logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Zo richt je de beursstand van je kmo in

Het opzetten en inrichten van een beursstand is niet iets wat je een-twee-drie doet. Aangezien een professionele uitstraling een must is, vraagt een beursstand vaak ettelijke maanden voorbereiding. Wij wijzen je op enkele aandachtspunten wat de standbouw en –inrichting betreft. 

Beursstand als kostenpost
Als kmo deelnemen aan een beurs kost heel wat geld. Er zijn immers tal van kostenposten: de plaatsbepaling, de stand zelf, de opbouw en afbraak ervan, de inrichting ervan, promotiematerialen voor bezoekers, het personeel dat de stand bemant, hun overnachtingen, maaltijden en transportkosten. Een eerste aandachtspunt bij een deelname aan een beurs is bijgevolg het vastleggen van een budget, hetzij een algemeen budget, hetzij een specifiek budget voor de specifieke kostenposten. Pas als je weet hoeveel geld je kan besteden aan de beursstand en de inrichting ervan, kan je keuzes hieromtrent maken.

Beursstand & opbouw
Tijdens de zomermaanden worden er amper beurzen georganiseerd. Het najaar is dan weer een topperiode waarin de beurzen elkaar in snel tempo opvolgen. Het gevolg is dat de opbouw- en afbraaktijden van de beursstanden strikt gelimiteerd zijn. Je moet met andere woorden zorgen voor een beursstand die snel en gemakkelijk opgebouwd en afgebroken kan worden. Bedrijfsleiders kiezen daarom steeds meer voor systeembouw en voorgemonteerde beursstanden.

Beursstand & materialen
De tijd dat de inrichting van een beursstand bestond uit een vloertapijt, wandplaten, een tafel en stoelen is voorbij. Met nieuwe materialen tracht men de klassieke huiskamerlook achter zich te laten.

Bovendien speelt de milieuvriendelijkheid en de duurzaamheid van de gekozen materialen een belangrijke rol. Steeds vaker kiest men voor recycleerbare materialen. Als je je moet ontdoen van bepaalde materialen, zijn daar immers kosten aan verbonden en het ziet ernaar uit dat die naar de toekomst toe alleen maar zullen stijgen. Het gevolg is dat standbouwers steeds meer voor esthetische, lichte en recycleerbare materialen kiezen zoals papier, textiel en gegoten acrylplaten die gemakkelijk bedrukt kunnen worden.

Opvallend daarbij is dat technische details uit het gezichtsveld verdwijnen. Daar waar de schroeven en bouten van bouwsystemen vroeger meteen opvielen, tracht men nu naadloze oppervlaktes te creëren bij de standopbouw. De bedoeling is immers dat de producten en diensten van de standhouder opvallen en niet de constructie van de stand.

Beursstand & audiovisuele middelen
Het oog wil ook wat, visuele prikkels meer bepaald. Informatie in de zin van gesproken en geschreven tekst is één ding, maar je moet de bezoekers van de beurs dan wel naar je stand zien te lokken. Dat kan met audiovisuele middelen die de nieuwsgierigheid van de bezoeker prikkelen en/of het verwachtingspatroon doorbreken. Wat dacht je van een kort, maar krachtig filmje waarin je je kmo, product of dienst voorstelt? Of voel je meer voor projecties of beeldschermen waarop animaties getoond worden?

Welk medium je ook kiest, tracht in ieder geval om de elekronica aan het zicht te onttrekken. Zo kan je een onaantrekkelijk beeldscherm camoufleren met decoratiemateriaal.

Beursstand & groendecoraties
Beursgebouwen zijn niet meteen aangename locaties. Doorgaans kenmerken ze zich door een kille uitstraling vanwege de grijze en grauwe kleuren die bij de inrichting ervan gebruikt werden, de hoge en ongezellige plafonds, het gebrek aan daglicht... Om die architecturale kilheid te doorbreken kan je je beursstand opfleuren met groendecoraties.

Bloemen en planten roepen sfeervolle en positieve associaties op. Bovendien kan je ze functioneel gebruiken om een grote oppervlakte te breken of bepaalde delen aan het oog te onttrekken. Het beste resultaat bekom je met een evenwichtige mix van groene planten, bloeiende planten en snijbloemen.

Bedenk wel dat bloemen en planten de nodige verzorging vragen. Verwelkte bloemen, slaphangende of gelige bladeren maken geen goede indruk, alle goede bedoelingen ten spijt.

Beursstand & orde
Last but not least, zorg voor een nette en opgeruimde beursstand. Al je inspanningen om de perfecte beursstand te bouwen verdwijnen in het niets als bezoekers geconfronteerd worden met een rommelige en vuile beursstand. Geef daarom duidelijke instructies aan de personeelsleden die de stand bemannen en voorzie een of meerdere vuilbakken achter de coulissen van de stand.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 8/11/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z