logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Geen nieuwe zaak starten, wel een bestaande zaak overnemen?

Ben je op zoek naar een huis dan kan je een huis bouwen of kopen. Voor wannabe ondernemers geldt quasi hetzelfde: je kan een nieuwe onderneming opstarten of een al bestaande onderneming opkopen.

 

Voordelen van bedrijfsovernames

Een bedrijf overnemen in plaats van een nieuw bedrijf oprichten biedt verschillende voordelen. Wij sommen ze voor je op:

  • Vermijd startersproblemen – Als je een bestaand bedrijf opkoopt, zijn al heel wat praktische problemen uit de weg geruimd: je hoeft niet naar een locatie op zoek te gaan, er is al een gebouw beschikbaar, je kan het personeel overnemen, je hebt een idee van de cashflow... Je ondernemingsplan opstellen zal heel wat vlotter verlopen bij de overname van een bedrijf dan bij de opstart van een nieuwe onderneming.

  • Verminder risico’s – Met een overgenomen bedrijf verklein je de risico’s die gepaard gaan met het ondernemerschap, al biedt het zeker geen garanties voor een succesvolle toekomst. Vooral op financieel vlak start je met meer zekerheid, al moet je er rekening mee houden dat verkopers van bedrijven hun winstcijfers wel eens aandikken.

  • Haal voordeel uit de vaste-klantenlijst – Denk je dat je moeite gaat hebben met het overtuigen van klanten en heb je het niet op verkooppraatjes? Als je een bedrijf overneemt, neem je ook de klanten over. Vergewis je ervan dat er sprake is van een onafhankelijk klantenbestand: klanten die familie, kennissen, vrienden... vormen van de huidige eigenaar kunnen wel eens afhaken. Sowieso zal je ook naar nieuwe klanten op zoek moeten gaan.

  • Creëer meerwaarde – Kleine bedrijven bieden soms heel wat mogelijkheden, ook al ziet de huidige eigenaar dat misschien niet direct in. Als je onefficiënte bedrijven kan bijsturen of andere markten kan aanboren voor bedrijven die niet groeien, kan je een meerwaarde creëren en daar winst mee maken.

  • Een idee in je handen geworpen? – Je wil ondernemer worden, maar je hebt geen idee welke diensten of welke producten je wil aanbieden? Een bedrijf overnemen in een sector waar je voeling mee hebt, kan dan een oplossing bieden.

Nadelen van bedrijfsovernames

Natuurlijk moet je niet alleen oog hebben voor de pluspunten, een bedrijf overnemen houdt ook minpunten in. Weeg voor- en nadelen tegenover elkaar af, als je erover denkt om een bestaande zaak over te nemen.

  • Je koopt het totaalpakket met ook minder aangename facetten – Bij de overname van een bedrijf koop je niet alleen het bedrijf op zich, maar ook de bagage die het met zich meedraagt: een slechte reputatie, ontevreden klanten, ongemotiveerde werknemers... Kan je en ben je enthousiast genoeg om het roer om te gooien?

  • Onderzoeken, analyseren en inspecteren – Een bedrijfsovername gaat niet over één nacht ijs. Je wil nu eenmaal waar voor je geld en daar ben je pas zeker van na een grondige doorlichting van het bedrijf. Vooral het financiële plaatje moet je zorgvuldig ontleden.

  • Een overgenomen bedrijf levert minder voldoening op – Een bedrijf dat je zelf uit de grond stampt, levert je veel meer genoegdoening op dan een overgenomen bedrijf runnen. Ben je even enthousiast als je weet dat het bedrijf niet jouw creatie is?

Weet wat je wil &  ga op zoek naar een onderneming!

Vind je dat de voordelen van een bedrijfsovername opwegen tegen de nadelen? Ga dan niet lukraak op zoek naar een over te nemen onderneming, maar denk eerst goed na: welke bedrijfstakken interesseren je? Welk inkomen verwacht je? Welke levensstijl heb je op het oog? Hoeveel kapitaal kan je besteden aan de overname? Hoe groot mag of moet het bedrijf zijn dat je opkoopt? Waar moet het bedrijf gelegen zijn? Zoek je een bedrijf waaraan je een meerwaarde kan geven?...

 

Pas als je weet wat je wil, kan je op zoek gaan naar een onderneming om over te kopen. Daarvoor kan je een beroep doen op vak- of dagbladen, of je kan informeren bij de kamer van koophandel, adviseurs, boekhouders, juristen... Je kan zelfs gewoon aankloppen bij een bedrijf; wie weet denkt de eigenaar erover om zijn zaak te verkopen...

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 20/6/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z