logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Londen, 10 tips om de metropool te ontdekken

Londen, één van de grootste steden ter wereld is sinds eeuwen rijk aan cultuur. NetOnline gidst je door de top 10 bezienswaardigheden om de Engelse metropool te ontdekken.

 

Het British Museum

Het British Museum is één van de grootste musea ter wereld en werd opgericht in 1753. Het museum stelt werk tentoon van over de gehele wereld van de prehistorie tot de moderne tijd. Bekende stukken zoals de “Rosetta Stone”, sculpturen van het Parthenon, de “Sutton Hoo” en de “Portland Vase”. De hiërogliefen en klassieke sculpturen zijn direct herkenbaar en zijn wereldbekend. Het museum stelt ook veel werk tentoon van Engeland’s “Dark Ages”.

Bezoek de website voor meer informatie

Londen Eye

Het British Airways Golden Eye is één van de nieuwste attracties in Londen. Het is een reuzenrad opgetrokken aan de rivier “The Thames”. Het reuzenrad geeft een prachtig zicht over Londen en verder. Op drukke zomerdagen trekt het Golden Eye zelfs meer dan 15.000 bezoekers. Op jaarbasis trekt het rad ongeveer 3,5 miljoen bezoekers. Het rad brengt u ongeveer 50 meter boven de Big Ben, is zelf 130 meter hoog  en weegt meer dan 330 ton. De attractie duurt ongeveer 30 minuten.

Bezoek de website voor meer informatie

Houses of Parliament, Big Ben & Tower Bridge

Het Britse Parlementsgebouw ligt aan de rivier “The Thames”. Op de plaats waar nu de Houses of Parliament staat, stond vroeger het paleis van Westminster waar vroeger de Engelse vorsten woonden.  In 1512 besliste Hendrik VIII om het paleis te verlaten. Sinds vandaag zetelt het Engelse parlement op die plek. In 1834 werd het gebouw verwoest door een hevige brand. Alles was verloren behalve “Westminster Hall” en de “Jewel Tower”. Sir Charles Barry was verantwoordelijk voor het Gotische gebouw zoals het er vandaag nog staat.

Bezoek de website voor meer informatie

Buckingham Palace

Buckingham Palace is vandaag de dag de officiële verblijfplaats van Queen Elisabeth II en diende als verblijfplaats voor verschillende generaties van de koninklijke familie. Het paleis is sinds enkele zomers te bezichtigen voor het grote publiek.

Bezoek de website voor meer informatie

St Paul's Cathedral

St Paul’s Cathedral is een creatie van de architect Sir Christopher Wren. De enorme koepel van de kathedraal is adembenemend en neemt een groot deel in van de Londense skyline. De kathedraal is het decor voor huwelijken en begrafenissen van belangrijke Engelse staatshoofden en personen. De kathedraal overleefde als bij wonder de bombardementen van de Duitsers in WOII. St Paul’s Cathedral is een voorbeeld van Engelse architectuur.

Bezoek de website voor meer informatie

Tower of London

De Tower is één van de belangrijkste toeristische attracties. De Tower is gelegen aan de voet van de Thames. De Tower kwam tot stand door de Noorse invasie in 1066 en diende als bescherming voor de stad. De Tower diende als gevangenis, executieplaats, paleis en als plaats voor de Britse kroonjuwelen. Twee van de zes vrouwen van Hendrik VIII werden in de Tower of Londen onthoofd.

Bezoek de website voor meer informatie

Westminster Abbey

Westminster Abbey is dé plaats geweest voor de kroning sinds 1066. Westminster Abbey is ook de plaats waar de belangrijkste koningen en koninginnen, staatshoofden, bekende dichters, bekende muzikanten, wetenschappers werden begraven. Westminster Abbey is een architecturale parel uit de Middeleeuwen. Het is de plaats van prachtige gotische architectuur, gebrand glas, literaire geschiedenis, beeldhouwwerken, muurschilderingen en schilderijen.

Bezoek de website voor meer informatie

Windsor Castle

Windsor Castle is het oudste bewoond kasteel van Engeland. Het kasteel is de favoriete londense verblijfplaats voor de Koninklijke familie. Het is gelegen in het westen van Londen en is gelegen in een prachtig landschap en omgeving. Indien je de site wenst te bezoeken, raden wij je aan om een volledige dag uit te trekken. Het park rondom het kasteel is prachtig aangelegd en zeker een bezoek waard .

Bezoek de website voor meer informatie

National Gallery

De National Gallery, gelegen tegenover Trafalgar Square, is de ideale plaats voor liefhebbers van schilderkunst. De National Gallery bevat een collectie van meer dan 2000 schilderijen. De gallerij werd opgericht in 1824 om de inwoners van Londen te laten meegenieten van de rijkdom van de collectie. Momenteel zijn het vooral schilderwerken van tussen 1260 – 1900 die tentoongesteld staan. Er zijn werken te bewonderen van Botticelli, Monet, Constable, Van Gogh, Rembrandt, Van Eyck,…

Bezoek de website voor meer informatie

Tate Modern

Tate Modern is gelegen aan de Thames en is opgetrokken in het vroegere Bankside Power Station. Het werd met veel enthousiasme geopend in 2000 en verwelkomde al meerdan 6.000.000 bezoekers. De gallerij stelt vooral werk tentoon van moderne kunst. De gallerij bevat werk van Dali, Picasso, Matisse,… Het museum op zich is qua architectuur echt de moeite waard. Er zijn drie verdiepen aanwezig en het bevat een glazen dak dat een prachtig overzicht geeft over Londen.

Bezoek de website voor meer informatie


Hotel boeken in Londen via NetOnline? Klik hier

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 8/12/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z