logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De mooiste plaatsen en monumenten van Parijs

Plan je een citytrip naar Parijs ? NetOnline geeft in een notedop een overzicht van de mooiste en bekendste plaatsen van de Europese lichtstad.

 

 

 

Musée d’Orsay

 

Het Musée d’Orsay  is een echte aanrader voor personen die houden van kunst in al zijn vormen. Het Musée d’Orsay is gelegen in het “Gare d’Orsay”, een voormalig  stationsgebouw. Het werd ontworpen door architect Victor Laloux en werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1900. Het musée d’Orsay werd pas in 1986 geopend als museum. Het museum stelt zowel schilderkunst als beeldende kunst tentoon van grote meesters zoals Gustave Courbet, Renoir, Monet, Manet, Degas, Van Gogh, Cézanne, Georges Seurat, Toulouse-Lautrec, Gauguin en vele andere. Ook zijn er kunstwerken terug te vinden zoals meubilair, decoratieve kunst en fotografie. Parijs is de stad waar het Impressionisme werd “geboren”. Het museum geeft een perfecte weerspiegeling weer van het culturele Parijs van die tijd.

 

Bezoek de website voor meer informatie

 

Arche de La Défense

 

Voormalig president Mitterand gaf de opdracht tot de bouw van de Arche de La Défense, gelegen aan het einde van de site La Défense. Mitterand wou een “Arc de Triomphe” van de 20ste eeuw. Het gebouw ligt in het verlengde van de Arc de Triomphe. De Arche de La Défense werd ontworpen door de Deense architect Otto Spreckelsen. Het is een kubusvormig gebouw en het is meer dan 105 meter breed en hoog. Het gebouw is vooral bezet door  kantoorruimtes welke te bereiken zijn via een centraal gelegen lift gelegen in het hart van de Arche. De Arche de La Défense is zeer vlot te bereiken met het openbaar vervoer. Op de site van La défense zijn talrijke shops en eetgelegenheden te vinden. De site is vooral interessant voor personen die houden van het moderne Parijs.

 

Bezoek de website voor meer informatie

 

De Eiffeltoren

 

De Eiffeltoren te Parijs blijft één van de meest bezochte attracties. Het gebouw ontworpen door de architect Eiffel, is meer dan 320 meter hoog en opgetrokken uit 7.000 ton staal. Het gebouw werd gebouwd tussen 1887 en 1889 voor de wereldtentoonstelling. Het ooronkelijke ontwerp van de architect Eiffel was voorzien dat de Eiffeltoren boven de Seine werd gebouwd. Dat plan werd herzien en de Eiffeltoren werd dan maar gebouwd langs de Seine. De toren werd aanzien als het symbool van het menselijk kunnen tijdens de industriële revolutie. De Eiffeltoren telt 3 verdiepingen. De eerste verdieping is te bereiken via lift of via trappen. Het tweede en derde verdiep is te bereiken via de lift. Op het eerste verdiep is het  restaurant “Jules Verne” gevestigd dat als decor diende voor de James Bond film “A View to a Kill”. Op de top van de toren heb je een prachtig zicht over Parijs.

 

Bezoek de website voor meer informatie

 

Het kerkhof Père-Lachaise

 

Het terrein behoort vanaf 1626 toe aan de jezuietenorde. François De La Chaise d'Aix, de biechtvader van Lodewijk XIV, woont er van 1675 tot 1709. Hij is onder tijdgenoten bekend als 'Père De La Chaise'. Het landgoed wordt in 1762 verkocht om schulden van de jezuïeten te kunnen afbetalen. Na de Franse Revolutie vervalt het bezit aan de stad Parijs die er in 1804 een begraafplaats van maakt met de naam 'Cimetière De l'Est'. Onder de Parijse bevolking staat de begraafplaats van meet af aan bekend als 'Cimetière du Père-Lachaise'. Het terrein wordt ingericht door Nicolas Frochot, die de autoriteiten ertoe overhaalt om, bij wijze van reclamestunt, Abélard en Heloïse, Molière en La Fontaine op de locatie te laten herbegraven. Père-Lachaise is vanaf dat moment een prestigieuze laatste rustplaats. De gegoede burgerij van Parijs laat in de jaren die volgen, geïnspireerd door de Romantische tijdgeest, menig grotesk grafmonument op het terrein verrijzen. In de periode tot 1850 wordt de begraafplaats vijf maal uitgebreid. De oorspronkelijke 17 hectare van het jezuïetenlandgoed groeien in die tijd uit tot de huidige oppervlakte van 43 hectare.Vandaag liggen zeer veel bekende personen begraven zoals: Edith Piaf, Gilbert Becaud, Jim Morrison, Amedeo Modigliani, Oscar Wilde, Jean de la Fontaine, Maria Callas, Frederic Chopin,…

