logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Geschenken uitwisselen onder collega’s?

Op sommige werkvloeren is het een jaarlijks terugkerende gewoonte: men wisselt er geschenken uit onder collega’s. Wij leggen je uit waarop je moet letten als je werknemers dit initiatief willen lanceren.

To do or not to do? Geschenken uitwisselen onder collega’s
Soms willen werknemers een nieuwe traditie in leven roepen op de werkvloer: cadeautjes uitgewisselen onder collega’s naar aanleiding van de eindejaarsfeesten.  Hoe ga je daar als bedrijfsleider mee om? Uiteindelijk ben jij het die je toestemming dient te geven voor een dergelijk initiatief.

 • Samenleggen om een geschenk te kopen voor een collega wordt wel vaker gedaan bij speciale gelegenheden als een geboorte, huwelijk... Welke afspraken zijn er hieromtrent in je kmo? Stel je de vraag of het niet te veel wordt als er ook nog eens eindejaarscadeautjes bijkomen.
 • Ga na of de mening van enkelen overeenkomt met de mening van alle werknemers. Pols daarom eerst eens bij de andere collega’s: zijn zij het eens met het voorstel van die collega’s? Verzeker je ervan dat deze vrij kunnen spreken en dat ze niet onder druk staan van de initiatiefnemers.
 • Heb je de knoop doorgehakt en steun je het initiatief? Bespreek dan samen de details. Vooral duidelijke afspraken rond het budget zijn belangrijk. Andere vragen waarop je een antwoord moet formuleren: is meedoen verplicht? Wanneer en waar vindt het uitwisselen van de geschenken plaats: op de werkvloer en binnen de werkuren?

Aandachtspunten bij cadeaus voor collega’s
Is de kogel door de kerk en worden er dit jaar cadeautjes uitgewisseld op de werkvloer? Dan vraag je je waarschijnlijk af waarop je moeten letten als er geschenken uitwisseld worden op kantoor. Lees: welk cadeau kies ik voor een collega? In wat volgt, enkele richtlijnen:

 • Houd je aan het vooropgestelde budget. Een zakje snoep voor de ene collega en een uitgebreide geschenkenmand voor de andere kan wrevel doen ontstaan. Wie toch boven het budget wil gaan, beschouwt de collega in kwestie eerder als een vriend. Geef dergelijke cadeaus daarom enkel buiten de werkomgeving.
 • Wat zijn de hobby’s van de collega waarvoor je een geschenkje moet kopen? Kies niet om het even wat. Is hij of zij bijvoorbeeld een enthousiaste golfspeler, overweeg dan een golfgerelateerd geschenk.
 • Weersta de verleiding om zogenaamd grappige geschenken te kopen. Op de werkvloer vormen dergelijke cadeaus een taboe. Niet alleen de ontvanger, ook de andere collega’s zullen waarschijnlijk hun wenkbrauwen fronsen.
 • Pak het geschenk mooi in. Een aantrekkelijk verpakt cadeau vergroot de waarde van je cadeau. Bovendien toon je aan dat je georganiseerd en keurig te werk gaat.
 • Voorkom dat je te laat bent met je geschenk. Zorg ervoor dat je ruim voor de afgesproken datum een geschenk klaar hebt liggen.

In ieder geval, wat je als geschenk kiest en hoe je het als geschenk presenteert, zegt veel over het type persoon dat je bent.

Leuke ideeën om geschenken uit te wisselen onder collega’s
Hoe pak je het uitwisselen van cadeautjes onder collega’s precies aan? Wij bezorgen je enkele leuke ideeën voor het overhandigen van de geschenkjes.

 • De eenvoudigste manier van geschenken uitwisselen is het trekken van een naam van een collega waarvoor je een geschenk moet kopen. Op die manier kan je een gerichte geschenkkeuze maken.
 • Alle collega’s brengen een cadeautje mee en leggen dat op een aangeduide plaats. Laat elk vervolgens een nummer trekken. De eerste persoon mag nu een geschenk uit de berg cadeautjes kiezen, waarna de tweede het geschenk dat de eerste persoon meebracht of een ander geschenk mag kiezen. De derde persoon kan vervolgens kiezen tussen de geschenken die de eerste of de tweede persoon meebracht of een nieuw geschenk. Ga zo verder tot iedereen een geschenk heeft.
 • Iedereen moet zijn geschenk achterlaten in het vak of op de bureau van de persoon wiens naam hij getrokken heeft. Het is de bedoeling dat je je geschenk achterlaat zonder dat je betrapt wordt. Enkele dagen later kunnen jullie onthullen wie waar een cadeau achterliet.
 • Geef iedereen een nummer en stel een lijst op. Steek dan een zelfde aantal nummers in een hoed of zak en laat iedereen er een nummer uit trekken. Je kan de 2 nummers verbinden met elkaar.
 • Of je kan met dat nummer de volgorde bepalen. Een variatie is dat de persoon niet alleen een nieuw geschenk mag kiezen, maar ook een al geschonken geschenk mag stelen. Hoe hoger je nummer, hoe meer keuze je hebt op het vlak van geschenken stelen.
 • Andere variaties: beslis of de geschenken meteen open gedaan worden of pas op het einde.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 15/11/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z