logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De top bezienswaardigheden van Lissabon !

Lissabon, hoofdstad van Portugal, is een parel gelegen aan de Taag. De stad is een mix van authentieke architectuur met moderne bouwwerken. Wij geven een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden ...

Castelo de São Jorge – Kasteel van Sint-Joris
Alhoewel het Sint-Joris kasteel of burcht gebouwd werd door de Moren, stond er in de ijzertijd op de site al een fort, gebouwd door de Visgoten. Het fort was vroeger ook al in handen van Moslims, Romeinen,…  Aan de hoofdingang van het fort, staat het standbeeld van Dom Afonso Henriques, welke in 1147 het fort belegerde en de Moren uit Lissabon verdreef. Binnenin de vestigingsmuren van het kasteel zijn er vestigingswallen, torens en overblijfselen van een paleis welke de residentie was van vele koningen en koninklijke families van Portugal van de 14e eeuw tot de 16de eeuw. Er is binnenin het complex een multimedia voorstelling te zien over de geschiedenis van de stad en belangrijke historische gebeurtenissen zoals de Grote Aardbeving van 1755. Op de site is er ook nog de Middeleeuwse kerk “Santa Cruz” te vinden. 10 torens, een paar eenvoudige huizen, enkele eethuizen en een souvenir shop zijn ook aanwezig. Uiteraard kan je vanop het Castelo de São Jorge van een panoramisch zicht op Lissabon genieten aangezien de site op 100m boven de zeespiegel is gelegen.

Barrio de Alfama – De Alfama-wijk
Wie de sfeer van de Moorse bezetting wenst op te snuiven, moet de Alfama-wijk zeker en vast bezoeken. De volkswijk is gelegen aan de oostelijke kant van het centrum van Lissabon, schuin omhoog tegen de São Jorge heuvel. De wijk heeft de naam “Alfama” van het Arabische woord “Alhama”, wat bad betekent, aangezien er zich vroeger warmwaterbronnen bevonden aan de voet van de heuvel. In de Alfama-wijk moet je geen grote en chique winkels verwachten, maar het echte volkse Lissabon waar de tijd heeft stilgestaan. Op straat en in de steegjes verkopen vrouwen en mannen hun waar aan toevallige voorbijgangers. De wijk is perfect te voet te ontdekken. Je kan de wijk het best bereiken via de tram, welke met piepende wielen de top bereikt van de heuvel.

Belém, Toren van Belém
Belém is de naam voor de westelijk gelegen stadswijk van Lissabon. Deze wijk is ontstaan op het moment dat Portugal op het hoogtepunt van zijn macht stond. In de wijk Belém staan twee zeer belangrijke historische bouwwerken zoals de Toren van Belém. De Torre de Belém of de Belém Toren is een voorbeeld van militaire architectuur uit de 16e eeuw en werd gebouwd tussen 1515 en 1521. Vroeger stond de toren op een zandbank ver in de rivier de Taag, maar door het aanslibben van zand en slib, is het bouwwerk momenteel begrensd door “land”. Origineel werd het gebouwd om de haven te beschermen tegen vijandelijke schepen maar later deed in 1585 de toren ook dienst als gevangenis en dit tot de 19e eeuw. In 1983 is de toren door de UNESCO tot Patrimonium van de mensheid uitgeroepen en het symbool van de Portugese zeevaarttraditie geworden.

Mosteiro dos Jerónimos – Klooster
Aan het Hiëronymus klooster is vanaf 1502 tot ver in de 17de eeuw gebouwd en verbouwd. De eerste en belangrijkste persoon van het Mosteiro dos Jerónimos was de bouwmeester Diogo Boytac die het gebouw in Gotische stijl ontwierp. In 1517 werden de bouwwerken overgenomen door de Spaanse architect João de Castilho die het klooster heeft gemaakt tot wat het vandaag de dag is. Het klooster is een mooi voorbeeld van Manuelstijl. De door hem ontworpen decoraties zijn allemaal geënt op de scheepvaart, op geraffineerde wijze gecombineerd met oosterse en Moorse motieven en decoratieve elementen. Latere architecten voegden aan dit immense bouwwerk, renaissance en classicistische elementen toe. Het klooster herbergt rustige ruimtes vol exotische planten en scheepstekeningen.

