logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De top bezienswaardigheden van Berlijn

Berlijn, hoofdstad van Duitsland, heeft heel wat te bieden. De tekenen van verdeeldheid tijdens de oorlog zijn niet weg te denken en maken deel uit van de huidige cultuur en zicht van de stad. Toch heeft Berlijn héél wat meer te bieden...

Brandenburger Tor of Brandenburger poort
De Brandenburger Tor of Brandenburger poort is een ontwerp van Carl Gotthard Langhans en is een monumentaal neoklassiek bouwwerk. De poort werd gebouwd tussen 1778 en 1791. Carl Gotthard Langhan liet inspireren door de Propylaea - de toegang tot de Akropolis te Athene - Griekenland. De Brandenburger Tor stond veel centraal bij belangrijke gebeurtenissen zoals militaire parades. De poort speelde ook een rol bij het ontstaan van het Tweede Rijk en Hitlers greep naar de macht.

De Reichsdag
De Reichsdag is sinds 1999 weer de zetel van het Duitse parlement. Daarvoor werd de Reichstag in 1894  ingehuldigd als parlementsgebouw voor het Duitse keizerrijk. In 1933 werd de grote vergaderzaal vernietigd door brandstichting door de Nederlander Marinus van der Lubbe. Hij werd hiervoor gearresteerd, al denkt men dat de nazi's de Reichsdag zelf in brand hebben gestoken. Pas na de éénmaking van Oost- en West Duitsland, werd de Reichsdag volledig gerestaureerd. In 1999 werd een moderne koepel geplaatst op de Reichsdag, waarmee een perfect huwelijk ontond tussen moderne en authentieke architectuur. De nieuwe koepel symboliseert de "transparante politiek" van de Bundestag. Vandaag de dag is de Reichstag opnieuw het parlementsgebouw van de Bundestag.

Potsdamer Platz
Een van de meest geslaagde hoekjes van Berlijn: Potsdamer Platz. Een gloednieuwe stad in een stad, die het scharnier tussen Oost- en West-Berllijn moet gaan worden. In 2000 waren de meeste kantoorgebouwen in gebruik, en werd het plein (de Potsdamer Platz zelf) afgewerkt. Je kan er nu superluxueus wonen, een comfortabel kantoor huren, slenteren door de straatlange winkelgalerij of naar de bioscoop of het theater. Als je er woont, hoef je zelfs niet meer naar het andere, omliggende, oude Berlijn te gaan.

Meer informatie: http://www.potsdamer-platz.net

Het Holocaust Memorial
De Holocaust Memorial is van de hand van de Amerikaanse architect Peter Eisenman uit New York. De missie van het monument is de vermoorde Joden te herdenken. Het "veld" bestaat uit ongeveer 2700 betonnen blokken. Samen vormen ze een soort gridpatroon. Elke blok is exact 0.95 cm op 2.38 m. Enkel de hoogte van de blokken zijn verschillend. De oppervlakte van Het Holocaust Memorial is maar liefst 19.000 m². De bezoekers van Het Holocaust Memorial kunnen het monument betreden en bezoeken van de vier zijden.

Meer informatie: http://www.holocaust-mahnmal.de

Het Joods Museum
Het Joods museum te Berlijn is een creatie van de Amerikaanse architect Daniel Libeskind. Het museum opende zijn deuren een aantal jaren geleden en groeide intussen uit tot een van de meest spraakmakende gebouwen van het afgelopen decennium. Het museum brengt als een litteken de holocaust in herinnering, waardoor de Duitsers symbolisch die zwarte bladzijde uit de geschiedenis kunnen omdraaien.

Meer informatie: http://www.juedisches-museum-berlin.de

Ägyptisches Museum - Egyptisch museum
In het Egyptisch museum in Berlijn treft u één van de belangrijkste verzamelingen aan van de Egyptische hoogcultuur aan. Het Ägyptisches Museum bezit de enige echte Nefertiti, de Halashba-Poort en vele andere papyrusrollen en kunstwerken uit het oude Egypte.

Meer informatie: http://www.aegyptisches-museum-muenchen.de

Slot Charlottenburg - Schloss Charlottenburg
Het zomerverblijf werd in 1695 gebouwd voor de grote keurvorst Sophie-Charlotte. Het slot heeft een façade van 550 m en is één der grootste kastelen van de Pruisen. Slot Charlottenburg is het grootste paleis in Berlijn en stamt uit de tijd van de Pruisische vorsten. Het werd gebouwd tussen 1695 en 1699 door Johann Arnold Nering in opdracht van Sophie Charlotte, de vrouw van kürvorst Friedrich III, die zich later liet kronen tot koning Frederik I van Pruisen. Al in 1701 werd het slot, dat eigenlijk bestemd was als zomerhuis voor Sophie Charlotte, uitgebreid door Johann Friedrich Eosander. Van 1707 tot 1712 werd het verder uitgebouwd met de Orangerie en de kenmerkende koepel. Tussen 1740 en 1747, toen Frederik de Grote er woonde, werd de nieuwe oostelijke vleugel gebouwd door Georg Wenzeslaus von Knobelsdorff. Echter in 1747 verhuisde hij naar het slot Sanssouci in Potsdam.In de Tweede Wereldoorlog werd het slot vrijwel geheel vernietigd, waardoor er nog weinig originele meubels in het slot over zijn. Ook het porselein en het Delfts blauw in de porseleinkamer moesten grotendeels worden vervangen.Het grote park, dat tot het slot behoort, is opgebouwd aan de hand van de tekeningen uit de begintijd van het slot naar het voorbeeld van Versailles. De tuin is naar de mode van die tijd ook eens een Engelse tuin geweest.Tegenwoordig heeft het slot nog altijd representatieve diensten. Er is een werkkamer voor de Bondspresident en er worden ontvangsten gehouden.

Bröhan museum
Het Bröhanmuseum is de "place to be" voor liefhebbers van Jugendstil, Art Deco en Funktionalismus (1889-1939). Het museum bevat waardevolle stukken zoals keramiek, meubelen, glaskunst, zilverkunst, grafische kunst,..

Meer informatie: http://www.broehan-museum.de

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 18/10/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z