logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links AziŽ
Links Europa
Links Amerika
Links OceaniŽ
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Hoe plan je een geslaagde rondreis?

De sleutel voor een succesvolle rondreis is een goede organisatie. Ook al droom je al van mooie zandstranden en exotische cocktails, voorzie voldoende tijd om je rondreis grondig te plannen voor je vertrek.

 

Start tijdig met het plannen van je trip

Wacht niet te lang met het vastleggen van je reisroute. Als je met de wagen gaat, kan je weliswaar flexibel reizen, maar dat is niet het geval als je met het vliegtuig, de trein en/of de bus reist. Voor heel wat verplaatsingen zal je op voorhand een ticket moeten boeken: een binnenlandse vlucht en hogesnelheidstrein bijvoorbeeld. Ook als je voldoende keuze wil hebben op het vlak van logies, reserveer je best ruim van tevoren een kamer in hotels en gastenverblijven.

 

In wat volgt, leggen wij je de stappen uit voor de organisatie van een rondreis.

 

Schets een ruwe reisweg

Haal reiskaarten in huis, grasduin op het internet en droom met je reisgenoten luidop over de plaatsen die je altijd al hebt willen bezoeken. Prik een begin- en einddatum voor de rondreis en duid alvast enkele interessante plaatsen aan. Stel een eerste beknopte routebeschrijving op en laat dit idee een tijdje broeden...

 

Stel een reisdocument op

Om te vermijden dat je op reis je eigen handschrift niet meer kan ontcijferen, werk je best met een eletronisch document in plaats van handgeschreven notities. Maak vanaf het begin van de voorbereidingen met je tekstverwerker een document aan waarin je alle informatie over de geplande trip typt.

 

Giet de informatie in een overzichtelijke structuur

Gebruik een structuur die visueel en organisatorisch aanspreekt zodat het document een efficiŽnte informatiebron wordt zowel voor als tijdens de reis. Start met een header bovenaan de pagina waarin je de bestemming en de reisdagen vermeldt. Elke keer als je het document voor vertrek opent, springen de data meteen in het oog, waardoor je ze gemakkelijk in je hoofd imprint. Op reis zal je je veel relaxter voelen als je het gevoel hebt dat je de reisroute kent zoals je broekzak.

 

Deel de rondreis in in stappen

Je hebt al een tijdje kunnen nadenken over het ruwe programma van je rondreis, nu moet je het bijstellen en nog meer in detail werken. Verdeel de reisroute in dagen of halve dagen. Je rondreis per dag indelen is het gemakkelijkst en meest flexibele. Heb je echter massaís activiteiten gepland, dan kan het handiger zijn om de reis op te splitsen in dagdelen zoals de voormiddag, de namiddag en eventueel zelfs de avond.

 

Wees realistisch bij de indeling en voorzie reservetijd. Ga je met de wagen op rondreis, houd dan rekening met mogelijke files en wegwerkzaamheden. Ga er niet meteen vanuit dat je een autosnelwegrit van 360 kilometer in 3 uur aflegt. Reis je met de lokale bus, voorzie dan vertragingen en onvoorziene stopplaatsen. Je zou de eerste niet zijn die er dubbel zo lang over doet om je van stad x naar stad y te verplaatsen. Niets is zo vervelend als een te krappe planning van je rondreis; in plaats van je te ontspannen zal je beginnen stressen en dat is niet de bedoeling van een vakantie.

 

Informeer je over hotels en verblijfsmogelijkheden

Eens je de verschillende etappes per dag kent, kan je beginnen uitkijken naar geschikte hotels en gastenverblijven in de omgeving. Je hoeft niet per se alle logies op voorhand te boeken, maar het kan wel een geruststelling voor je vormen zodat je ten volle van je reis kan genieten. Weet je dat je erg laat in een bepaalde plaats zal aankomen, meld dat dan meteen bij de reservatie van je hotel- of gastenkamer. Vraag bij het boeken steeds naar een schriftelijke bevestiging van je boeking.

 

Ga voor een losse uurindeling

Als je je rondreis tot in de puntjes wil voorbereiden, kan je starttijdstippen aangeven om het dagprogramma in te vullen. Als je met je partner of gezin reist, hoeven die starttijdstippen niet zo strict te zijn als bij een groepsreis. Maak een opsomming van de gebeurtenissen van de dag: bijvoorbeeld 9u ontbijt, 10u vertrek naar stad x, 11u bezoek aan kathedraal x, 12u lunch...

 

Sommige reizigers vinden het maar niks om gecontroleerd te worden door een reisprogramma opgesteld met begin- en einduren. Als je je hierin herkent, schrijf dan op zijn minst op welke activiteiten en bezienswaardigheden je interesseren zodat je zo veel mogelijk kan bezichtigen op je reis.

 

Nu je de dagindeling beter voorbereid hebt, kan je georganiseerde tours en uitstappen beginnen uitpluizen en boeken. Overdrijf echter niet en prop je reis niet vol vastgelegde trips. Als je er zelf op uit trekt, kan je je programma nog altijd aanpassen aan onvoorziene omstandigheden. Een gereserveerde rondleiding of uitstap kan je niet zomaar schrappen zonder kosten.

 

Heb oog voor de scannability

Het programma van je rondreis moet je in geen tijd met je ogen weten te scannen zodat je snel en gemakkelijk de juiste informatie vindt als je ernaar op zoek bent. Daarom zorg je best voor voldoende witruimte tussen de gegevens op het reisdocument eens je rondreis gepland is. CreŽer een structuur waarbij je ogen automatisch naar de meest logische plaatsen gaan: data, tijdstippen, plaatsnamen, belangrijke info.. Een handige manier hiervoor is de starttijdstippen van je activiteiten links uitlijnen en tabs gebruiken om de tekst te scheiden.

 

Extra informatie komt altijd van pas

Voeg zo veel mogelijk bijkomende informatie aan je reisdocument toe: telefoonnummers, adressen, e-mailadressen, bus- en treinroutes, vluchtbevestigingen, weersvooruitzichten, interessante websites... Zelfs al lijkt de informatie triviaal, in bepaalde gevallen kan het toch je redding in nood betekenen.

 

Kijk je reisplanning na voor je vertrek

Enkele dagen voor de afreis haal je best je reisdocument terug boven; controleer de reisroute een laatste maal. Als je hotelverblijven of specifieke tours geboekt hebt, bel of e-mail dan voor een definitieve bevestiging.

 

Gereed om te vertrekken?

Zorg ervoor dat je meerdere exemplaren van je reisdocument mee op reis neemt, zodat een regenbui of verlies geen roet in het eten gooit. Voor alle zekerheid kan je je document online op een server, een webpagina of in je internetmailbox plaatsen.

 

Laat verder een kopie van je reisroute achter bij familie of vrienden, zodat ze weten waar je je precies bevindt.

 

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 11/7/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z