logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De mooiste plaatsen en bezienswaardigheden van Rome

Rome straalt en ademt Romeinse oudheid uit. De prachtige pleinen, fonteinen en triomfbogen zijn niet weg te denken uit het straatbeeld van de stad. Wij geven een overzicht van de 10 mooiste bezienswaardigheden van Rome...

Colosseum, arena van de dood
Het Colosseum te Rome is het grootste amfitheater dat gebouwd werd door de Romeinen in het Romeinse Rijk. Het werd opgetrokken door slaven en het moest de Romeinse militaire macht op dat moment uitbeelden, een monument dat de grootsheid en onoverwinnelijkheid van het Romeinse Rijk liet weerspiegelen.

Meer op NetOnline over het Colosseum te Rome

Het Pantheon
Het Pantheon, het architecturale meesterwerk van de kunstenaar is gelegen in het historische hart van Rome, gelegen aan de Piazza della Rotonda. De opdrachtgever was Marcus Agrippa, de architect van het monument is niet geweten. Desondanks de vele plunderingen en vernielingen gedurende het bestaan van het grootste en langst bewaarde monument uit de Romeinse oudheid, is het een wonder dat het gebouw nog zo goed bewaard is gebleven. De reusachtige koepel van het Pantheon is een grote prestatie van Romeinse architecten. Het Pantheon werd gebruikt voor het begraven van beroemde en voorname personen zoals Italiaanse koningen (Victor Emmanuel II en Umberto I), Consalvi en de bekende schilder Rafaël.

Romeins forum / plein: Forum Romanum
Het Forum Romanum is het oude centrum van Rome, gelegen tussen de heuvels Capitool, Palatijn en Esquilijn. Van oudsher was het forum een moeras tussen deze heuvels, maar het is door de Etrusken drooggelegd. Het forum was in de gloriedagen van het Rijk zowel het politieke en juridische als het religieuze en commerciële centrum van de stad.

Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek
Het Sint-Pietersplein, gelegen voor de Sint-Pietersbasiliek werd gebouwd tussen 1656 tot 1667 en werd ontworpen door de bekende architect Bernini. Het is de plaats waar de paus zijn jaarlijks Urbi et Orbi uitspreek tot de bijeengekomen gelovige menigte. Ronddom het Sint-Pietersplein staat de Colonnade of zuilenrij met maar liefst 284 Dorische zuilen en 88 pilasters, in vier rijen. Het Sint-Pietersplein is in totaal 200 meter breed en ruim 250 meter lang. In het midden van het plein staat de 37 meter hoge Egyptische obelisk.

Sixtijnse kapel
De Sixtijnse kapel is gelegen naast de Sint-Pietersbasiliek. De bouw van de Sixtijnse kapel werd begonnen in 1473 na Christus en duurde ruim 8 jaar. De architect van de Sixtijnse kapel was Giovanni dei Dolci. De opdrachtgever tot de bouw van de kapel was de paus Sixtus IV. Het plafond werd beschilderd door de bekende schilder Michelangelo waar hij vier jaar aan werkte op zijn rug. Het plafondgewelf maakte hij samen met zijn fresco “Het Laatste Oordeel”. De kapel wordt aanzien als het hoogtepunt van de renaissance-schilderkunst.

Piazza Navona
Het Piazza Navona wordt aanzien als één van de mooiste pleinen van Rome en bevat 3 prachtige fonteinen, die in de zomer voor afkoeling kunnen zorgen. De langwerpige vorm van het plein is ontstaan doordat keizer Domitianus op dezelfde plaats het stadion “Circus Agonalis” liet bouwen.  Het stadion bood plaats aan maar liefst 30.000 toeschouwers. In de Middeleeuwen verviel het stadion tot een ruïne en werden op de plaats van de zit- en staanplaatsen van het stadion huizen opgetrokken. Dit verklaart de langwerpige vorm van het plein.

Trevifontein Rome
De Trevifontein, welke als decor diende voor de badende actrice Anita Ekberg uit de film ‘La Dolce Vita’ is de meest gekende, geliefdste en meest gefotografeerde fontein uit Rome. De mythe zegt dat als je een muntstuk over je linkerschouder en met je rug naar de fontein toe in de fontein gooit, je zeker en vast naar Rome terugkomt. De beelden in het midden van de fontein beelden de zeegod Neptunus uit op een schelpvormige strijdwagen door zeepaarden en jonge zeegoden (tritons) naar de oceaan wordt getrokken.

Villa Borghese: Museum Park
De Villa Borghese wordt met zijn lanen, weiden, vijvers en waterpartijen, historische gebouwen en fonteinen tot één van de mooiste parken van Rome aanzien. De opdrachtgever tot de aanleg van het park was Scipione Borghese en werd voltooid in 1616. Het park is een echte aanrader indien je het drukke Rome eens wenst te ontlopen.

Castel Sant'Angelo - Engelenburcht
De burcht is het oorspronkelijk Moles Hadriani ("het gevaarte van Hadrianus", het reusachtige mausoleum (praalgraf) van Hadranus) dat is gebouwd tussen 135 en 139 onder leiding van de architect Decrianus. De Engelenburcht wordt met de andere oever van de Tiber verbonden door de Ponte Sant' Angelo (de Engelenbrug), de oorspronkelijke Pons Aelius (vernoemd naar keizer Hadrianus, wie zijn volledige naam Publius Aelius Hadrianus was), die gelijktijdig met het mausoleum is gebouwd. Ook de brug kreeg zijn echte naam in de 15e eeuw. Wanneer men de brug oversteekt ziet men aan weerskanten 10 engelen, die er in 1669 bij de restauratie van de brug op zijn gezet. De engelen, gemaakt door Gian Lorenzo Bernini dragen elk een voorwerp dat te maken heeft met de lijdenstijd van Jezus.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 18/8/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z