logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De top 10 bezienswaardigheden van Wenen !

Wenen, stad van Mozart, prachtige tuinen en paleizen. Naast cultuur heeft de hoofdstad van Oostenrijk tal van ontspanningsmogelijkheden. Wij geven alvast de topbezienswaardiheden even op een rijtje...

Stephansdom
De Stephansdom te Wenen is een pareltje van Gotische bouwkunst en is gelegen in het hart van de stad. Het 107 meter lang en 34 meter brede bouwwerk heeft een statische zuidertoren, de Steffl, van maar liefst 136 meter hoog. Het is mogelijk om de toren te beklimmen. Wel moet je er 343 treden voor overwinnen om de top van de toren te bereiken. Uiteraard heb je bovenaan de Steffl een prachtig zich over Wenen. De Stephansdom is de zetel van de Aartsbisschop van de stad Wenen. Op 12 april 1945 werd het gebouw beschadigd door een brand. De zijkant van de kathedraal bevat een prachtig dak bestaande uit geglazuurde tegelpannen. De kathedraal onderging tal van restauraties te wijten aan zware oorlogsschade.

Meer informatie: http://www.stephansdom.at

Het standbeeld van Johann Strauss - Stadtpark
Het bekende “vergulde” beeld van de bekende Oostenrijkse componist Johann Strauss staat in het Stadtpark te Wenen. De stad telt tal van prachtige stadsparken. In het Stadtpark kregen vele bekende personen een standbeeld. Johann Strauss werd geboren op 1804 te Wenen en stief in 1849. Het bekendste werk van Johann Strauss is ongetwijfeld de "Radetzky-Marsch", welke hij schreef ter ere van de generaal Josef Radetzky. Strauss had 3 zonen.

Bekijk de webcam van Johann Strauss: http://www.wien.gv.at/english/parks/camerastadtpark.htm

Het Schönbrunn paleis, park en tuinen
Het paleis van Schönbrunn, is één van de belangrijkste historische monumenten van Wenen. Het volledige domein met het paleis, de fonteinen, de zoo, en de tal van standbeelden zijn beschermd als werelderfgoed door de UNESCO in 1996. U kan het paleis bezoeken en de prachtige zalen bewonderen. Elke zaal heeft zo zijn eigen geschiedenis. Zo werden vele zalen en vertrekken ingericht door bekende artiesten en kunstenaars. U kunt de zalen bezoeken met audio ondersteuning.

Het park ronddom het paleis zijn adembenemend en zijn sinds 1779 open voor het grote publiek. Het park is /- 1.2 km lang en 1 km breed. Het park bevat prachtige waterpartijen, fonteinen, een labyrint,… De bekendste plaatsen zijn de obelisk fontein, de Neptunus fontein,…

Het Schönbrunn paleis is een echte aanrader en neemt ongeveer een volledige dag in beslag. Het Schönbrunn staat ook bekend als het zomerpaleis van keizerin Sisi.

Meer informatie: http://www.schoenbrunn.at

Lippizaners en de Spaanse rijschool
De Spaanse rijschool te Wenen is de oudste rijschool ter wereld met meer dan 430 jaar ervaring in paardendressuur. U kunt er de prachtige witte Lippizaners paarden bewonderen, welke bewegen onder muziek en de prachtig uitgedoste ruiters. De Spaanse rijschool heeft een rijke geschiedenis achter de rug. De paarden voeren tal van grondoefeningen uit, solo dressuur en dressuur in groep. De rijschool is ook te bezoeken onder begeleiding.

Meer informatie: http://www.srs.at

De Staatsopera van Wenen
De opera van Wenen is gelegen aan de “Boulevard Ring” van de stad en is zonder twijfel één van de mooiste operagebouwen van de wereld. De opera werd gebouwd door de architecten Sicard von Sicardsburg en Eduard van der Nüll in 1869. In 1955 werd het operagebouw heropend doordat het daarvoor volledig beschadigd werd door de Tweede Wereldoorlog. Op jaarbasis gaan er op meer dan 300 evenementen door in de opera van Wenen. Gekende en belangrijke mensen zoals Gustav Mahler, Richard Strauss, Felix Weingartner, Clemens Krauss, Karl Böhm, Herbert von Karajan, Lorin Maazel en Claudio Abbado zijn slechts enkele personen welke de opera gemaakt hebben tot hij vandaag is. Het auditorium van de opera van Wenen heeft de gekende hoefijzervorm en heeft meer dan 1.709 zitplaatsen en 567 staanplaatsen. Via een vernuftig systeem is het mogelijk om het libretto (tekstboekje van een opera, operette of musical ) te lezen in verschillende talen tijdens de opvoering.

