logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Zo houd je investeerders tevreden

Als je een bedrijf uit de grond wil stampen, dan zal je waarschijnlijk een beroep moeten doen op investeerders voor de nodige financiering. Niet alleen bij de opstart van de zaak, maar ook daarna zal je hen tevreden moeten weten te stellen. Dat doe je zo...

Nood aan kapitaal van investeerders
Relaties en zaken doen gaan hand in hand. Niet zelden vormen investeerders de ruggengraat van een kmo. Of het nu banken, investeringsgroepen, kredietverenigingen, familieleden of kennissen zijn... je investeerders tevreden houden is een must.

StrategieŽn voor investeringsrelaties
Sommige bedrijfsleiders doen geen moeite om contact te houden met hun investeerders. Ze gaan zo sterk op in hun dagelijkse bezigheden dat ze vergeten om hun investeerders te informeren over de meest recente verwikkelingen. Vanuit zakelijk oogpunt is dit een grote fout. Een goede relatie met je zakelijke investeerders opbouwen en onderhouden kan immers een positieve stimulans vormen voor je eindresultaten en winstcijfers.

Enkele strategieŽn die je helpen bij het verbeteren van je investeringsrelaties:

 • Stel documentatie beschikbaar voor investeerders - Investeerders moeten formulieren en documenten kunnen inzien van de traditionele aandeelhouders, spilfiguren in het bedrijf, adviseurs, risicodragende investeerders...
 • Verhoog de betrokkenheid van investeerders Ė Je kan investeerders betrekken bij alle activiteiten van de zaak, zodat ze het bedrijfsleven ervaren alsof ze helpen bij het runnen van de zaak.
 • Blijf de baas wat juridische kwesties betreft Ė Bezorg je investeerders updates over alle juridische en concurrerende aangelegenheden.

Tips voor relaties met investeerders
Verder volg je best de volgende raadgevingen wil je een goede relatie opbouwen met je investeerders:

 • Betrek je investeerders niet bij operationele bijzonderheden. Als ze zich met dat soort details wilden bezighouden, dan zouden investeerders hun eigen zaak wel oprichten. Verschaf dergelijke informatie enkel als een investeerder ernaar vraagt.
 • Ken je financiŽle structuur goed. Dat betekent niet dat je een financieel genie moet zijn. Zorg er wel voor dat je voldoende goed op de hoogte bent om je zaaks financiŽle status te bespreken: je cash flow, toekomstverwachtingen omtrent groei, aflossen van schulden...
 • Vermijd dat investeerders over de kmo praten met iemand anders dan de woordvoerder van het bedrijf. Waarschijnlijk ben jij dat als bedrijfsleider. Elk bedrijf zou een contactpersoon moeten hebben die gemachtigd is om met de investeerders te communiceren.
 • Tracht nooit informatie achter te houden of slecht nieuws te verbloemen. Je investeerders zijn geen nieuwelingen in je bedrijfstak. Ze verwachten niet dat het pad altijd perfect effen zal zijn. Als ze vragen hebben, laat hen dan niet wachten en deel het nieuws tijdig mee, of dat nu goed of slecht is.
 • Als je je toekomstverwachtingen uit de doeken doet, ben je beter wat behoudsgezind. Je kan het hebben over de cijfers van het laatste of huidige kwartaal, maar voorkom dat je gaat voorspellen of bluffen. Doe geen valse beloften en vermijd overdrijvingen. Als het op financiŽle informatie aankomt, kan je beter rechtuit en openhartig zijn. Beloof zeker niet te veel.
 • Je website aanpassen zodat het een kanaal vormt voor investeerders vraagt weinig moeite. Via de bedrijfssite kan je nieuws voor insiders verspreiden, net als een archief bijhouden, verkoopsovereenkomsten, financiŽle afschriften... Investeerders vinden het aangenaam om gemakkelijk toegang te krijgen tot dat soort informatie.
 • Investeerders maken doorgaans investeringsbeslissingen op basis van evaluaties van business plans en markten, maar ze kunnen hun beslissing ook baseren op het zakelijk management. Blijf jezelf, want het zijn jouw mogelijkheden en vaardigheden die de zaak naar groei leiden. Indirect toont je zaak jouw persoonlijke waarde aan.
 • Zie je investeerders ten slotte als potentiŽle partners en niet als wakende critici. Beschouw hun financiŽle steun ťn ervaring als voordelen waar je iets aan kan hebben. Op die manier ontwikkel je een zakelijke relaties waar beide partijen voordelen uit halen.


Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 4/10/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z