logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Madrid bezoeken, een aantal tips !

Madrid, hoofstad van Spanje heeft heel wat te bieden ! Denk maar aan de prachtige pleinen en fonteinen, groteske musea en paleizen, ...wij geven een aantal tips van de belangrijkste bezienswaardigheden !

Arco de la Victoria - Momcloa Poort
De "Arco de la Victoria" werd in 1956 gebouwd door de architect Arregui. De triomfboog "Arco de la Victoria" werd gebouwd door de Spaanse dictator Francisco Franco, welke de macht had in Spanje tussen 1936 tot zijn dood in 1975. Hij liet de boog bouwen na zijn overwinning met zijn Nationalistische partij tijdens de Spaanse burgeroorlog. Met de "Arco de la Victoria", laat Franco een stempel na in Madrid als teken van zijn macht.

Estadio Santiago Bernabeu
Het Estadio Santiago Bernabéu, kortweg Bernabéu, is het grootste stadion van Real Madrid, de grootste voetbalclub van Spanje. Het Bernabéu stadion te Madrid was het decor voor tal van grote evenementen en spotevenementen zoals Europese finales, finale van de Wereldbeker voetbal in 1982, de Spaanse beker... Men voorziet rondleidingen in het Stadion tussen 10:30 en 18:30 tijdens niet speeldagen. U kan er een panoramisch zicht meemaken vanuit het dak van het stadion, een kijkje nemen in de "Presidential Box", de kleedkamer, de spelerstunnel, het speelplein, de shop en de vitrine bekijken van alle behaalde bekers van de club...

Meer informatie: http://www.realmadrid.com

Faro de Madrid
Het "Faro de Madrid" werd gebouwd in 1992 voor de Olympische zomerspelen en de Wereldtentoonstelling in Sevilla. Het bouwwerk werd ontworpen door Perez Arroyo, en is maar liefst 92 meter hoog. Aangezien dat zelfde jaar Madrid ook culturele hoofdstad van Europa was, wou men iets imposants bouwen om deze eer kracht bij te zetten. U kunt de toren bezoeken voor weinig geld en is echt de moeite waard. U geniet er van een prachtig uitzicht.

Viaducto Madrid
De betonnen brug werd gebouwd om de afstand te overbruggen tussen Calle Bailén en het Koninklijk paleis. Spijtig genoeg was het “Viaducto” te Madrid het "toneelstuk" van vele zelfmoorden. Uit voorzorg heeft de stad glazen barrières geplaatst om nieuwe zelfmoorden te voorkomen. Veel Madrilenen hebben kritiek op de geplaatste schermen omdat ze het zicht op de stad belemmeren.

La Cibeles
"La Cibeles" werd gefinancierd door King Carlos III en beeld de godin Cibele af, zittend in een strijdwagen voortgetrokken door een aantal leeuwen. Cibele is de Griekse godin van de vruchtbaarheid. De fontein "La Cibeles" is gelegen op het mooie plein "Plaza de la Cibeles".

Het Prado museum
Het Prado, gekend als één van de grootste musea ter wereld is echt een aanrader. Het Prado bevat werk van bekende kunstenaars en schilders zoals Bosco, Roger Van Der Weyden, Pieter Breughel, Bosch, Albrecht Dürer, Rubens, Botticelli, Francisco de Goya, Velazquez, Gaudi, Michelangelo, Van Dyck,... De collectie bevat schilderkunst, beeldende kunst, munten,... Het museum bevat meer dan 8.500 kunstwerken. De kunstwerken worden tentoongesteld in 2 gebouwen "Het Villanueva" en "Cason del Buen Retiro".

Meer informatie: http://museoprado.mcu.es

Koninklijk paleis Madrid - Palacio Real
Het Koninklijk paleis te Madrid is echt de moeite waard en moet je echt gezien hebben vooraleer je Madrid verlaat. Het Koninklijk paleis te Madrid is het tweede grootste paleis na Versailles te Frankrijk. Het Koninklijk paleis wordt niet meer bewoond door de Koninklijke familie maar wordt wel nog gebruikt voor officiële ceremonies. Er vindt ook een wissel van de wacht plaats elke eerste woensdag van de maand.

Meer informatie: http://www.patrimonionacional.es

Puerta del Sol - Madrid
Puerta del Solo of de Zonnepoort en plein is het meest populaire en commerciële deel in de oude stad van Madrid. Vijfhonderd  jaar geleden was het één van de vele "toegangspoorten" op het plein met een afbeelding van de zon. Vandaag de dag is het waaiervormig plein het centrum van het Nationaal wegennet en is het het geografisch hart van Madrid. Alle afstanden in Spanje worden vanuit deze plaats gemeten. Het plein heeft ook een functie als plaats waar demonstraties worden gehouden en de jaarwisseling massaal wordt gevierd. Ten oosten en zuidoosten van dit plein ligt de historische kern van Madrid, met nauwe en kronkelige straatjes.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 25/10/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z