U kan de opera onder begeleiding bezoeken via een rondleiding. U kan er de foyer, de traphal, het teesalon, Gustav Mahler kamer, auditorium,… bezoeken.

Meer informatie: http://www.wiener-staatsoper.at

Neues Rathaus
Het Neues Rathaus, gebouwd tussen 1872 en 1883, heeft een 97 meter hoge middentoren en is opgetrokken in de neogotische bouwstijl. In het Neues Rathaus, zetelt de burgemeester van Wenen en de stedelijke en regionale regering. Het Neues Rathaus, is gelegen aan de belangrijke “Boulevard Ring” te Wenen. Het Rathaus bevat vele zalen welke gebruikt worden voor recepties en feesten. Het oude stadhuis is gelegen in de binnenstad en doet momenteel dienst als winkelcentrum.

Het Neues Rathaus kan je bezoeken onder begeleiding. Het prachtige interieur van het “Nieuwe Stadhuis”, de arcadegalerij, de zalen en feestvertrekken zijn de moeite waard. Voor het stadhuis kan je verschillende monumenten bewonderen.

De Belvedère paleizen en tuinen
De bouw van dit paleizencomplex gebeurde in 3 fasen. Op de site staan 2 prachtige paleizen, omringt door prachtige parken en tuinen. Als eerste werd het “Untere Belvedère” gebouwd in 1714. In 1717 werd de tuin aangelegd met romantische trekjes dankzij prachtige vijvers, watervallen, pittoreske prieeltjes,… . Op de heuveltop werd in 1721 het “Obere Belvedère” gebouwd. Dit werd gebruikt voor feesten en ontvangsten. De naam Belvedère "mooi uitzicht" is hoofdzakelijk van toepassing op dit gebouw. Het uiterlijk van untere Belvedère contrasteert met de pracht en praal van het “Obere Belvedère”. Het “Obere Belvedère” is een pareltje van Barokke architectuur.

De Oostenrijkse Galerie Belvedere
De Oostenrijkse Galerie Belvedere ,  is één van de mooiste musea van de wereld. De collectie bevat kunstwerken van de Middeleeuwen tot vandaag de dag.  De musea zijn gehuisvest in de Belvedere paleizen, nl. het “Obere Belvedere ” en het “Untere Belvedere ”.

De boven Belvedere bevat een collectie van de 19de en 20e eeuw met werken van Ferdinand Georg Waldmüller, Jakob Alt, Claude Monet, Auguste Renoir en topstukken van Gustav Klimt, Egon Schiele, en Oskar Kokoschka.
In de onder Belvedere zijn het Middeleeuws museum en het Barokmuseum ondergebracht.
De 2 gebouwen zijn met elkaar verbonden met een prachtige Barokke tuin. Vanuit de noordzijde van het park, gelegen aan het boven Belvedere, heeft u een prachtig zicht over Wenen.

Meer informatie: http://www.belvedere.at

Het Natuurhistorisch museum
Het Natuurhistorisch museum te Wenen is gelegen aan de Ring Boulevard van de grootstad. Het gebouw heeft dezelfde bouwstijl als het museum voor Fijne Kunsten, met ontwerpen en tekeningen van Gottfried Semper en Karl Hasenauer. De vaste collectie in dit groot gebouw, herbergt objecten uit de wereld van de mineralen, prehistorie, antropologie,…U kan er zelfs levensechte schaalmodellen van opgezette dieren bewonderen. Ook kinderen komen aan hun trekken dankzij videoreportages en het “al spelend” ontdekken van de verschillende wetenschappen en objecten.

Meer informatie: http://www.nhm-wien.ac.at/

De Wienerknapen - Wiener Sängerknaben
Er zijn vandaag de dag bestaat het totale koor uit ongeveer een 100-tal Wiener Sängerknaben. Zij worden onderverdeeld in ongeveer 4 x 25 knapen welke concerten geven en rondtrekken door gans Europa, Azië, Australië, Amerika,…. De vier koren, geven ongeveer een 300-tal concerten aan een publiek bestaande uit meer dan een half miljoen mensen. Elke groep, besteed ongeveer 9 tot 11 weken aan het zingen tijdens de tournees. Samen met het Filharmonisch orkest van Wenen en het Opera ensemble van Wenen, verzorgen de Wiener Sängerknaben prachtige gezongen concerten. Zij verzorgen ook de Zondagmis in de Vienna's Imperial Chapel

Meer informatie: http://www.wsk.at/

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 3/2/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z