 

Bezoek de website voor meer informatie

 

 

Arc de Triomphe

 

In het midden van Place Charles de Gaulle is de Arc de Triomphe gelegen, één van de bekendste ter wereld. De Arc de Triomphe werd gefinancierd door Napoleon. De Arch de Triomphe is gegraveerd met namen van generaals gedurende Napoleons’ regime. De Arc werd ontworpen door Jean Chalgrin en werd gebaseerd op de Arch of Titus te Rome. De Arc de Triomphe is wel groter ( 50 x15 meter ) maar werd wel volgens dezelfde proporties gebouwd. De Arc de Triomphe is gelegen aan het einde van de Champs-Elysées, één van de drukste ronde punten van Parijs. Er komen liefst 12 straten uit op de rotonde. De Arc de Triomphe is zeer gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer.

 

Notre-Dame

 

De Notre-Dame is misschien niet de grootste kathedraal maar misschien wel de meest gekende. Het Gotische kunstwerk is gelegen op Ile de la Cité, een klein eiland in het midden van de stad. Ile de la Cité is te bereiken door één van de prachtige bruggen boven de rivier de Seine. Bisschop Maurice de Sully startte de bouwwerken van de Gotische kathedraal in 1163. De kathedraal te Parijs moest het architecturaal hoogtepunt worden voor Parijs als de hoofdstad van het Koninkrijk Frankrijk. De Notre-Dame moest het prototype worden voor andere bekende kathedralen zoals die van Amiens, Chartres en Reims. De Notre-Dame is 130 meter lang en heeft 2 torens die 69 meter hoog zijn. Zeer kenmerkend voor de architectuur van de Notre-Dame is het rozet venster aan de voorkant van de kathedraal. Het rozet heeft een diameter van 21 meter. Het duurde tot 1345 vooraleer de kathedraal af was. Nog niet lang geleden kreeg ze een grondige opknapbeurt. De restauratiewerken duurden van 1991 tot 2001.

 

Montmartre & Sacré-Coeur

 

In het noorden van Parijs, in het 18de arrondissement, ligt Montmatre met haar prachtige kathedraal de Sacré-Coeur. Montmartre is een heuvel die ongeveer 129 meter boven de zeespiegel gelegen is. Montmartre is ook bekend als dé kunstenaarswijk van Parijs. Vooral rond de plaats Place du Tertre. In deze wijk stellen vandaag veel kunstenaars hun werk tentoon en is het mogelijk om een karikatuur van jezelf te laten schetsen. De Sacré-Coeur zelf werd ontworpen door de architect Paul Abadie welke zijn inspiratie haalde bij de Romaans-Byzantijnse stijl. Paul Abadie stond vóór de bouw van de Sacré-Coeur al in voor een aantal belangrijke restauratiewerken aan Franse kathedralen. Aan de voet van de Sacré-Coeur heb je een prachtig zicht over Parijs.

 

Bezoek de website voor meer informatie

 

Het Panthéon

 

Het Panthéon is ontworpen door de architect Jacques Soufflot. Het Panthéon is één van de grote classicistische gebouwen in Parijs. Het werd gebaseerd op de Grieks-Romeinse bouwstijl. Het gebouw is maar liefst 110m op 84m groot en is 83 meter hoog. Het grondplan heeft de vorm van een Grieks kruis. De grote koepel, meer dan 10.000 ton, boven de viering is gebaseerd op de St Paul's Cathedral in Londen (1675-1710). De eigenlijke koepel rust op een trommel met grote ramen omgeven door een Corinthische zuilenrij. Boven het midden van elke arm is er een kleine ronde koepel. De vooral van het Panthéon is gebaseerd op het wereldbekende Panthéon te Rome. Meer dan 22 Corinthische zuilen dragen het fronton. In het fronton zijn vooral religieuze afbeeldingen terug te vinden. Het Panthéon heeft ook een crypte waar bekende personen begraven liggen.

 


 

Boek uw hotel te Parijs via NetOnline

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 23/11/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z