logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De 10 mooiste bezienswaardigheden van Barcelona !

Barcelona heeft als cultuurstad heel wat te bieden. Lekker wandelen op de Las Ramblas, La Ribera, ... duidelijk de invloed ontdekken van de kunstwerken van Antoni Gaudí,... wij geven de top 10 bezienswaardigheden weer van Barcelona.

La Ribera
La Ribera, beroemd omwille van zijn middeleeuws karakter en kleine en smalle straatjes. Dit stadsgedeelte van Barcelona is gelegen in het oude Barcelona, juist buiten de eerste stadsmuur. Dit stadsgedeelte bevat twee zeer oude wijken nl. de Handelswijk en de Zeeliedenwijk. In La Ribera kan je rustig rondkuieren en genieten van het groot aanbod van restaurants en bars.

Sagrada Familia Barcelona – Gaudi
De Verzoeningskerk De Sagrada Familia te Barcelona is het architecturaal pronkstuk van de architect Antoni Gaudí. Antoni Gaudí nam het werk over van zijn voorganger de diocesaan architect Villar en vervolledigde de kathedraal met zijn eigen visie op de architectuur. De grootsheid van het project en het gebrek aan financiële middelen zorgde er voor dat de kathedraal zeer traag werd afgewerkt. Desondanks de grootsheid van het project hield Antoni Gaudí wel rekening met de afwerking en decoratieve details. Vanaf 1914 werkte Antoni Gaudí bijna uitsluitend aan de bouw van de kathedraal, hij richtte zijn werkkamer zelf in op de bouwwerf.

Officiële website : http://www.sagradafamilia.org

Parc Guëll – Gaudi
In  opdracht van Eusebi Guel, lid van een adellijke familie uit Barcelona, ontstond het stadspark Parc Guëll te Barcelona. Het park is gelegen op de Pelada-berg en omvat een oppervlakte van 15 hectare. Kunstenaar en architect Antoni Gaudí stond in voor het ontwerp en de uitvoering van het park. Antoni Gaudí, altijd geïnspireerd geweest door de natuur, uitte zijn passie in het ontwerp van het park. Wandelpaden, zitbanken, trappen en de architectuur bestaat uit golvende elementen versiert met kleurige en golvende mozaïekversieringen. Vanaf 1906 woonde hij zelf in het park met zijn vader en nicht.

Fundació Miró
De stichting Miró kwam er dankzij de invloed van de bekende en surrealistische Spaanse kunstenaar Joan Miró ( 1893 – 1983 ). Zijn werk bestaat uit schilderwerken, beeldhouwwerken, grafisch werk en keramisch werk. In 1975 opende de stichting het museum voor het grote publiek en bevat werken van hem onder de permanente tentoonstelling. Joan Miró wou dat de bezoekers van de permanente tentoongestelde kunstwerken en tijdelijke exposities kennis maken met zijn werk, kunst  en de nieuwste kunsttrends. De architectuur van het museum en gebouw van de stichting mag er ook zijn. Het gebouw werd opgetrokken met typische Catalaanse trekjes zoals de typische witte kleur en halfronde en schaduwrijke gewelven. De pentagonale toren bevat een auditorium en bibliotheek.

Officiële website: http://www.bcn.fjmiro.es

Las Ramblas
Las Ramblas is een indrukwekkende wandelpromenade in het centrum van Barcelona. De brede
door bomen omgeven boulevard tussen het Plaça de Catalunya en Port Vell is dag en nacht bruisend van het leven. Het wemelt er voortdurend van mensen tussen de kiosken , stalletjes , terrasjesmuzikanten , kunstenaars, …. De naam komt van het Arabische ramla , wat staat voor een droge rivierbedding die in de 13de eeuw welke hier de stadsmuren volgde. Tijdens de wandeling op de boulevard, kan je genieten van fonteinen, prachtige 18-eeuwse bouwkunst, het operagebouw Gran Teatre del Liceu, het wassenbeelden museum,…

Picasso Museum
Het museum bevat een permanente collectie van meer dan 3.500 kunstwerken van de bekende kunstenaar Pablo Ruiz Picasso. Picasso schonk in 1970 zeer veel stukken van zijn werk aan het museum, voornamelijk van zijn beginperiode. In zijn kunstwerken is duidelijk zijn relatie te zien met Barcelona. Het museum biedt ook werken aan van andere kunstenaars via tijdelijke tentoonstellingen.

Officiële website: http://www.museupicasso.bcn.es

Casa Battló – Gaudi
Het Casa Battló, gelegen aan de Passeig de Gràcia is het pronkstuk van de modernistische architect Antoni Gaudí. Het pand werd tussen 1905 en 1907 door hem verbouwd voor de textiel magnaat Josep Battló i Casanovas. Net als bij het Casa Milà ( zie hieronder )  is niets hoekigs gebleven., Alles is golvend en afgerond als de golven van de zee, alweer liet Gaudí zich inspireren door de natuur. De voorgevel is bedekt met mozaïek welke doet denken aan de schubben van een vis. De zuilen op de gelijkvloerse verdieping lijken wel de poten van dinosaurussen. Het golvende dak, bezet met mozaïeken, is als de ruggengraat van een enorm monster. De balkons zijn als enorme kaken van zeedieren, welke  als het ware uit de zee ontspringen. Het centrale thema is dat van de drakendoder Sint-Joris.

Casa Mila, La Pedrera – Gaudi
Het Casa Milà is ook één van de werken van de bekendere architecturale werken van de architect Antoni Gaudí en is gelegen aan de Passeig de Gràcia in Barcelona. De muren zijn golvend. Het wordt ook La Pedrera genoemd, wat Catalaans is voor De Steengroeve. Oorspronkelijk had het een pejoratieve betekenis, gezien het gebouw aan geen, voor dan geldende, architecturale normen voldeed. Een appartement op de vierde verdieping, de zolder (met een tentoonstelling over het werk van de architect) en het golvend dakterras zijn te bezichtigen. De schoorstenen hebben grillige vormen die kenmerkend zijn voor het gebouw. In dit bouwwerk bevindt zich tevens een museum, met wisselende exposities, dat gratis te bezoeken is. In 1984 werd "La Pedrera" uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO.

Monument a Colon (Columbus)
Aan het einde van de Ramblas, de indrukwekkende wandelpromenade, kan je het 60 meter hoge Columbus-monument bewonderen. Het beeld van Columbus is op de top van de enorme zuil te vinden en wijst richting zee, of naar 'de Nieuwe Wereld'. Het monument is opgericht ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1888 als eerbetoon aan de ontdekkingsreiziger Columbus. Achter het “Monument a Colon” ligt de haven Portal de la Pau (Port Vell),

Estadi Olímpic
Voor de wereldtentoonstelling in 1929 werd op de berg Montjuïc een aantal bouwwerken neergezet. In 1992 werd voor de Olympische Spelen de arena vernieuwd, waarbij de oorspronkelijke gevel gehandhaafd werd. Daarnaast is het gebouw verbonden aan de eerste poging een tegen-Olympia te organiseren. In 1936 nam de stad Barcelona het initiatief tot het organiseren van een alternatieve Olympiade uit protest tegen de Hitler-Olympiade die dat jaar in Barcelona zou plaatsvinden. Het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog zorgde ervoor dat het evenement op het laatste moment geen doorgang kon vinden.

Links

Officiële website van Barcelona : http://www.bcn.es/english/ihome.htm

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 18/3/2010
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z