logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Top 10 bezienswaardigheden van Bilbao

De Baskische stad Bilbao is al langer dan vandaag een favoriete reisbestemming. Het levendige Bilbao is de hoofdstad van de provincie Biskaje en is één van belangrijkste steden van het Baskenland. Dat Bilbao zijn stijgende populariteit niet enkel aan zijn indrukwekkend Guggenheimmuseum te danken heeft, leest u hier…

Guggenheim Museum
Het Guggenheim museum staat voor moderne en hedendaagse kunst. Het extravagante gebouw opende in 1997 zijn deuren en het ontwerp is tekenend voor het nieuwe Bilbao. Tegenwoordig is het Guggenheim musem één van de drukst bezochte musea van Spanje. Men komt dan ook niet enkel voor de tentoongestelde werken in het museum, vooral het ontwerp van het gebouw is ronduit indrukwekkend. Het werd getekend door de beroemde Amerikaanse architect Frank O. Gehry en is te vinden in het hart van Bilbao. Het excentrieke gebouw bestaat uit een mix van diverse materialen zoals titanium, glas en kalksteen. De kunstwerken binnenin zijn eigendom van de Guggenheim Stichting en deze private collectie omvat werken van Picasso, Miró, Dali, Mondriaan…

Meer informatie: http://www.guggenheim-bilbao.es/


Palacio de Congresos y de la Música
Bilbao is vanaf zijn ontstaan een stad geweest waar regelmatig bijeenkomsten en congressen van verschillende sectoren doorgingen. De Palacio biedt sinds 1999 de infrastructuur voor de congresactiviteiten van de stad. Het gebouw heeft in 2003 een prestigieuze onderscheiding gekregen: de Apex Award voor het beste congrescentrum van de wereld. Daarnaast is dit symbool van Bilbao ook een concerthall waar operavoorstellingen, ballet en concerten georganiseerd worden. Deze concertzaal heeft meer dan 2000 zitjes. Het is te vinden tussen de Euskalduna brug en het Guggenheim museum.  
 

Catedral de Santiago
Deze kathedraal stamt uit de 14de eeuw en is gelegen op de Plaza Santiago. Het is de oudste kerk van Bilboa en ze deed vroeger dienst als stop voor de pelgrims tijdens hun tocht naar Santiago de Compostella. Ze werd in de 16de eeuw gerestaureerd nadat een brand een groot gedeelte van de kathedraal had verwoest. De façade werd in de 19de eeuw herbouwd. De kathedraal kan beschouwd worden als een van de fundamenten waarop de stad Bilbao gebouwd is.
 
Meer informatie: http://www.bilbao.net/bilbaoturismo/


El Edificio Sota
In de Gran Via, tussen de Plaza Moyúa en de Sagrado Corazón, vind je dit groot bouwwerk dat in 1919 gebouwd werd en in de beginjaren bewoond werd door de Sota familie. Het magnifieke gebouw wordt gekenmerkt door zijn prachtige façade met torens, booggalerijen, speciale dakranden, torentjes en pinakels. In het gebouw huizen nu kantoren en winkels.
 

La Alhóndiga
La Alhondiga is een van de typische en populaire gebouwen van Bilbao. Het werd gebouwd in 1906 door de architect Ricardo Bastida. Dit bouwwerk was één van de eerste die voorzien was van een plat dak. Het gebouw heeft duidelijk invloeden van het Catalaans modernisme. La Alhondiga werd vele jaren gebruikt door wijnhandelaars.


Museo Vasco de Bilbao
Dit museum is gelegen in het centrum van de oude wijk en het museum huist in een eeuwenoud jezuïeten klooster. Het werd in 1970 omgevormd tot het Museo Arqueologico, Etnografico e Historico Vasco. Het museum schenkt een grote aandacht aan de Baskische archeologie, etnologie en geschiedenis. Je kan er ondermeer scheepsmodellen zien en allerlei historische voorwerpen die het leven uit de 16de eeuw schetsen.

Meer informatie: http://www.euskal-museoa.org/


Museo de Bellas Artes
Dit museum is één van de belangrijkste musea die Spanje rijk is. Het gebouw geniet internationale faam door zijn rijke collectie Spaanse en Baskische kunstwerken. Het museum telt meer dan 6.000 kunstwerken gaande van sculpturen over tekeningen en gravures. Het bezit zowel werken uit de 12de eeuw als moderne kunstwerken. Zo hangen er schilderijen van Goya, Velázquez en El Greco naast meesterwerken van Massys, Gauguin, Picasso en Cassatt. Het museum bezit ook een grote collectie Baskische kunstwerken uit de 19de en 20ste eeuw. Vooral de moderne sculpturen van Eduardo Chillida zijn een bezoekje waard. Rond het museum kan je genieten van de prachtige tuinen.

Meer informatie: http://www.museobilbao.com/

Basílica de Begoña
Deze basiliek in de oude stad werd voor het grootste deel gebouwd begin de 16de eeuw. Binnenin de kerk is er een heldere verlichte schilderij van de Maagd te zien, die de patrones van de provincie voorstelt. Daarnaast zijn er ook enorme schilderijen te bezichtigen van Luca Giordano.
 
Castillo de Munatones
Dit plattelandskasteel is gebouwd in de middeleeuwse militaire stijl en bevindt zich in het district San Martin (Somorrostro vallei). Het gebouw dat omringd is door velden en moerassen werd in 1944 uitgeroepen tot een historisch kunstmonument. Na de oorlog werd het kasteel volledig gerestaureerd. De versterkte middeleeuwse burcht heeft een grote en stevige toren van 75 meter en een buitenmuur die drie meter dik is.

Plaza Circular
Op het Plaza Circular staat het standbeeld van Don Diego de Haro, de man die Bilbao stichtte in 1300. Dit drukbezocht plein is één van de eindpunten van de Gran Via. De gebouwen die het plein omringen zijn meestal immense structuren en worden tegenwoordig door banken en andere financiële instellingen ingenomen. In deze gebouwen staat een beeldhouwwerk van de Baskische kunstenaar Eduardo Chilida. Vanaf de Plaza Circular kun je langs de Navarra straat naar de Casco Viejo, de oude stad van Bilbao.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 23/3/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z