logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Amsterdam bezoeken ? Een overzicht van de bezienswaardigheden !

Amsterdam, de moeite waard ! De Amsterdamse grachten, het Van Gogh Museum, het Huis van Anne Frank,...Amsterdam heeft alles wat je verwacht ! Ontdek in dit artikel de top 12 bezienswaardigheden...

Anne Frank – Het Achterhuis Amsterdam
Het achterhuis, waar de dertienjarige Anne Frank en haar familie onderdoken voor de Nazi’s, is gelegen op de Prinsengracht 263-265, in de schaduw van de Westertoren.  Meer dan 14 miljoen mensen hebben het achterhuis reeds bezocht waardoor het pand het beroemdste achterhuis van Amsterdam is. Het Anne Frank Huis geeft nu een goed beeld van een eenvoudig vooroorlogs interieur van een bedrijfs- en woonpand.

Meer informatie: De officiële website van Anne Frank

Van Gogh Museum Amsterdam
Een bezoek aan het Van Gogh Museum, gelegen aan het Museumplein te Amsterdam,  is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19e eeuwse kunstenaars uit de collectie. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de 19de-eeuwse kunstgeschiedenis.

Meer informatie: De officiële website van het Van Gogh Museum Amsterdam

Het Rijksmuseum
Het Rijksmuseum bevat meesterwerken van de grootste Nederlandse schilders, 17-eeuwse meesters, zoals: Vermeer, Frans Hals, Jan Steen, … Het bekende schilderij “De Nachtwacht” van Rembrandt is tevens te bewonderen in het museum. Verder zijn er prachtige poppenhuizen, prachtig zilverwerk, Delfts aardewerk en iconen uit de Nederlandse geschiedenis te bewonderen.

Meer informatie: De officiële website van Het Rijksmuseum

De Amsterdamse Grachten, woonboten en burgerhuizen
De zeventien-eeuwste grachtengordel is zeer typerend voor Amsterdam. De bekendste grachten zijn de Leidsegracht, Spiegelgracht, Herengracht, Schippersgracht, … Alle grachten liggen als een spinnenweb rond het historisch centrum van Amsterdam en zijn ontstaan door een groot aantal stadsuitbreidingen. In Amsterdam zijn er tal van organisaties welke de grachten afvaren en Amsterdam laten zien vanop het water. Tijdens een wandeling kunt u genieten van de prachtige burgerwoningen en de talrijke woonboten.

Een aantal Amsterdamse grachtenhuizen, die zoals alle woonhuizen oorspronkelijk bewoond waren, huisvesten een museum. Het aardige van grachtenhuizen-musea is dat men een blik kan werpen achter de doorgaans ontoegankelijke monumentale gevelwanden. Ook bevinden zich er de enige openbare grachtentuinen. De mooiste tuin is die van het Museum Van Loon. De tuin is architectonisch afgesloten door een schijngevel met beelden. Alleen al hiervoor is het museum een bezoek waard.

De Amsterdamse Walletjes
De Walletjes in Amsterdam worden ook wel de “Rosse Buurt” genoemd. Meisjes van lichte zeden bieden in deze wijk hun diensten aan. In de rosse buurt zijn er tal van bordelen te vinden, sexbars, seksshops, cabarets,… Er zijn een tal van organisaties welke je rondleiden door de Amsterdamse Walletjes.

Sloepenrace Amsterdam
Op de tweede zaterdag van de maand oktober vindt er jaarlijks de “Sloepenrace Amsterdam” plaats. Ongeveer 120 sloepen, met elke een bemanning van 8 personen, strijden jaarlijks om de overwinning om als eerste het 25 kilometer lange traject te voltooien. De start en finish zijn gelegen aan het Scheepvaartmuseum in het Oosterdok.

De drijvende bloemenmarkt op het Singel
Indien je van bloemen houdt, van zoete geuren en talrijke kleuren, dan is de drijvende bloemenmarkt in Amsterdam een echte aanrader. Het Singel, één van de oudste grachten van Amsterdam is het decor van drijvende schuiten welke hun koopwaar aanbieden. Vroeger werden de verse bloemen via het water de stad binnengebracht, vandaag de dag is dit via gemotoriseerd vervoer. Er worden tal van bloemensoorten aangeboden, in december is de kerstboom natuurlijk niet weg te denken…

Zuiderkerk
De 17-eeuwse Zuiderkerk is gelegen in het hartje van Amsterdam. De Zuiderkerk werd tussen 1602 en 1611 gebouwd als eerste protestante kerk in Nederland door de Amsterdamse stadsarchitect Hendrick de Keyser. De kerk, opgetrokken in Nederlandse renaissancestijl, heeft een prachtige klokkentoren met een carillon van de beroemde 17e-eeuwse klokkengieter Francois Hemony. De Zuiderkerk is gratis te bezoeken.

Beurs van Berlage
De Beurs van Berlage, gelegen tussen de Dam en Amsterdam Centraal Station, heeft meerdere schitterende zalen geschikt voor Diners, Feesten, Ontvangsten, Beurzen, Tentoonstellingen, Congressen en Evenementen… Er zijn tal van interessante tentoonstellingen, er is het gezellige “Beurs van Berlage Café”, …

Meer informatie: De officiële website van de Beurs van Berlage

Het Muziektheater
Wil je cultuur opsnuiven ? Dan is het Muziektheater de place to be in Amsterdam. Het Muziektheater biedt opera, concerten, moderne dans, ballet,… aan.

Meer informatie: De officiële website van Het Muziektheater

Paleis op de Dam
Het Koninklijk Paleis Amsterdam ligt in het centrum van deze stad. Het wordt meestal ook aangeduid als ‘Paleis op de Dam’. Net als Paleis Huis ten Bosch en Paleis Noordeinde in Den Haag is het Koninklijk Paleis in Amsterdam door het Rijk bij wet aan de Koningin ter beschikking gesteld. Het is oorspronkelijk gebouwd als stadhuis, tussen 1648 en 1665. De architect is Jacob van Campen. Het Paleis heeft vandaag de dag hoofdzakelijk een representatieve functie.

Meer informatie: De officiële website van het Koninklijk Huis

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 9/9/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z