logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De top 10 bezienswaardigheden van Praag

Het schilderachtige Praag wordt ook wel de Gouden stad genoemd. Met haar honderden torentjes en koepels, romantische bruggen, nauwe steegjes en straatjes, gezellige pleinen en koffiehuizen, historische kerken is Praag de moeite waard. Wij geven een overzicht van de top 10 bezienswaardigheden...

Karelsbrug en Karluv most
De Karelsbrug, genoemd naar keizer Karel IV, is gelegen over de rivier de Moldau en is 516 meter lang en 9,5 meter breed. De brug is opgetrokken in zandsteen, mortel en ijzeren haken. De bekende brug heeft 16 halfronde bogen en is gebouwd op pijlers met driehoekige steunberen. Later zijn er op de steunberen sokkels gebouwd om de beelden te dragen. De brug heeft een lichte s-vorm. De brug telt 30 beelden welke geplaatst zijn langs de waterzijde van de brug en vormen samen een optocht van mantels, kruisen, hoeden, dieren,... De meeste beelden, geven een heilige weer en werden in opdracht geplaatst. De originele beelden worden nu in musea ondergebracht, daar zij te veel te lijden hadden onder de grote luchtvervuiling en zure regen. De Karelsbrug is de oudste bewaarde brug van Praag. Aan het begin van de brug is de toren Karluv most gelegen. Op de brug heerst altijd een gezellige bedrijvigheid. Artiesten zingen, musiceren en bieden hun tekeningen, zelfgemaakte poppen en sieraden te koop aan.

Oude stadsplein
Het oude stadsplein stamt uit de 12de eeuw en is het belangrijkste plein uit de Praagse geschiedenis. In 1621 werden op het plein 27 Boheemse prinsen onthoofd. Op het oude stadsplein zijn er tal van bezienswaardigheden terug te vinden zoals het Oude raadshuis, het Astronomisch uurwerk, gelegen in de gevel van het Oude raadshuis, de St. Nicolaaskerk, het Kinskypaleis, de De Tynkerk,... U kunt de toren van het Oude raadshuis bezoeken. Op het Oude stadsplein zijn tal van terrasjes te vinden om even uit te blazen en te genieten van de prachtige gevels.

Het Astronomisch uurwerk
Het Astronomisch uurwerk werd gebouwd in 1410. Ieder uur brengt het raderwerk poppetjes in beweging, en komen achter de luikjes boven het uurwerk apostelen voorbij, een leuk schouwspel. Wel moet je opletten voor zakkenrollers op dat moment.

De Joodse wijk Josefov
Daar Praag tot aan de tweede wereldoorlog een grote Joodse gemeenschap had, heeft de Joodse wijk Josefov veel Jugendstil gebouwen en indrukwekkende oude synagogen zoals de Maisel Synagoge, welke deel uitmaakt van het Joods museum. In de Joodse wijk is ook de oude Joodse begraafplaats terug te vinden, nooit vernietigd door de Duitsers aangezien zij de begraafplaats aanzagen als een monument van een uitgeroeid ras. Nu is het een gedenkplaats van de holocaust.

Gouden straatje
Het Gouden Straatje, met kleine en pittoreske huisjes, is gelegen binnen de Praagse Burcht. Het straatje heeft zijn naam te danken doordat er destijds alchemisten en goudsmeden hebben gewoond. Ook de bekende Joods - Duitse schrijver Franz Kafka verbleef gedurende 2 maanden in het straatje in huisnummer 22. Ook heeft in het straatje de dichter en Nobelprijswinnaar Jaroslav Seifert gewoond. Naast een aantal musea, zijn er tal van souvenirwinkeltjes. U moet wel betalen om het straatje te bezoeken en het kan er razend druk zijn.

Obecni Dum en de Kruittoren
Het prachtige Art Deco Gemeenshapshuis, Obecni Dum, is gelegen vlakbij het plein van de Republiek of het nám Republiky. Het Gemeenschapshuis huisvest een mooi Grand - Café, waar je lekkere koffie en gebak kunt bestellen. Tussen 1994 en 1997 onderging het Gemeenschapshuis een grondige renovatie. Naast het Gemeenschapshuis is de Kruittoren of Prasná Brána gelegen.

Praagse burcht - Sint-Vithus kathedraal
Bergopwaarts ( Heuvel der Goden )  en aan de westzijde van de Moldau kunt u de Praagse burcht bezoeken. De burcht wordt bewaakt door mooi uitgedoste bewakers. Ook de wissel van de wachters is een schouwspel. Ook kunt u de Sint-Vituskathedraal, de Wenzelkapel, de Sint-Vithus kathedraal, en het presidentiële paleis bezoeken. De Sint-Vithus kathedraal, opgetrokken in Frans Gotische stijl,  is opgedragen aan de 4de eeuws Christelijke martelaar St.Vitus en heeft een torenspits van 124 meter hoog. Van op de heuvel heeft u een prachtig zicht over de Moldau en haar bruggen. De Praagse burcht vormt het grootste gesloten paleizencomplex van de wereld.

Het Strahovklooster en de bibliotheek
Het Strahovklooster werd in 1140 opgericht door koning Vladislav II voor de Premonstratenser orde. Het Strahovklooster is het oudste Boheemse klooster.De mooie gebouwen en de kerk van het Strahovklooster hebben tal van oorlogen en beschietingen overleeft.De bibliotheek telt meer dan 900.000 boeken en vormt de nationale bewaarplaats van de Tsjechische literatuur. De boeken zijn terug te vinden in de theologie- en filosofiezaal. Het meest beroemd zijn de Strahov gospels, het oudste manuscript in de bibliotheek en stammend uit de 9e en 10e eeuw.

Sint-Nicolaaskerk
De Sint-Nicolaaskerk is een belangrijk bouwwerk in Praagse barokstijl. De koepel en slanke toren van deze kerk kunnen vanuit diverse locaties gezien worden. Deze kerk, gebouwd tussen 1704 en 1755, is een voorbeeld van barokarchitectuur en één van de mooiste kerken in zijn soort. Indrukwekkend zijn de fresco’s van Johann Lukas Kracker. Op zijn grootse manier toont hij het leven van St.-Nicolaas. De koepel is 75 meter hoog en tijdens zijn verblijf in Praag speelde de componist Mozart hier orgel.

De Tynkerk
De Tynkerk is gelegen aan het oude stadsplein. De werkzaamheden van de Romaanse en Vroeg-Gothische kerk werden gestart in 1365. De kerk is gekenmerkt door de spitse gotische torenspitsen. In 1819 brandde de kerk volledig af. In de Tynkerk vind je tevens de graftombe van de Deense astroloog Tycho Brahe. De kerk kan worden betreden via de Staromestské Namesti, via de zuilengalerij van de Tynschool.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 16/2/2010
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z