logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 REIZEN & VAKANTIE
Startpagina
Artikels
 ZOEK EN BOEK
Treinreizen
Citytrips
Campings
Charmehotels
Hotels
Hotels wereldwijd
Wintersportreizen
Vakantiewoningen
Last minutes
Zonvakanties
Vliegtickets
Vakantieparken
 SERVICES
Lenen voor een reis
Autoverhuur
 TOOLS EN ZOEKEN
Reisgidsen
Wereldtijden
Routeplanner
Wisselkoersen
 LINKS
Links afrika
Links AziŽ
Links Europa
Links Amerika
Links OceaniŽ
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Stratford-upon-Avon: Reizen in het zog van Shakespeare

Stratford-upon-Avon, gelegen in de West Midlands van Engeland geniet vooral bekendheid als geboorteplaats van Shakespeare maar heeft heeft veel meer extra's te bieden aan zijn bezoekers...

 

Hieronder de trekpleisters die je zeker niet mag missen als je Stratford-upon-Avon bezoekt:

Shakespeare's Birthplace
Het huis waar Shakespeare geboren is ligt in het centrum van Stratford-upon-Avon. Dit huis is nu in handen van de Shakespeare Birthplace Trust die ervoor zorgen er voor dat het geboortehuis een waar Shakespeare-museum is. Met meer dan 400 gebruiksvoorwerpen in acht kamers zoals documenten, portretten, foto's en oude muntstukken, is dit zeker en vast de moeite waard te bezoeken.

Anne Hathaway's Cottage
Ongeveer 2 kilometer van Stratford ligt Shottery waar de levensvreugde van Shakespeare woonde: Anne Hathway. De meeste toeristen gebruiken de City Sightseeing tour bus of de wagen maar het is echt een aanrader om, zoals Shakespeare, het pad te nemen tussen Stratford en Shottery. Dit pad geeft je een iddylisch beeld van de gekende Engelse Midlands: een smalle loopweg kronkelend tussen de natuur met tussendoor een beekje die zijn weg kruist. Eens binnen in het huisje ( wat ook eigendom is van de Birthplace Trust ) krijg je terug een intiem zicht op het leven van 15de eeuw Engeland. Maar voor je het huisje binnengaat wordt je al overmeesterd door de prachtige cottage-tuin. Vergeet niet het vijvertje te bezichtigen die het beekje vormt achter het huis.

Mary Arden's House and the Shakespeare Countryside Museum
De prachtige gevel van het huis waar de moeder van Shakespeare haar jeugd doorbracht is pas recent zichtbaar want vroeger zorgde een laag pleister ervoor dat de structuur niet zichtbaar was. Dit feeŽrieke huisje heeft alles om je te laten wegdromen in sprookjesbeelden: schuine muren, onsamenhangende handgemaakte tegels en kleine donkere raampjes. Dankzij het feit dat het huisje steeds bewoond werd door landbouwers is ook de omgeving van het huisje authentiek gebleven met onder andere koeienstallen, schuren en een maalmolen. De randgebouwen en het nabije Glebe Farm illustreren goed het ruwe leven van de afgelopen 400 jaar weer. Om alles nog levendiger te maken zijn er Cotswold schapen, Long-horn koeien, zeldzame rassen van gevogelte en een vijver vol met eenden. Niet te missen zijn de dagelijkse demonstraties met valken van de Heart of England falconry.

Royal Shakespeare Company en zijn theaters
De Royal Shakespeare Company brengt acteurs en regisseurs naar de top van het theatergebeuren in tegenstelling tot andere theaterscholen. Zij doen ze dit via een zeer diverse opleidingen in verschillende genres. De Royal Shakespeare Company heeft drie verschillende theaters in Stratford-upon Avon. Het grootste en meest gekende is de "The Royal" of languit: Royal Shakespeare Theatre. Dit theater is gebouwd in 1932 en herbergt de grootste theaterruimte. The Swan daarentegen heeft atmosferische ruimte die gebouwd is in navolging van het Elizabethan playhouse. Het derde theater is een modern, intiem theater.

Stratford-upon-Avon Butterfly Farm
Deze vlinderserre is een artificiŽle jungle met kleine brugjes en watervalletjes. De vele grote vlinders die rondvliegen zijn een waar plezier voor groot maar vooral voor klein.

Avon Boating - Rondvaarten met bootjes 
Dit is een aanrader voor elke toerist: het afvaren van het Stratford-upon-Avon Canal. Deze afvaart of rondvaart brengt je door de mooiste plekjes rond Stratford-upon-Avon. Je wordt overweldigd door de rijke natuur en de passages van de navigating locks ( versmalde doorgangen die langs weerszijden zijn afgesloten met houten balken ) zorgen voor de nodige afwisseling.

Holy Trinity Church
Deze kerk is grotendeels gebouwd met Warwick stone en heeft prachtige glasramen. Binnenin de kerk kan je de graven bezoeken van Shakespeare, zijn vrouw Anne Hathaway en zijn dochter Susanna. Ook het geboorteregister is tentoongesteld.

The Teddy Bear Museum
Dit is een leuke afwisseling voor wie even afstand wil nemen van de ShakespearerelikwieŽn in Stratford-upon-Avon. Het teddybeermuseum herbergt s'werelds bekendste beren zoals: Paddington bear, Pudsey Bear, Roger de Courcey's naughty Nookie, Super Ted en Harry Corbett's creation Sooty. Naast de mooi tentoongestelde beren, kan je er ook zelf beren kopen al moeten wij zeggen dat het opletten is voor impulsaankopen want de prijzen zijn niet altijd even democratisch opgesteld. Als je een aandenken uit Stratford-upon-Avon wenst zonder met Shakespeare opgezadeld te worden is deze winkel een kans.

Wellesbourne Watermill  
Tien kilometer van Stratford ligt de Wellesbourne watermolen. Deze werkende molen is een echte toeristische attractie en dit niet alleen aan de binnenkant. De omliggende gebouwen zijn adembenemend.

Hoe kom je in Stratford-upon-Avon?
Het best dat je kan doen is via trein of vliegtuig naar Londen reizen en daar de bus nemen naar Stratford-upon-Avon. Vanuit Londen is het ongeveer 2 ŗ 3 uur rijden.

Waar kan je verblijven?
Op de website Visit Britain ( hieronder vermeld ) kan je verschillende accommodaties vinden gaande van exclusieve hotels tot een camping.

Externe links

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 14/4/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent reizen en vakantie
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 REIZEN EN VAKANTIE
Interessante reisartikels
Ontdek leuke en interessante reisartikels omtrent reizen en vakantie.
Hotels
Zoek en boek goedkope hotels, romantische hotels in Europa of in de rest van de wereld.
Last minute reizen
Bent u op zoek naar een last-minutes zonvakantie ? Ontdek onze reisaanbiedingen.
Zonreizen
Ontdek interessante zonvakanties en zonreizen naar het buitenland.
Goedkope citytrips
Boek citytrips te Londen, Parijs,
Rome, Brugge, Barcelona, Amsterdam, Athene, ...
Vakantiewoningen
Zoek te Ardennen, Frankrijk, Spanje, Italie, Duitsland, Nederland, België, Kroatie, ...
Charmehotels
Boek een hotel met karakter in Europa ! Bekijk onze charmehotels in Europa...
Vliegtickets / Vliegtuigtickets
Zoek en boek goedkope vliegtickets en vergelijk deze direct online.
Vakantieparken
Ontdek alle vakantieparken in België en Europa.
Skireizen
Zoek en boek goedkope skireizen, goedkope wintersportvakanties...
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z