logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links AziŽ
Links Europa
Links Amerika
Links OceaniŽ
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Tips om vliegtuigtickets of vliegtickets te bestellen

Vliegtuigtickets of vliegtickets kan je op verschillende manieren aankopen en er zijn een heleboel zaken waarop je moet letten. Wij geven enkele tips...

 

Betrouwbare verkoper
Koop je vliegtuigtickets het liefst bij een verkoper die je vertrouwt. Dit kan een reisbureau zijn, een reisorganisator of een online ticketverkoper. Informeer eerst bij anderen naar hun ervaringen met de ticketverkoper. Voor online ticketverkopers kan je best eens zoeken naar ervaringen op internetfora. Vraag vrijblijvend informatie aan de verkoper en kijk of hij behulpzaam is. Ga na of de verkoper een vergunning heeft. Het vergunningnummer moet op alle documenten voorkomen. Ga eveneens na of hij verzekerd is bij het Garantiefonds, zodat je terugbetaald wordt als hij failliet gaat.

Reisagent
Een reisagent kan je heel wat werk uit handen nemen. Deze is goed op de hoogte van de markt en kan je dus dikwijls aan een goedkoper ticket helpen dan je zelf zou vinden. Dankzij hun kennis van de ervaringen van hun klanten met de vliegmaatschappijen kunnen reisagenten je tevens raad geven. Als er iets misloopt, bijvoorbeeld een vlucht die afgelast wordt, kunnen ze een oplossing zoeken.

Rechtstreeks vlucht regelen?
Als je rechtstreeks je Vliegtuigtickets of vliegtickets aankoopt en hotel regelt, heb je meer vrijheid. Vaak werken hotels echter samen met reisorganisatoren waardoor ze minder moeite zullen doen en een duurdere prijs aanrekenen als je rechtstreeks een kamer boekt. De totale kosten zullen dus duurder zijn. Als er iets misloopt, ben je er bovendien zelf verantwoordelijk voor. Hotels zijn overigens niet verzekerd tegen onvermogen, terwijl een erkend reisbureau of reisorganisator dit wel is.

Luchthaven
Let erop dat de luchthaven waar je landt wel degene is die je denkt. Ryanair bijvoorbeeld verkoopt tickets met vertrekplaats 'Brussels-South', wat eigenlijk Charleroi blijkt te zijn. Hou dus rekening met de tijd die nodig is om je van de luchthaven te verplaatsen naar het centrum waar je wil zijn en met de extra vervoerskosten.

Wanneer reserveren?
Als je vroeg boekt, zijn de vliegtuigtickets meestal goedkoper. De laatste stoelen gaan ook wel tegen een spotprijs de deur uit, maar dan moet je het risico erbij nemen dat je te laat bent om een vliegtuigticket te bemachtigen. Het beste is om minstens een maand op voorhand je vliegticket te bestellen, indien mogelijk.

Wanneer vliegen?
Het moment van de vlucht heeft een sterke invloed op de prijs. Dit hangt gewoon van de vraag af: momenten dat veel mensen een vlucht nemen zijn duurder. Een midweek is meestal goedkoper, vrijdagen en weekends zijn door de hoge vraag veel duurder. Een vlucht vroeg in de ochtend of laat in de nacht is eveneens goedkoper. Vermijd ten slotte vluchten in de vakantie, maar probeer buiten het hoogseizoen op reis te gaan. Ga bijvoorbeeld in de winter op reis, maar niet in de kerstperiode.

Discussie?
Bij een discussie kan je altijd een beroep doen op de Geschillencommissie Reizen. Dat kan bijvoorbeeld als de diensten van een reisorganisator niet overeenkomen met wat er in de brochure werd vermeld. Verzamel genoeg bewijsmateriaal, zoals foto's en verklaringen van hoteleigenaars. De Geschillencommissie kan slechts optreden in het geval je je reis geboekt hebt bij een Belgische verkoper.

Wijziging of annulering
Als je een vliegtuigtickets of vliegticket besteld hebt en je kan door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken op het gereserveerde tijdstip, dan kan je de boeking niet altijd wijzigen of annuleren. Hou hiermee rekening tijdens het boeken van de vlucht: als je verwacht dat er een kleine kans bestaat dat je niet zal kunnen op dat moment, neem dan een duurder ticket waarbij in de voorwaarden staat dat je het onder bepaalde voorwaarden en tegen een bepaalde meerkost kan wijzigen of annuleren. Het merendeel van de goedkope vliegtickets kan je na boeking niet meer wijzigen. Je kan eventueel wel een beroep doen op een annuleringsverzekering. Vraag bij de ticketverkoper altijd naar de voorwaarden.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 30/11/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z