logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Waarop letten bij de aankoop van bureaus?

Ergonomie, zitcomfort, opbergruimte... wat zijn eigenlijk de belangrijkste vereisten voor bureaus op kantoor? Wij gingen na welke functionaliteiten doorwegen als je als bedrijfsleider een of meerdere nieuwe bureaus nodig hebt voor je zaak.

 

Bureaukenmerken ter overweging

Elke onderneming heeft een of meerdere bureaus nodig, of het nu een bloemisterij, een reclamebureau of een IT-bedrijf betreft. Deze schrijftafels variŰren bij voorkeur naargelang het gebruik ervan. Het spreekt voor zich dat een softwaredeveloper die voortdurend aan zijn bureau zit, heel andere eisen vooropstelt dan een winkelier die zijn bureau enkele keren per week gebruikt voor boekhoudkundige taken en als archief.  

 

Voor je als zaakvoerder tot de aankoop van een bureau overgaat, denk je best na over de behoeften van de persoon die achter het bureau zal plaatsnemen. In wat volgt, bespreken we enkele bureaukenmerken waarbij je best even stilstaat.

 

Kostprijs van bureaus

Je budget bepaalt het materiaal waaruit de bureau vervaardigd is en de reikwijdte van de functionaliteiten ervan. Als je een beperkt budget hebt, dien je je te beperken tot een pvc- of een gelamineerde bureau met een vaste hoogte. Met een wat hoger budget kan je een houten of een glazen bureau kopen waarbij de hoogte aanpasbaar is en de verscheidenheid aan schappen, lades en andere accessoires veel ruimer is.

 

Ergonomie van bureaus

Het is erg belangrijk om een bureau te kiezen met de juiste ergonomie, vooral als jijzelf of je werknemers het bureau vaak gebruiken. Je moet ervoor zorgen dat de hoogte van het bureau past bij de hoogte van de bureaustoel. Een in de hoogte verstelbare bureau is ideaal. Je moet ook controleren of je benen comfortabel onder het bureau passen. Wanneer je aan je bureau zit, moet je minstens 90 graden in beide richtingen kunnen draaien.

 

Verlichting van bureaus

Als je een bureau kiest, moet je rekening houden met de verlichting. Idealiter heeft de ruimte waar een of meerdere bureaus staan een goede algemene verlichting aan het plafond, met daarnaast een geschikte taakverlichting zoals een bureaulamp. Kijk dus uit naar bureaus met ruimte voor een lamp op het bureaublad en een systeem voor het beheer van elektrische snoeren zodat de ruimte er netjes uitziet.

 

Grootte van bureaus

De grootte van de bureau hangt af van de grootte van de kantoorruimte waarin hij geplaatst zal worden. Als deze ruimte erg klein is, houd dan zeker de afmetingen bij de hand. Zo moet je bij computergebruik aan het bureau op zijn minst een armlengte van het scherm verwijderd zitten. Als je daar niet genoeg ruimte voor hebt, kan je uittrekbare schuiven gebruiken waarin de toetsenborden opgeborgen worden als ze niet in gebruik zijn.

 

Doel van bureaus

Voor je tot de aankoop overgaat, moet je eerst bedenken waarvoor het bureau gebruikt zal worden, omdat een verschillend gebruik verschillende kwaliteiten veronderstelt. Als je je bureau af en toe gebruikt om rekeningen te betalen en de administratie bij te houden, dan heb je vooral geschikte opbergruimte nodig. Gebruik jij of een van je werknemers het bureau non-stop, dan moet de ergonomie een prioriteit vormen, en zijn extra functies zoals snoerenmanagement en een verstelbare hoogte erg nuttig.

 

Esthetica van bureaus

Een werkruimte met aantrekkelijke bureaus is zowel voor werknemers als voor klanten bevorderlijk. Enerzijds bevordert een stijlvolle bureau het werkklimaat en de performantie, anderzijds oogt een ruimte met fraaie en keurige bureaus professioneler voor klanten.

 

Bureaus kan je verkrijgen in een uitgebreide keuze van materialen en vormen. Op dit vlak word je keuze enkel beperkt door je budget. Kies indien mogelijk functionele Ún stijlvolle bureaus. 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 11/7/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z