logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Welke kopieerapparaat kopen voor je kmo?

Ben je van plan om een kopieerapparaat voor je kmo te kopen? Of je nu een nieuwe exemplaar koopt of een opgefrist tweedehandstoestel, wij bezorgen je enkele handige aankooptips voor kantoorkopieerders.

Multifunctionele toestellen
Ben je het beu om steeds weer naar de copyshop te lopen als je enkele kopietjes nodig hebt? Heeft je oude kopieerapparaat het punt bereikt waarop het meer lawaai produceert dan kopieŽn? In dat geval is het tijd om na te denken over de aankoop van een nieuw kopieertoestel voor je zaak.

Als je de markt van de kopieerapparaten al een tijdje uit het oog bent verloren, zal je waarschijnlijk verbaasd zijn vanwege het aantal opties dat vandaag de dag beschikbaar is. Vroeger deden kopieerapparaten alleen maar datgene waar ze het best in zijn: kopieŽn maken. De laatste jaren is de moderne kantoorkopieerder getransformeerd tot een multifunctioneel documentenbeheersysteem.

Voor je de winkel binnenstapt om een kopieerapparaat voor op kantoor te kopen, moet je nadenken over de verschillende functies die je kopieerder moet weten te vervullen. Sommige zaakvoerders worden in verleiding gebracht en beslissen in hun eentje hoe het gesteld is met de kopieernoden. Beter is het om ook de mening te vragen van je personeelsleden, zij zullen het apparaat immers ook gebruiken. Op die manier voorkom je dat je dat je het verkeerde type kopieertoestel aankoopt en plaatst.

In wat volgt, bespreken we enkele kenmerken van kantoorkopieerders die jij en je personeel kunnen overwegen.

Kleuren- of zwart-witkopieerapparaat
De beslissing om een kleuren- of zwart-witkopieerder te kopen is grotendeels een economische. Kopieerapparaten in kleur zijn nu eenmaal beduidend duurder dan hun zwart-witte tegenhangers en dat zowel wat de aankoopprijs betreft als de kost per kopie. Als je zaak echter geregeld grote aantallen kleurenkopieŽn uitbesteedt voor brochures of projecten, dan kan je geld besparen met het aankopen van een kopieertoestel dat ook in kleur kan kopiŽren. Heb je niet vaak kleurenkopieŽn nodig, dan kan een kleurenkopieerder een handig toestel zijn, maar geen economische must.

Kopieervolume
Het kopieervolume wordt uitgedrukt in cpm, meer bepaald kopieŽn per minuut. Dit lijkt misschien geen belangrijk aspect bij een kantoorkopieerder, maar het verschil tussen een hoog en een laag cpm-cijfer kan een merkbare impact hebben op je winst- of verliescijfers. EfficiŽntie is daarbij het sleutelwoord. Denk aan de tijd die je werknemers verliezen als ze bij het kopieerapparaat staan te wachten op dat kopieerapparaat dat slechts enkele kopietjes per minuut produceert. Bovendien zijn trage kopieerapparaten erg vervelend, en geÔrriteerde werknemers zijn altijd minder productief dan tevreden werknemers.

Rectoverso kopieŽn, ordenen en papierbeheer
Andere aspecten waarover je best even nadenkt voor je een kopieerder aankoopt, zijn de mogelijkheid om dubbelzijdig te kopiŽren, te ordenen en het beheren van een veelvoud aan papiersoorten.

Rectoverso kopiŽren wil zeggen dat je op beide zijden van een blad kan kopiŽren. Daarvoor moet je de kopie twee keer invoeren of je koopt eenvoudigweg een machine die die klus voor jou klaart.

Ordenen betekent dat het kopieertoestel de kopieŽn rangschikt na het kopiŽren. Dit is vooral belangrijk voor kopieŽn die uit meerdere paginaís bestaan.

Papierbeheer vormt eveneens een belangrijk aandachtspunt bij de aankoop van een kopieertoestel. Afhankelijk van je noden kan het nodig zijn dat je kopieerapparaat meerdere soorten papier kan beheren: verschillende papierformaten zoals A4 en A5, papier met een uiteenlopend gewicht, transparanten... Deze bewaar je dan bij voorkeur in meerdere papiervoorraadlades.

Scanner, fax en/of telefoon incluis
Heb je wel een apart kopieerapparaat nodig? Sta ook daar even bij stil. Misschien volstaat een twee- of drie-in-een toestel wel. Je kan met een dergelijk toestel niet alleen kopiŽren, maar ook telefoneren, faxen en/of scannen. Meestal betekent dat wel dat de mogelijkheden van de kopieerfunctie beperkt zijn: zo zal het kopieervolume niet erg hoog liggen en een hoogstaand papierbeheer zal er dan ook niet bij zijn.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 26/9/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z