logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links Azië
Links Europa
Links Amerika
Links Oceanië
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
De 10 mooiste bezienswaardigheden van Malta, Gozo en Comino !

De prachtige vakantie-eilanden Malta, Gozo en Comino zijn zonovergoten en gelegen in de mooie Middellandse Zee. In dit artikel omschrijven we de 10 mooiste en meest interessante bezienswaardigheden, ervaringen van Malta, Gozo en Comino,...

Malta

Malta bestaat uit een archipel van 5 eilanden: Malta, Gozo (Ghawdex), Comino (Kemmuna), Cominotto (Kemmunett) en Filfola (Filfla). Malta met hoofdstad Valletta is ongeveer 25 km lang en bijna 13 kilometer breed. Desondanks de kleine afmetingen van het eiland, bieden Malta en Gozo interessante en unieke plaatsen en culturele bezienswaardigheden.

Kerken en kapellen

Desondanks de kleine oppervlakte van Malta, telt de eilandengroep enorm veel kerken en kathedralen. Er zouden niet minder dan 360 kerken en kathedralen opgetrokken zijn. Wat opvalt is dat deze een zeer belangrijke rol spelen in het dagelijks leven van inwoners van Malta. De meeste inwoners van Malta zijn Rooms – Katholiek ( 98 % ). Sommige kathedralen hebben een enorm impact op het landschap en rijzen op als enorme bouwwerken boven de huizen van de inwoners.

La Valletta

Valletta, hoofdstad van Malta wordt ook soms de stad van de ridders genoemd door haar rijk verleden. Ze werd gesticht door de regerende Johannieter Orde. Valletta is een stad die gemakkelijk te bezoeken is dankzij haar eenvoudige infrastructuur en blokvormig stratenpatroon. Alle bezienswaardigheden zijn te vinden ronddom de hoofdas die dwars door Valletta loopt. Deze as is ook de “hoofdboulevard” van de hoofdstad waar zich de meeste winkels, restaurants en eethuizen bevinden. Zij wordt de Republic Street genoemd. Valletta bezit prachtige zandkleurige gebouwen en oude handelshuizen, musea, kathedralen, tuinen,…veel gebouwen zijn beïnvloed door de Italiaanse en Franse architectuur en bezitten typische balkonnetjes die de straten kleurrijk maken.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Barraka Gardens, een mooi aangelegde tuin die een prachtig uitzicht biedt over de haven, de Grand Harbour waar veel luxejachten liggen en cruiseschepen regelmatig halt houden. Wie de Republic street volledig naar het Noorden afdaalt, kan het fort St. Elmo bezoeken. Zeer mooi is de St. John's Co-Kathedraal. De kathedraal werd opgetrokken door de ridderorde van St.John en wordt beschouwd als het eerste gebouw dat het hoogtepunt van de Barok uitstraalt. Het halfronde plafond van de kathedraal werd prachtig beschilderd met taferelen uit het leven van St.John. Verder zijn de Casa Rocca Piccola ( het bezienswaardige 16e eeuwse paleis van een Maltese edelman ), het National War Museum waar heel veel wapens, foto's en andere spullen uit de Tweede Wereldoorlog te zien zijn en De Auberge van Castilië, strategisch gelegen bij de verdedigingswerken en is de indrukwekkendste auberge van de stad. De auberge komt oorspronkelijk uit de 16e eeuw maar de façade werd in de 18e eeuw toegevoegd. Opnieuw een voorbeeld van de architectuur in Barokstijl.

Malta busses en openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Malta bestaat uit kleurrijke gele bussen. Het huren van een huurwagen is in Malta eigenlijk overbodig. Het netwerk van het openbaar vervoer in Malta maakt het mogelijk om snel en op relatief korte tijd het gehele eiland te doorkruisen.

Popeye Village

Popeye Village is een betalende attractie. Het “dorp” van Popeye werd opgetrokken eind 1979 in Anchor Bay en diende als decor voor de musicalfilm “Popeye Village”. Popeye’s dorp bestaat uit meer dan 20 houten constructies en werd vervaardigd met materiaal uit Nederland en Canada.Uiteraard is er een ook een souvenirshop een restaurant en bar. Sommige reisorganisaties organiseren vanuit verschillende plaatsen in Malta een boottrip naar Gozo, waarbij Popeye Village een onderdeel van uitmaakt van de daguitstap.

Het Venster – Azure Window Gozo

Het Azuren Venster is gelegen bij Dwerja in het uiterste westen van Gozo. Het 'Azure Window' – ook wel het Azuren Venster genoemd, is één van de hoogtepunten van natuurlijke schoonheid van Gozo. Het natuurlijk schouwspel bestaat uit 2 rotsblokken van meer dan 40 meter breed en een “horizontale” rotsblok van meer dan 20 meter breed. Door de slagkracht van de golven werd een soort venster gevormd door de natuur. Als je kijkt door het venster zie je de prachtige azuurblauwe zee. Het venster is te bezoeken via land of via het water.