Meer informatie: http://www.mosteirojeronimos.pt/

Elevador de Santa Justa
De lift  “Elevador Santa Justa” is een bouwwerk van Raoul Mesnier du Ponsard. De elektrische lift is gebouwd in 1902 en brengt je naar een ander niveau binnen Lissabon, namelijk naar de wijk “Bairro Alto” of “Hoge wijk”, 45 meter hoger. Bovenop de lift is een café gevestigd en heb je een goed zicht op ruines van de Carno-kerk. Als je de lift neemt, heb je ook een mooi uitzicht over de stad en de Taag.

Het Fundação Calouste Gulbenkian museum
In dit museum is een indrukwekkende collectie kunstwerken samengebracht die de Armeense oliemagnaat Calouste Gulbenkian in 1955 aan de Portugese staat schonk. Verder zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden zoals het Christusbeeld, vele prachtige fonteinen, paleizen en musea die de stad een geheel eigen karakter geven. Aan het museum is ook een tuin met veel kunst verbonden. In deze tuin ligt ook het Centro de Arte Moderna die een grote collectie moderne Portugese kunst van de 20ste eeuw herbergt.

Meer informatie: http://www.gulbenkian.pt/

Rondrit door de mooiste wijken met de tram en openbaar vervoer
Aangezien Lissabon onderverdeeld is in verschillende wijken en gelegen is op verschillende heuvels en hellingen, is het leuk om de stad eens te bezoeken met het openbaar vervoer. Tijdens de zomermaanden zijn er aangepaste tramlijnen welke toeristen brengen naar de belangrijkste plaatsen binnenin Lissabon. Er is een tram welke vertrekt uit Praça da Figueira, gaat dan via Alfama en Bairro Alto naar Belém en weer terug. De rit duurt iets langer dan een uur. Meer informatie vind je op de website van het openbaar vervoer - Carris. Zij bieden ook speciale formules aan voor toeristen, een combinatie tussen het gebruik van het openbaar vervoer en toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Meer informatie: http://www.carris.pt/

Het Parque das Nacoes
Het terrein bezoeken van de voormalige Expo ’98 is de moeite waard. Het thema van dat jaar was “De Oceanen, een erfenis voor de toekomst”. Vandaag kan je er enkele attracties, cinema, restaurants, bars en winkelcentra (Vasco da Gama) bezoeken. Er worden ook talrijke evenementen gehouden. Het park biedt ook een combinatieticket aan met tal van voordelen voor toeristen.

Torre de Vasco da Gama
Torre Vasco da Gama is een 104 meter hoog eerbetoon aan de Portugese ontdekkingsreiziger Torre Vasco da Gama. Hij ontdekte de nieuwe zeeroute naar Indië. De toren werd gebouwd als onderdeel van Expo ‘98. Je kan de toren ook bezoeken, het prachtig uitzicht krijg je er gratis bij…

Het Oceanarium
Het Oceanarium bevat het grootste aquarium van Europa en werd ontworpen door de Amerikaanse architect Peter Chermayeff. Het doel van het Oceanarium is om mensen dichterbij de onderwaterwereld te brengen en getrouwe weergave te geven van de vijf wereldoceanen. Het aquarium bevat meer dan 15.000 dieren en planten en meer dan 450 soorten. Het aquarium bevat meer dan 7.000.000 liter zeewater !

Meer informatie:  http://www.oceanario.pt.

Het Knowledge Pavilioen
Het Knowledge Pavilioen is een interactief wetenschappelijk en technologisch museum met als doel wetenschap gemakkelijker toegankelijk te maken aan haar bezoekers.

Meer informatie: http://www.pavconhecimento.pt/

Cristo Rei
Het Santuário do Cristo Rei is een reusachtig beeld met de afbeelding van Christus staande op een 80 meter hoge sokkel bestaande uit 4 zuilen. Het monument werd op 17 mei 1959 geopend. Hij staat symbool voor de triomf van de katholieke kerk onder de Estado Novo, de “nieuwe staat” van dictator António Salazar, die een einde had gemaakt aan het “atheïsme” van de 1e republiek(1910-1926). Het beeld is geïnspireerd op het beroemde Christusbeeld in Rio de Janeiro. Onder de voeten van Christus kan je van alles kopen zoals: Mariabeeldjes, rozenkransen en natuurlijk de herdertjes van Fátima...

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 5/8/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z