logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Visitekaartjes of naamkaartjes voor je zakelijke contacten

Gemakkelijk en goedkoop reclame maken voor jezelf? Met een visitekaartje stel je jezelf voor aan klanten én zakenrelaties. Wij leren je hoe je het klassieke visitekaartje omvormt tot een waardevolle marketingtool en welke etiquetteregels je moet volgen bij het uitwisselen van naamkaartjes.

 

Basisinformatie op je visitekaartje of naamkaartje

Wat hoort er zeker op je visitekaartje te staan?

 • Je naam

 • Je telefoonnummer

 • Je faxnummer

 • Je e-mailadres

 • Naam van het bedrijf

 • Adres van het bedrijf

 • Functie binnen het bedrijf

Kies voor deze informatie een lettertype, -grootte en kleur die gemakkelijk te lezen is. Vermijd plastic of donker gekleurde visitekaartjes waar je contacten niets meer kunnen opschrijven.

Aanvullende informatie op je visitekaartje

Naast de standaardinformatie kunnen je visitekaartjes een meerwaarde vormen. Je voegt er dan extra informatie of een aanvullende functie aan toe. Meestal gebruikt men daarvoor de achterzijde van visitekaartjes, al kunnen je contacten er dan wel geen opmerkingen meer op noteren.

 

Je visitekaartje als...

 • Afsprakenkaart waar je contacten een datum en een uur op kunnen noteren.

 • Waardebon die je contacten kunnen inruilen.

 • Kortingkaart voor je contacten.

 • Stempelkaart voor trouwe klanten.

 • Routekaart met een kaartje van het bedrijf en de directe omgeving

Logo’s op je visitekaartje

Vergroot de herkenbaarheid van je visitekaartje en laat er het bedrijfslogo op afdrukken. Gebruik bij voorkeur het officiële logo in de officiële kleuren. Meestal plaatst men het logo in de rechterbovenhoek. Met een charter voorkom je dat collega’s het logo op een afwijkende manier laten afdrukken op hun visitekaartjes. Afspraken hieromtrent leiden tot consistentie.

 

Ook andere logo’s kan je in het ontwerp van je visitekaartje verwerken, tenminste als ze de geloofwaardigheid van je zaak vergroten: een beroepsvereniging bijvoorbeeld. Ga in ieder geval na of er specifieke regels zijn omtrent het gebruik van dergelijke logo’s. Doorgaans worden deze logo’s kleiner afgedrukt zodat het logo van de zaak alle aandacht naar zich toe trekt.

 

Meerdere talen op je visitekaartje of naamkaartje
Als je naast het Nederlands gewoon bent om handel te drijven in het Engels, Frans, Duits of een andere taal, dan kan je overwegen om de contactinformatie op de achterzijde te herhalen in een andere taal. Of je laat je visitekaartjes drukken in meerdere talen. Een andere mogelijkheid is kiezen voor een visitekaartje in een neutrale taal waarbij je de andere talen vermeldt.

 

Voorbeelden:

 • Nous parlons Français.

 • Wir sprechen Deutsch.

 • Se habla Español.

Do’s & don’ts bij visitekaartjes

Visitekaartjes uitwisselen kan een vlotte bedoening vormen of een vreemde situatie. Volg onze tips zodat je voorbereid bent als iemand je visitekaartje vraagt.

 • Visitekaartjes op zak - Zorg ervoor dat je altijd een handvol visitekaartjes mee hebt die je kan overhandigen aan mogelijke klanten of zakenrelaties, zelfs tijdens de weekends. Je zal snel ontdekken dat veel belangrijke contacten en uitwisselingen van visitekaartjes plaatsvinden op de meest onwaarschijnlijke plaatsen en tijdstippen.
 • Geen gescheurde of versleten visitekaartjes - Verzeker je ervan dat je keurige en frisse visitekaartjes op zak hebt zonder penmarkeringen en zonder rafelende randen. De beste manier om je visitekaartjes netjes te houden is ze opbergen in een map, doosje of showcase voor visitekaartjes. 
 • Zo deel je visitekaartjes correct uit - Je hebt geen grote bijeenkomst nodig om bedrijfsleiders en klanten samen te brengen. Informele ontmoetingen zijn de ideale tijdstippen om te netwerken en visitekaartjes uit te wisselen. Als de persoon met wie je praat geïnteresseerd lijkt in je product of dienst, bied hem dan een visitekaartje van je aan.
 • Zo ontvang je visitekaartjes correct - Als je een visitekaartje krijgt, kijk er dan eerst eens goed naar gedurende enkele seconden. Geef desnodds een complimentje over het ontwerp, het logo....
 • Eén visitekaartje volstaat - Geef slechts één visitekaartje aan nieuwe contactpersonen. Als je twee of drie kaartjes achterlaat, dan lijk je te kennen te geven dat je wil dat ze extra contacten leggen voor jou, wat niet echt professioneel overkomt. Behalve als er vooraf afgesproken is om meer dan één naamkaartje uit te wissel, focus je best op individuele contacten.
 • Een visitekaartje vragen - Als je iemand voor de eerste keer ontmoet, is het oké om een visitekaartje te vragen. Als de persoon in kwestie echter een hogere positie bekleedt dan jezelf, dan moet je wachten en hem eerst een naamkaarjte laten aanbieden. Als hij wil dat je zijn visitekaartje hebt, dan zal hij je er zeker een geven.
 • Zo berg je visitekaartjes correct op - Steek een visitekaartje niet in je portefeuille, je broekzak of je tas. Een visitekaartje dat je krijgt, hoort een plaatsje te krijgen in je agenda, een notitieboekje of een etui speciaal voor visitekaartje. Als je het kaartje eerst in je portefeuille steekt en deze vervolgens in je achterzak, dan toon je een gebrek aan respect én organisatie.
 • Maak gebruik van gratis reclameopportuniteiten - Restaurants hebben vaak een mededelingenbord waar je visitekaartjes kan achterlaten. Ze bieden je de mogelijkheid om gratis reclame te maken, maak er dan ook gebruik van.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 15/8/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z