logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De top 10 bezienswaardigheden van Brussel

Brussel, hoofdstad van Europa heeft heel wat te bieden. Je kan er prachtige statische gebouwen bewonderen, tal van musea bezoeken of kuieren langs de Marollen. Wij geven een overzicht van de top 10 bezienswaardigheden...

Manneken Pis
Manneken Pis staat te pronken op de hoek van Rue de Chênes en de Etuve. Van simpel utilitair fonteintje is Manneken Pis uitgegroeid tot een legendarische wereldfiguur. Symbool van onbezorgdheid maar ook van contestatie. Symbool van het verzet tegen de bezetters doorheen de eeuwen en tegen al wat fanatiek is. Hij is tevens de exponent geworden van de Brusselse humor. Hij ontvangt kostuums, zowel typische als originele, van folkloristische, culturele, sociale, sportieve en corporatieve verenigingen. Hij draagt deze kostuums op bepaalde dagen van het jaar.

Stadhuis en de Grote Markt van Brussel
De wereldberoemde Franse schrijver noemde de Grote Markt "het mooiste schouwspel ter wereld". De Grote Markt van Brussel is door de eeuwen heen altijd een plaats geweest waar handelaars hun waar aan de man brengen. Denk maar aan de dagelijkse bloemenmarkt. Ook de straatnamen zoals de Boterstraat, Vleesstraat, Broodstraat, Haringstraat, Grasmarkt, Beenhouwersstraat... ronddom de Grote Markt verwijzen naar de waren welke vandaag en vroeger werden verkocht. Ook is de Grote Markt altijd getuige geweest van talloze spektakels, steekspelen, intredes van vorsten, onthoofdingen, toneelstukken, bloementapijten,… Het plein is omgeven door het hooggotische Stadhuis, het laatgotische Broodhuis en de gildenhuizen met weelderig versierde en vergulde gevels in Vlaamse barokstijl. In één daarvan, het Brouwershuis, is een brouwerijmuseum ondergebracht. Het Broodhuis herbergt het Stedelijk Museum.

Atomium, Heizel en mini Europa
Op de Heizel hoef je je zeker niet te vervelen: je vindt er voldoende attracties om meer dan een dag mee te vullen. Eerst  en vooral heb je het pas vernieuwde en wereldberoemde Atomium. Het 102 meter hoog bouwwerk stellen de ordening van de atomen in een ijzermolecule voor. Vanuit de bovenste bol heb je een adembenemend zicht op heel Brussel en omgeving. Meer info kan je vinden op: http://www.atomium.be

Waar vind je de beste plaats om meer te weten te komen over het heelal en al zijn mysteries? In het Planetarium maak je vanuit je luie stoel een reis door dit boeiende universum. Meer info kan je vinden op http://www.planetarium.be

In het Bruparck ligt dé plaats bij uitstek voor de echte waterratten : het subtropisch zwemparadijs Océade met zijn gigantische glijbanen. Meer info kan je vinden op: http://www.oceade.be

Mini-Europe laat je een miniatuurreis doorheen Europa maken: de beroemdste gebouwen en monumenten werden er tot in de kleinste details nagebouwd. Meer info kan je vinden op http://www.minieurope.com

The Village is de ideale plaats om te bekomen van al deze emoties: hier kan je in de restaurants iets lekkers eten of bijpraten bij een drankje op een van de vele terrasjes.

