logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Keldertypes

Volledige onderkeldering – gemetste kelders

 

Een kelder voor particuliere woningen wordt meestal opgetrokken uit snelbouwblokken. Deze blokken hebben een aanzienlijk grotere afmeting t.o.v. gevelstenen. Afhankelijk van de stabiliteit wordt de groote van de blokken gekozen. Dankzij de grootte van de bouwblokken, gaat het metselen van een kelder vrij snel.

 

De kelderwanden zullen later afgewerkt worden met daartoe speciaal voorziene buitenbekuiping. De betonblokken worden gecementeerd en vertind (geteerd). Dit zorgt ervoor dat de kelder waterdicht is en blijft. Een extra drainagesysteem wordt ook het best voorzien aan de buitenzijde van de kelderwanden. De binnenkant van de keldermuren worden het best voorzien van een binnenbekuiping. Er bestaan stijve en soepele binnenbekuipingssystemen. Bij renovatiewerken, zijn er tal van producten op de markt om een kelder waterdicht te maken.

 

De kruipkelder

 

Meestal wordt voor een kruipkelder geopteerd door de aard van het terrein. ( vb slechte grond die moet afgegraven worden ) Kruipkelders hebben een vrije hoogte van minimum 80 cm. De ruimte laat enkel toe om er enkel in te “kruipen”, vandaar de naam. Het grote voordeel van kruipkelders is dat de afvoeren van de riolering bereikbaar blijven. Een kruipkelder kan gebruikt worden als bergruimte. De kruipkelder wordt opgetrokken zoals de traditionele gemetste kelders in betonblokken. Kruipkelders worden ook voorzien van een bekuiping.

 

Gegoten kelders

 

Voor speciale toepassingen worden ook kelders “in situ” gegoten. De aannemer kan via geplaatste bekistingsplaten de ruimte tussen de bekistingsplaten opvullen met beton. De gegoten betonwanden kunnen bij deze toepassing voorzien zijn van extra wapeningstaal. Dit is nodig doordat er een grote zijdelingse kan ontstaan op de betonnen kelderwanden. Betonnen kelders die ter plaatse zijn gestort, garanderen een grotere waterdichtheid dan de traditionele gemetste kelders. Het prijskaartje ligt ook wel een stuk hoger.

 

De préfabkelder

 

De préfabkelder is een kelder die kant-en-klaar geplaatst wordt. Dankzij dit keldertype, komen er geen metselwerken meer aan te pas. Deze kelder kan geplaatst worden onder de traphal, garage, tuinhuis, veranda… De préfabkelder is een ideale wijnkelder of hobbyruimte. Dergelijke kelders kunnen een dragende functie hebben. Dit wil zeggen dat belastingen van dragende muren, kolommen, puntlasten en bovenliggende vloeren rechtstreeks via de wanden dragen naar de keldervloerplaat, welke als een algemene funderingsplaat is opgevat. De préfabkelder wordt waterdicht aangeleverd. Het nadeel is dat je gebonden bent aan de standaardafmetingen van préfabkelders, welke meestal vrij klein zijn. De préfabkelders worden geleverd met trapgat. Verschillende afmetingen op aanvraag zijn mogelijk.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 16/12/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z