logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
10 tips om je reiskosten onder controle te houden

Als je je eigen bedrijf hebt en alle rekeningen moet betalen, dan krijgen zakenreizen toch wel een nieuwe betekenis. Uitgavennota’s, upgrades en extraatjes... als bedrijfsleider houd je de kosten liefst zo laag mogelijk.

Ontwikkel een reispolicy
Start met het ontwikkelen en verspreiden van een reisbeleid op de werkvloer. Een gedragslijn voor zakenreizen kan je helpen bij het onder controle houden van je zakelijke reiskosten. Bovendien krijgen je werknemers zo duidelijke richtlijnen over de toegestane uitgaven op verplaatsing: welk type onkosten wordt terugbetaald? Voor welk maximumbedrag kan je onkosten terugvorderen?... Zorg ervoor dat het reisbeleid dat je op papier formuleert ook de consequenties bevat die gekoppeld worden aan het schenden van de gedragslijn.

Ga op zoek naar online koopjes
Vergeet die dagen waarop je de telefoon nam en een vlucht boekte. Als je wil besparen op reiskosten, dan moet je je zoektactieken aanscherpen. Op internet zijn er aanbieders genoeg van goedkope vluchten, hotelovernachtingen en huurwagens, je moet ze alleen nog weten te vinden. Je hoeft je niet tot Belgische en Nederlandse sites te beperken; via zoektermen als business travel en corporate travel beland je op tal van Engelstalige sites.

Haal voordeel uit een overboeking
Is de vlucht dubbel geboekt en vraagt de luchtvaartmaatschappij naar vrijwilligers die genoegen nemen met een latere vlucht? Zet dan zeker een stap vooruit en meld je aan. De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden royale reisvouchers aan die je heel wat geld kunnen besparen bij een volgende zakenreis. Als zakenreiziger zijn je reisplannen misschien niet altijd even flexibel, maar als het mogelijk is, levert je dat een gratis ticket op in ruil voor wat extra tijd.

Spaar airmiles
Tal van luchtvaartmaatschappijen hebben zogenaamde frequent-flier programma’s. Wie zijn vlucht steevast bij dezelfde maatschappij boekt, wordt beloond: gratis vluchten, vip-faciliteiten, hotelkortingen...

Stel een uniform rapporteringssysteem op voor reisonkosten
Zorg voor gestandaardiseerde formulieren voor het rapporteren van reisonkosten. Alleen op die manier ben je er zeker van dat elk rapport accuraat is en gemakkelijk nagekeken kan worden door jou en je boekhouder.

Organiseer virtuele meetings
Virtuele meetings kunnen je reiskosten verminderen en tegelijkertijd de productiviteit en zelfs het moreel een boost geven. Er zullen altijd gevallen zijn waarbij een face-to-face bespreking een betere keuze vormt dan een virtuele, maar heel vaak kan de technologie ervoor zorgen dat een zakenreis niet noodzakelijk is. Denk daarbij aan video-, tele- of webconferencing en andere manieren om online samen te werken.

Onderhandel over de prijs
In het verleden hadden bedrijfsleiders van kmo’s niet echt de macht om te onderhandelen over lagere prijzen. Als je echter genoeg reist voor de zaak, kan het zijn dat je betere tarieven te pakken kunt krijgen. Meer en meer reisbureaus bieden immers speciale kortingen aan voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Gebruik één zakelijke kredietkaart
Voor zakenreizen voorzie je best één enkele gemeenschappelijke kredietkaart voor alle reisonkosten. Op die manier vereenvoudig je het boekhoudproces ervan. Sommige kredietmaatschappijen bieden bij het gebruik van hun kredietkaart ook nog eens airmiles aan.

Haal voordeel uit congreskortingen
Organisatoren van congressen en bijeenkomsten werken vaak samen met lokale hotels zodat ze bezoekers goedkopere tarieven kunnen aanbieden. Ga dus op zoek naar de hotels die aangesloten zijn bij het congres, en vraag er naar de boekingskortingen. Je kan te rade gaan bij de congresorganisatoren zelf, rechtstreeks bij lokale hotels of bij je reguliere reisbureau.

Maak gebruik van fiscale voordelen
Kosten van zakenreizen kan je bij de fiscus inbrengen als zakelijke onkosten. Als de reis volledig voor zaken gepland is, dan kan je alle reisgerelateerde onkosten aangeven bij de belastingen. Als er deels zaken en deels ontspanning op het programma staan, dan kan je nog altijd het zakelijke deel van de onkosten inbrengen.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 11/10/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z