logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 WONEN & BOUWEN
Startpagina
Links
 ARTIKELS
Woning financieel
Woning huren
Woning bouwen
Woning kopen
Klusjes en huistips
Interieur
 IMMO
Huizen
Appartementen
Kantoren
Gronden
Garages
Immokantoren
 ENERGIE & BESPAREN
Koken & Keuken
Warm water
Verlichting
Verwarming
Isolatie
 TUIN
Tuin & Omgeving
Tuinieren
Vijver
 SERVICES
Renovatielening
Woningbouw
 VERHUIZEN
Verhuistips
 BOUWGIDS EN TIPS
Bouwstenen
Het dak
Gewelven
Verlichting
Buitenschrijnwerk
Verven
Kelders
Vloeren
Trappen
Kijkwoningen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  IMMO & WONEN - DETAIL
Waarom bouwen met een architect ?

Te veel bouwwerken en verbouwingen worden nog uitgevoerd zonder architect of ingenieur. Veel mensen denken dat ze zelf kunnen bouwen en de regels van de architectuur en stabiliteit en aan hun laars kunnen lappen. Maar wat als er na het bouwen problemen rijzen zoals verzakking, het optrekken van een bouwwerk waar het eigenlijk niet toegelaten was, instortingsgevaar,... Er zijn te veel factoren waar rekening moet mee gehouden worden om bovenstaande factoren te vermijden. Vertrouw daarom enkel op een architect die aangesloten is bij de Orde van Architecten.

Het bouwen met een architect geeft aan U als bouwer een aantal niet miskende waarborgen. Zo heeft de architect een hogere studies genoten. De opleiding van een architect duurt 5 jaar lang met daarna nog eens 2 jaar stage. Het programma van de opleiding van de architect bevat niet enkel het leren ontwerpen, tekenen en schetsen...maar bevat o.a. ook zware cursussen zoals materialenleer. Onderdelen zoals Beton, Glas, Metaal, Gebakken Aarde, Hout,...komen aan bod in de opleiding. Hierdoor kent de architect de verschillende eigenschappen, voordelen en nadelen van bouwmaterialen en de toepassingsregels van de materialen onderling. De architect kan snel de link leggen tussen theoretische en praktische toepassingen in het bouwproces.

De architect is ook onderworpen aan deontologische beroepsregels. Zo waakt de Orde van Architecten over de architecten of deze regels gerespecteerd worden. Zo is zijn beroep niet verenigbaar met dat van een aannemer van openbare als particuliere werken. De architect mag ook geen enkele commissie ontvangen van aannemers, leveranciers of fabrikanten van bouwmaterialen. De architect heeft ook een openbare opdracht. De architect is deontologisch geŽngageerd om bouwwerken te ontwerpen die het landschap verrijken en het cultureel patrimonium vrijwaren.

De architect is ook uw raadsman. Hij geeft u raad en advies tijdens het schetsontwerp, voorontwerp en uitvoeringsontwerp. De architect regelt ook alle administratieve zaken voor U.

De architect moet de wederzijdse verplichtingen van de betrokken partijen in een geschreven overeenkomst vastleggen. Hij kan daarom alleen projecten voorstellen die het budget respecteren dat in de overeenkomst samen met het programma werd bepaald.

De architect en de aannemer hebben ook een 10 jarige verantwoordelijkheid. Hij kan tijdens deze periode verantwoordelijk gesteld worden voor ernstige gebreken en grove fouten. De 10 jarige aansprakelijkheid heeft vooral te maken de stabiliteit van het bouwwerk. Het gaat om een aansprakelijkheid van openbare orde: dit betekent dat zij contractueel niet kan worden beperkt, noch wat de termijn betreft, noch wat de gebreken betreft waarop zij van toepassing is.

Wat we duidelijk kunnen stellen is dat door de opleiding van de architect, de ervaring en de contractuele verplichtingen tussen architect en opdrachtgever alle factoren aanwezig zijn om een bouwwerk tot uitvoering te brengen dat architecturaal en deontologisch in orde is. Vertrouw daarom steeds op een architect.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 19/8/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent immo en wonen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
  IMMO - IMMOZOEKERTJES
Immozoekertjes en vastgoed
Zoek je een huis te huur of te koop , appartement te huur of te koop, garage te huur of te koop, grond te koop of een kantoor?
persoonlijke leningen
Renovatielening & Krediet
Zoek je een goedkope renovatielening om te verbouwen, renoveren, tuin,... ?
 ENERGIE - ENERGIE BESPAREN TIPS

Bespaar op je energie !
Ontdek tips om te besparen op je energiefactuur zoals elektriciteit, gas, water...

© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z