logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Ontdek Birmingham in een notedop !

Birmingham, in zijn populaire benaming 'Brum', is de tweede grootste stad van Groot-Brittannië. Deze bruisende stad telt meer kanalen dan Venetië en is gecentreerd rond de Victoria Square en de Chamberlain Square. Hoe het komt dat ‘the Brummies’ zo trots zijn op hun stad leest u hier…

Victoria Square

De oudere openbare gebouwen (Town Hall, Council House) zijn gegroepeerd rond Victoria Square, het belangrijke centrum van de stad. Het plein dankt zijn naam aan Queen Victoria die er na haar dood in 1901 een standbeeld kreeg. Je treft er ook ‘The River’ aan, een fontein die door de inwoners ‘The Floozie in the Jacuzzi’ genoemd wordt en het standbeeld (Iron Man) van A. Gormley.

Meer informatie: http://www.birmingham.gov.uk/victoriasquare.bcc

Town Hall

Het stadhuis is een meesterwerk van de Victoriaanse architectuur dat uit de 19de eeuw stamt. De architect van dit prachtige gebouw is Joseph Hanson. De Town Hall heeft de vorm van een Romeinse tempel en bestaat uit 40 Corinthische zuilen van Anglesey marmer. Het is sinds de première van Mendesohns ‘Elijah’ in 1847 het centrum van het muzikale gebeuren in de stad. Het voorplein van het raadshuis is versierd door de monumenten van Queen Victoria en de uitvinder James Watt. Beide beelden zijn het werk van Alewander Monro en dateren uit 1899.

Meer informatie: http://www.townhall.org.uk

Council House

Zowel de Chamberlain Square als de Victoria Square omringen dit magnifieke gebouw. Het Council House werd opgericht tussen 1874 en 1879. Het gebouw werd getekend door Yeoville Thomason. Het gebouw in Renaissance stijl is gekend voor zijn klok dat van de naam Big Brum voorzien werd, naar analogie met de Londense Big Ben.      
 
Meer informatie:
http://www.birminghamuk.com/councilhouse

Chamberlain Square

Chamberlain Sqaure is een druk bezocht plein dat zowel populair is bij de inwoners als bij de vele toeristen, en ligt ten noorden van de Town Hall. Dit plein werd genoemd naar één van de beroemdste burgemeesters van Birmingham: Joseph Chamberlain. Op dit plein zijn de Central Library en het Birmingham Museum & Art Gallery gevestigd. Verder tref je er ook nog de Chamberlain Memorial Fontein en het standbeeld van Thomas Attwood, James Watt en Joseph Priestly.

Birmingham Museum and Art Gallery

Dit museum huist in een Victoriaans gebouw. Het bouwwerk werd ontworpen door H. Yeoville en geopend door de Prins van Wales (de latere Edward VII) in 1885. De enorme kunstcollectie is zeer uiteenlopend. Zo is er een grote collectie van Pre-Raphaelites waarvan Arthur Hughes en Dante Gabriel Rossetti maar enkele namen zijn. Er zijn ook schilderijen uit de 17de tot 19de eeuw te bezichtigen zoals de werken van Canaletto (Warwick Castle) en Lely (portret van Olivier Cromwell). Verder zijn er in het museum nog Victoriaanse werken van David Cox en is er een gedeelte gewijd aan moderne kunst: afbeeldingen van Wendy Ramshaw en sculpturen van Henry Moore, Rodin en James Tower. Er is ook een afdeling gewijd aan archeologische ontdekkingen uit de Steentijd.

Meer informatie: http://www.beinbirmingham.com/

Jewellery Quarter / Museum

Het Jewellery Quarter kenmerkt zich door de grote concentratie van juwelierszaken en sieradenateliers in eenzelfde wijk. Deze juweliersbuurt heeft een geschiedenis die meer dan 200 jaar oud is. In deze unieke omgeving zijn er meer dan 200 juweliers en zilversmeden geconcentreerd waardoor het een van de grootste juwelenwijken is in Europa. Het Jewellery Quarter Museum dat gelegen is in de Vyse Street is zeker het binnenlopen waard. Bezoekers kunnen hier zowel authentieke juweelateliers bezichtigen maar ook ambachtelijke juweliers aan het werk zien.

Meer info: http://www.the-quarter.com/

International Convention Centre (ICC)

Dit ultra modern gebouw ging open in 1991 en telt 11 conferentiezalen met een capaciteit van 30 tot 3000 mensen. In het complex werd ook de elegante Symphony concert Hall ondergebracht dat 2200 zitjes telt. Het prachtige moderne gebouw is de thuiszaal van de Birmingham Symphony Orchestra.


Meer informatie: http://www.theicc.co.uk/
Meer informatie: http://www.necgroup.co.uk/visitor/symphonyhall/

Barber Institute of Fine Arts

De Barber Institute is terug te vinden op de campus van de Birmingham University. Ze evolueerde van een privé legaat van Lady Barber tot een instituut dat nu de excellente kunstcollectie van de Universiteit tentoonstelt. De kunstwerken die hier bewaard worden gaan vanaf de Renaissance tot heden en bevat zowel schilderijen als sculpturen. In de schitterende collectie hangen werken van Botticelli, Bellini, Rubens, Rembrandt, Manet, Monet, Degas,…

Meer informatie: website: http://www.barber.org.uk

Royal Air Force Museum

Het Royal Air Force Museum kent één van de grootste verzamelingen vliegtuigen van Groot-Brittannie. Je vindt er meer dan 70 historische vliegtuigen terug zoals de Lincoln Bomber en de Spitfire evenals een grote collectie voorwerpen die de geschiedenis van British Airways belichten.    

Meer informatie: http://www.rafmuseum.com

Birmingham Botanical Gardens & Glasshouses
 
De Birmingham Botanical Gardens werden getekend door J.C. Loudon en gingen in 1832 open. Ongeveer 50 jaar later begon men met de inplanting van allerlei ‘Glasshouses’ (serres) in deze prachtige tuinen. Tropical House, Sub Tropical House, Arid House en  Mediterranean House hebben elk hun specifieke kenmerken en hun eigen plantensoorten. De tuinen bevinden zich niet ver van het centrum en bieden excellente ontspannings- en recreatiemogelijkheden aan voor de inwoners en toeristen.

Meer informatie: http://www.bbgardens.org/media/html/home/index.php
Meer informatie: http://www.birminghambotanicalgardens.org.uk/

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 5/4/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z