logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Top 10 bezienswaardigheden van Venetië

Venetië, omgeven door haar kanalen, zwarte gondels, mooie Italiaanse architectuur en paleizen... een stad om zeker eens te bezoeken, een stad boordevol cultuur. Wij geven alvast de top 10 bezienswaardigheden, welke je zeker en vast niet mag missen.

Lido van Venetië
Het Lido van Venetië of het Lido di Venezia is een uitgestrekt eiland van 12 kilometer. Aan het zuidwestelijke einde is het fort Alberoni  gelegen. Het Lido van Venetië heeft een fijn zandstrand en is voor de Venetianen dé plaats bij uitstek om eens pootje te baden. Jaarlijks vindt er het internationaal filmfestival plaats. Er is een verbinding voorzien tussen luchthaven - eiland en het centrum van Venetië met het Lido di Venezia. Wagens en fietsen zijn wel toegelaten.

San Marcoplein & San Marco Basiliek
Het San Marcoplein in Venetië is één van de mooiste pleinen van Europa en is centraal in Venetië gelegen. Het San Marcoplein is het belangrijkste en meest bezochte plein van Venetië. Naast het plein is de bekende Byzantijnse basiliek van San Marco gelegen, genoemd naar de beschermheilige van het eiland. De basiliek werd in de 19e eeuw gebouwd maar werd vervolgens verwoest door brand. De tweede basiliek werd in de 11e eeuw afgebroken om plaats te maken voor de huidige basiliek. De basiliek staat gekend voor zijn prachtige inkom en afwerking met mozaïek.

De Campanile
Rechts van de San Marco Basiliek is de 98,6 meter hoge dominante klokkentoren gelegen, de “Campanile”. De huidige toren werd gebouwd in het begin van de 20ste eeuw doordat de funderingen van de toren ervoor het begeven hadden. De eerste toren werd gebouwd in 1173 en deed dienst als vuurtoren voor de schippers van de Lagoon. Vanop de klokkentoren heeft u een prachtig zicht op de 5 koepels van de basiliek en de stad. Het was vanop de klokkentoren dat Galileo in 1609 toonde hoe de telescoop werkte.

Het Dogenpaleis
Naast de klokkentoren is het Dogenpaleis gelegen, bestaande uit verdiepingen met rijk gedecoreerde kamers en zalen vol schilderijen, wapens,…. Het paleis as het hart van de republiek Venetië, de Dogen en andere regeringsfunctionarissen woonden en werkten er. Het Dogenpaleis is ontstaan in 814 en werd vier keer vernield door brand. Het paleis is een voorbeeld van Italiaanse Gotiek. Grote kunstenaars als Veronese, Carpaccio, Titiaan, Tintoretto en de gebroeders Bellini, hebben aan het interieur gewerkt.

De brug der zuchten of de '”Ponte dei Sospiri”
Antonio Contino's brug over het Rio di Palazzo werd gebouwd in het jaar 1600 om de gevangenis en kerkers van het Dogenpaleis, “Prigioni “ genoemd, te verbinden met de rijk gedecoreerde kamers en zalen van het Dogenpaleis. De de ter dood veroordeelden werden geleid over het kanaal naar de gevangenis. De brug kreeg de naam “Brug der zuchten” in de 19e eeuw mee door Lord Byron. Hij beweerde dat de tot dood veroordeelden een blik op het kanaal wierpen en een laatste keer een zucht uitbliezen vooraleer ze naar de kerkers moesten. In de realiteit waren de willekeurige executies al over als de brug werd gebouwd.

Het Canal Grande afvaren met een gondel
In Venetië bestaan geen stenen straten maar bestaan de straten uit kanalen. Met de bekende zwart geverfde gondels kun je de talrijke kanalen afvaren en de intieme en pittoreske sfeer van de stad opsnuiven. Het “Canal Grande” of “Groot Kanaal” is het drukste kanaal van Venetië en is gelegen in het midden van het historische centrum. Via een gondel of met het openbaar vervoer ( boot ) kun je de talrijke paleizen en prachtige Venetiaanse architectuur bewonderen. Uiteraard moet je zeker eens onder de Rialtobrug voeren. De brug is het meesterwerk van Antonio da Ponte, welke zijn naam niet gestolen heeft.

Peggy Guggenheim museum
De Peggy Guggenheim museum is het belangrijkste museum in Italië voor Europese en Amerikaanse kunst van de eerste helft van de 20 ste eeuw. Het is gelegen in Peggy’s voormalige huis “Palazzo Venier dei Leoni”  aan het Canal Grande en herbergt een mooie collectie moderne kunst.

De Rialtomarkt - Campo della Pescheria
Al eeuwen proberen handelaars hun waar aan de man te brengen. Vers fruit, vis, groeten, souvenirs, bloemen,… alles kan je er vinden. De markt is gelegen aan de Rialtobrug en is zeer kleurrijk. Voor sluitingstijd worden de goederen aan prijsdaling verkocht. Rondom de marktkraampjes zijn leuke en pittoreske bars te vinden.

Murano
Murano is een eiland dat gekend staat voor zijn glasindustrie en glasproducten, één van de belangrijkste exportmiddelen. De glasindustrie werd naar het eiland verplaatst omdat er te veel branden werden veroorzaakt. U kunt op Murano nog altijd een aantal glashutten en glasblazers bewonderen. U kunt ook een bezoekje brengen aan het glasmuseum.

Cornaro paleizen en kunst
Gedurende meer dan 1.000 jaar vergoedde de Cornaro familie artiesten, kunstenaars en architecten van Venetië om paleizen, kerken, …te bouwen. Ook gaven ze geld aan talenvolle kunstenaars om villa’s en theaters te decoreren en te beschilderen. De kunst en de paleizen zijn talrijk aanwezig langs de mooie kanalen van Venetië.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 10/6/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z