Afrikaans museum
Het Koninklijk Museum voor Midden – Afrika, gelegen aan de Leuvensesteenweg 13, herbergt de permanente tentoonstelling en de weerspiegeling van de Europese visie op het Afrika van de jaren ’60, niettegenstaande de sterk veranderde maatschappelijke context, zowel hier als in Afrika. In de verschillende zalen kan je ook  vogels, vissen, amfibieën, reptielen, prehistorie, archeologie, Geologie, Mineralogie, …bewonderen. Meer info kan je vinden op http://www.africamuseum.be

Koninklijk paleis, Koninklijke serres, Koninklijke crypte
Het Koninklijk Paleis te Brussel is één van de mooiste officiële gebouwen van Brussel. Gelegen tegenover het Natiënpaleis, aan het andere uiteinde van het Koninklijk Park, symboliseert het Koninklijk Paleis in feite ons regime, de grondwettelijke monarchie. Het Paleis beschikt ook over Salons met uitzonderlijke pracht waar grote recepties gehouden worden, alsook over appartementen die ter beschikking worden gesteld van staatshoofden bij officiële bezoeken. Zo kan je in de Spiegelzaal het prachtige plafond bewonderen, bekleed met dekschilden van de Thaise juweelkever, een project van beeldend kunstenaar Jan Fabre.

Sinds 1965 wordt het paleis voor het grote publiek opengesteld en kan je de prachtige salons bewonderen. Dit bezoek is mogelijk tijdens de zomer, na de Nationale Feestdag van 21 juli tot begin september. De Serres van Laken worden gedurende een drietal weken voor het publiek open gehouden. De koninklijke crypte is iedere zondagnamiddag toegankelijk voor het publiek.

Meer info kan je vinden op http://www.monarchie.be

Basiliek van Koekelberg
De prachtige Art-Deco basiliek zou de vijfde grootste kerk ter wereld zijn. Vanaf de koepel heb je een prachtig zicht op Brussel en Brabant. De basiliek van Koekelberg is het levenswerk van de architect Albert Van huffel (1877-1935). In 1925 won zijn ontwerp voor de basiliek de architectuurprijs op de ‘Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes’ in Parijs. De basiliek zou uiteindelijk pas worden voltooid in 1970.
Justitiepaleis Brussel

Het imposante Justitiepaleis, gebouwd op een heuvel, is een prachtige creatie van de architect Joseph Poelaert en is opgetrokken in Eclectische stijl uit de 19de eeuw. Het beeld van Joseph Poelaert is te bewonderen onderaan in de gang van de monumentale trappenhal. Vandaag de dag doet het paleis nog steeds dienst als gerechtsgebouw. Aan de voet van het gebouw liggen de Marollen. Je kan het gebouw bezoeken en de enorme koepel bewonderen.

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
In de Museumstraat te Brussel tref je de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten aan.  In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, die twee eeuwen oud zijn, worden ongeveer twintigduizend schilderijen, sculpturen en tekeningen bewaard. Ze zijn gevestigd in Brussel en bestaan uit het Museum voor Oude Kunst (15de-18de eeuw – schilderijen, tekeningen, beelden, …), het Museum voor Moderne Kunst (19de-20ste eeuw - schilderijen, tekeningen, beelden, …), het Wiertzmuseum (gewijd aan Antoine-Joseph Wiertz (1806-1865),  en het Meuniermuseum ( gewijd aan de internationaal bekend geworden Constantin Meunier (1831-1905). Meer info kan je vinden op: http://www.fine-arts-museum.be.

Marollen en Vlooienmarkt te Brussel
In de Brusselse volkswijk de Marollen kan je oorsprong en folklore terugvinden van het oude en gezellige Brussel. De wijk bevat tal van kleine huisjes met nauwe en gezellige straatjes. Op deze plek kom de je echte “Brusseleer” tegen. De Marollen waren voeger hét mekka van bedelaars, prostituees, armen,… Elke dag wordt er op het Vossenplein de gezellige vlooienmarkt gehouden.

Park van Brussel of het Warandepark
Het Warandepark is gelegen tussen het Koninklijk paleis en het parlement in Brussel. Het symmetrisch en 13ha grote park werd opgericht in 1787. In het park kan je eens lekker tot rust komen, weg van de drukte van de Belgische hoofdstad. Je kan het park ook betreden via de mooie Classicistische toegangspoorten. In het park zelf is de mooie eclectische kiosk te bewonderen. In het park vinden jaarlijks tal van evenementen plaats.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 2/12/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z