Gozo & Comino

Het eiland Gozo, gelegen naast kleine broer Comino en grote broer Malta is slechts 14 km lang en 7 km breed. Het eiland is vlot te bereiken via het vasteland met de ferry’s. Dagelijks voeren er 2 ferry’s tussen Malta en Gozo. Je kan ook met de wagen de oversteek maken. De overzet duurt ongeveer 20 minuten en is de moeite waard als je van varen houdt. Vanuit de havenstad Mgarr Harbour op Gozo kun je vlot een taxi of bus nemen naar de verschillende bezienswaardigheden op Gozo. De moeite waard om te bezoeken is de hoofdstad Victoria.( Rabat, wat betekent “Stad en is een oude Arabische naam ) Victoria, of Rabat, ligt beneden de Citadel, het ommuurde kasteelachtige gebied dat het eiland domineert. Om de ommuurde Citadel te bereiken met je wel een stuk klimmen. De Citadel is de moeite waard en bevat talrijke musea, een kathedraal, kanonnen, smalle steegjes… de Citadel biedt ook een mooi uitzicht over Gozo. Ook de moeite waard is de megalithische tempel te Ggantija. Deze zou opgetrokken zijn vóór de piramides van Egypte en Stonehenge. Het bouwwerk is vrij vervallen maar het is wel de moeite waard om te bezoeken omdat de plattegrond bestaat uit verschillende geometrische figuren. De tempel is vlot te bereiken via de wagen of openbaar vervoer.

Blue Lagoon – Comino

De Blue Lagoon is het paradijs op aarde. De Blue Lagoon is gelegen tussen het eilandje Comino en het eiland Gozo. Het is een plaats waar totale rust heerst en waar je je rustig kunt ontspannen. Het azuurblauwe water op die plaats is zo ondiep waardoor het water een prachtige blauwe kleur verkrijgt. Tijdens de zomermaanden kan het er wel behoorlijk druk zijn omdat de Blue Lagoon vrij klein is van oppervlakte. Er is ook een klein zandstrand. De plaatst is een favoriete stopplaats van plezierjachten van toeristen of Maltezers. Wel moet je met kleine kinderen opletten van de stroming ! De plaats ronddom de Blue Lagoon is ideaal om te wandelen, snorkelen, duiken, windsurfen,… Op Comino zijn geen auto’s toegelaten !

Mdina

Mdina, gelegen in het centrum van Malta wordt ook wel de “stille” stad genoemd. Mdina is gelegen op een 225 meter hoog gelegen plateau en telt slechts 400 inwoners. De stad Mdina straal mystiek en rust uit. De stad kom je binnen via de stadspoort aangezien de stad ommuurt is. In de stad zie je duidelijk het verschil in huisvesting tussen arm en rijk. De rijke adel woonde in woningen die als paleizen werden opgetrokken. Je kan de stad rondlopen via kleine pittoreske steegjes. Mdina heeft tal van kerken, paleizen, musea, kloosters, de rijke gevels van de patriciërs en edelmannen te bieden. Op het einde van de hoofdas, krijg een mooi uitzicht op St-Pauls Bay en de Middellandse Zee. Mdina is vlot te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer.

Marsa Xlokk

Marsa Xlokk (=haven van de xlokk ) is een zeer rustig en kalm vissersdorpje op Malta. Wil je het échte Malta verkennen en kijken hoe de visvangst verloopt, dan is Marsa Xlokk de ideale stopplaats. Marsa Xlokk is ook vlot met het openbaar vervoer te bereiken. In Marsa Xlokk is rust en charme troef. Als je de typische vissersbootjes met het “Oog van Horus” wilt zien ( zie foto ), is dit de aangewezen plek. Op zondagochtend is de wekelijkse vismarkt niet te missen.

Hagar Qim Tempelcomplex

Dit tempelcomplex is op een prachtige locatie gelegen tussen een mooi landschap en de zee. De tempel stamt uit de vroege steentijd. Het is een raadsel hoe deze vroegere bewoners iets dergelijks hebben kunnen bouwen zonder metalen hulpmiddelen en sterke kabels. In dit complex vallen twee grote rotsblokken op, de grootste is 4 m hoog en 7 m breed en 60 cm dik. Het gewicht is circa 20 ton. De voorgevel van Hagar Qim is niet alleen indrukwekkend door zijn grootte, maar ziet er ook nog eens mooi en harmonieus uit. Achter de ingang bevind zich de eerste tempelruimte. Hier staan verschillende altaren. Iets verderop staan nog twee altaren in de vorm van tafels die aan paddestoelen doen denken.

Blue Grotto

Blue Grotto of de blauwe grot is uitgehouwen door de golven en eigenlijk een zeegrot. Blue Grotto is gelegen in het zuiden van Malta. De blauwe grot is enkel te bereiken via kleine boten. De blauwe schijn van de grot is enkel te bewonderen bij ideale weersomstandigheden. Tal van reisorganisaties voeren je graag per boot naar Blue Grotto.


 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 6/5/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z