logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Hoe overleef je een langeafstandsvlucht? Voel je fun, fit en uitgerust!

Een vliegtuigreis naar Griekenland of Spanje is met een leuk tijdschrift of boek zo voorbij. Een vlucht die je naar andere continenten brengt, neemt echter heel wat meer tijd in beslag, wat niet erg bevorderlijk is voor lichaam en geest. Met onze tips beland je happy, fit en uitgerust op je eindbestemming.

 

Bescherm je tegen de verveling tijdens een vliegtuigreis

Kijk je aan tegen een vlucht van om en bij de twaalf uur? Wapen je dan met de juiste middelen tegen de verveling. Aan boord kan je weliswaar naar hartenlust films, tv-programma’s en documentaires bekijken of naar tal van cd’s luisteren, maar toch voorzie je best alternatieven. De beeld- en geluidskwaliteit is immers niet optimaal, waardoor je na enkele uren al snel last krijgt van branderige ogen, tuitende oren en/of hoofdpijn.

 

Tips voor meer fun en actie in de lucht:

 • Kies een of meer leuke reisspelletjes uit. Je hebt er die je alleen kan spelen, met twee en/of meer personen.
 • Neem speelkaarten mee en houd verschillende leuke kaartspelletjes in je achterhoofd.
 • Neem niet het eerste het beste tijdschrift mee dat je in de dagbladhandel vindt. Leg enkele weken op voorhand al wat interessante tijdschriften opzij en kies bij voorkeur magazines met veel tekst en weinig plaatjes.
 • Ook een willekeurig gekozen boek kan tegenvallen. Humoristische boeken en detectives doen het erg goed in de lucht of kies een boek waarin meerdere korte verhalen staan. Of begin je vakantie opperbest met de laatste nieuwe roman van je lievelingsauteur of een boek dat je altijd al hebt willen lezen.
 • Zorg voor een gezonde portie denksport en neem wat kruiswoordraadsels, sudoko’s of anagrammen mee. Knip er enkele uit kranten of tijdschriften. Even googelen levert je ook tal van puzzels op die je kan afdrukken.
 • Je brei- of naaiwerk laat je maar beter thuis, wel kan je vriendschapsbandjes knopen tijdens de vlucht. Ook kinderen vinden dit een leuk tijdverdrijf.

Zorg voor een goede nachtrust op een langeafstandsvlucht

Tijdens een langeafstandsvlucht moet je de nodige uren slaap weten te verzamelen. Met weinig beenruimte en een niet erg comfortabele stoel is dat niet zo vanzelfsprekend. Met wat hulpmiddelen kan je de slaap al heel wat beter vatten en dan hebben we het niet over slaappillen.

 

Tips voor meer nachtrust tijdens de vlucht:

 • Rep je naar de luchthaven! Als je een van de eersten bent die incheckt, kan je misschien nog een goede zitplaats versieren met meer beenruimte.
 • Lees de handleiding van je stoel. Dit klinkt misschien absurd, maar je zou de eerste niet zijn die die handige hoofdsteun of rugleuning niet naar behoren weet af te stellen, waardoor je heel wat minder comfortabel zit én slaapt.
 • Oordopjes zorgen ervoor dat lawaai van medereizigers én cabinepersoneel je minder stoort, waardoor je gemakkelijker in slaap valt én blijft.
 • Een ooglapje voorkomt dat de algemene belichting of het leeslampje van je buur je uit je slaap houden.
 • Zoek je de zon op en betreed je op slippers of sandalen het vliegtuig? Bedenk dat koude voeten je parten kunnen spelen bij het in slaap geraken. Zorg dus voor een warm paar kousen.
 • Een te strakke broek, een knellende beha, een ongemakkelijk hemd... zijn voldoende om de slaap niet of moeilijk te kunnen vatten. Don’t dress to impress: tijdens een langeafstandsvlucht zijn comfortabele kleren een must. Schaam je dus niet voor je slobbertrui en dito broek. Je kleden in laagjes zorgt er dan weer voor dat je je outfit gemakkelijk kan aanpassen aan de sterk wisselende temperaturen in het vliegtuig.
 • Een kussen en deken biedt het cabinepersoneel je al aan, maar vaak zijn die erg klein en erg dun. Als je van jezelf weet dat je een koukleum bent of dat je hoofd goed ondersteund moet worden om nekpijn tegen te gaan, zorg je best voor een exemplaar dat je van thuis meeneemt.

Blijf fit tijdens de vlucht

Als je naar de andere kant van de wereld vliegt, wil je eens aangekomen fit uit het vliegtuig kunnen stappen. Zo vanzelfsprekend is dat echter niet: de kleine cabine beperkt je bewegingsruimte tot een minimum en dan hebben we het nog niet over de droge lucht, de luchtdruk en de zuurstof in de cabine. Minimaliseer daarom het risico op stijfheid, ongemak, vermoeidheid en diep-venaire trombose...

 

Tips voor fitness tijdens de vlucht:

 • Blijf geen uren op je stoel zitten, sta eens recht en/of wandel geregeld door het gangpad. Zoek steeds het verst verwijderde toilet op en doe wat stretchoefeningen als je er even moet wachten.
 • Ook op je stoel hoef je niet stil te zitten: doe enkele arm-, nek- en beenoefeningen. Reken per uur een vijftal minuten beweging.
 • Kruis je benen niet als je zit.
 • Steunkousen kunnen een oplossing bieden als je snel last krijgt van gezwollen enkels. Ze verbeteren de bloedcirculatie van je onderbenen naar de rest van het lichaam toe.
 • Voorkom dehydratatie: drink voldoende voor en tijdens de vlucht en nuttig bij voorkeur water en vruchtensappen. Cafëine- en alcoholische dranken zijn immers vochtafdrijvend, waardoor je je vochttekort niet voldoende aanvult.
 • Hydrateer je huid met een vochtinbrengende crème en voorkom een trekkerige huid vol droogtelijntjes.
 • Consumeer lichte maaltijden aan boord. Als je de keuze hebt tussen pasta en rijst, kan je bijvoorbeeld beter voor rijst kiezen.

Eens je uit het vliegtuig bent, doe je best nog enkele rek- en strekoefeningen zodat je bloedcirculatie terug op gang komt. Zo zal je gedurende de eerste dagen van je reis minder nadelige gevolgen van de vlucht ervaren.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 19/4/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z