zon en omgeving goed te kennen. Het glas heeft de kenmerk om de zonnestralen buiten te houden en de warmte binnen te houden.

Warmte isolerende en zonnewerende beglazing
Deze soort beglazing is een combinatie van thermisch isolerende beglazing en zonwerende beglazing. Uiteraard zijn er tal van combinaties op de markt, afhankelijk van de toepassing van de beglazing.

Geluidsisolerende beglazing – Akoestische beglazing
Geluidsisolerende beglazing kan handig zijn indien uw woning, kantoor of winkelruimte gelegen is in een buurt waar veel lawaai is. Het kan gebruikt worden als buitenbeglazing maar ook als scheidingswand in kantoren. De geluidsisolerende factor zal ook bepaald worden door de dikte van de beglazing zelf. Zorg er ook steeds voor dat ronddom het raamkader voldoende isolatie is voorzien, anders heeft et geen zin om te investeren in geluidsisolerende beglazing. Geluidsisolerende beglazing kan ook voorzien zijn van dubbele glasbladen of een kunststoffolie welke ervoor zorgen dan het glas een hogere veiligheidswaarde heeft. Reflecterende delen kunnen ook voorzien worden.

Veiligheidsglas – gelaagd glas – Inbraakwerende beglazing
Veiligheidsglas kan gebruikt worden waar er risico bestaat voor inbraak, vandalisme of voor de bescherming van personen en goederen. Bij veiligheidsglas worden er verschillende smallere glasbladen tegen elkaar geplaatst. Tussen de glasbladen zit een zelfklevende kunststoffolie. Bij glasbreuk zal het glas niet uiteenspatten door de zelfklevende folie. Afhankelijk voor de toepassing van het veiligheidsglas, kunnen er meerdere glasbladen tegen elkaar geplaatst worden. Het glas kan gebruikt worden in banken, winkels, veranda’s, erkers,… Het glas kan ook gehard worden ( floatglas) om extra veiligheid te bieden.

Brandwerend glas
Brandwerende dubbele beglazing is voorzien van brandwerende eigenschappen. Er bestaat de mogelijkheid om zowel het binnenblad als buitenblad brandwerend te maken.

Decoratief glas en gebogen glas
Er bestaat tal van decoratieve beglazing zoals melkglas, spiegels, figuurglas, gezandstraald glas, gebogen glas.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 16/12/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z