logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Bedrijfs-gsm’s rationeel gebruiken op en naast de werkvloer

Hoe zorg je er als werkgever voor dat gsm’s op het werk functioneel en kostenbesparend gebruikt worden? Wij bezorgen je enkele tips...

 

Afspraken voor bedrijfs-gsm’s

Als je als werkgever je werknemers een gsm van het bedrijf ter beschikking stelt, koppel je daar best enkele afspraken aan vast. Zo voorkom je niet alleen dat de zakelijke belkosten uit de hand lopen, maar ook dat werknemers hun bedrijfs-gsm al te vaak gebruiken voor persoonlijke telefoontjes. Bovendien bevordert een goede gsm-etiquette de bedrijvigheid en de sfeer op de werkvloer.

 

In wat volgt, sommen we enkele tips op waarmee je rekening kan houden bij het opstellen van een reglement voor het gebruik van bedrijfs-gsm’s.

 

Gsm-gebruik op kantoor

Met een vast telefoontoestel bel je het goedkoopst naar andere vaste lijnen en internationale telefoonnummers. Spreek daarom met je werknemers af dat ze op kantoor steeds hun vast toestel gebruiken voor dergelijke telefoontjes. Met een mobieltje bel je dan weer goedkoper naar gsm-nummers in het binnenland. Laat je werknemers daarom hun bedrijfs-gsm gebruiken voor mobiele nationale oproepen.

 

Houd er rekening mee dat een telefoongesprek doorschakelen kosten met zich meebrengt; een doorgeschakelde oproep wordt op dezelfde manier gefactureerd als een uitgaande oproep. Wijs je collega’s erop dat ze hun vast toestel niet doorschakelen naar hun bedrijfs-gsm als ze op kantoor zijn.

 

Gsm-gebruik onderweg

Een gsm wordt per definitie mobiel gebruikt: bij klanten, bij zakenrelaties, op verplaatsing met de trein of de wagen... In dat laatste geval is het belangrijk dat werknemers een headset of een carkit in hun wagen hebben. Als werkgever kan je er zelf een voorzien voor werknemers die geregeld op de baan zijn voor het uitvoeren van hun job.

 

Herinner je werknemers aan het feit dat de eerste belminuut ook volledig betaald moet worden, dat is althans bij sommige gsm-providers het geval. Je kan hen er bijvoorbeeld op wijzen dat ze een bericht moeten inspreken als ze op iemands voicemail terechtkomen, omdat de eerste belminuut sowieso betaald wordt. Op die manier weet diegene die gecontacteerd werd, waarom en waarover de beller telefoneerde.  

 

Gsm-gebruik in het buitenland

Vooral in het buitenland kan het gsm-gebruik van werknemers sterk oplopen. Een gesprek van enkele minuten kan al voor een flinke rekening zorgen, want wie in het buitenland een gsm-oproep ontvangt, moet zelf de kosten vanaf de landsgrens betalen. Zelfs al wordt de persoon in kwestie gebeld vanuit het land waar hij zich op dat ogenblik bevindt.

 

Hoe kan je dergelijke kosten beperken? Laat geen gsm-nummers op de visitekaartjes van je werknemers drukken. Je laat werknemers ook best niet te uitbundig hun mobiele telefoonnummer doorgeven aan relaties in het buitenland. Het is beter om in dat geval een vast nummer door te geven voor oproepen, het telefoonnummer van het hotel bijvoorbeeld. 

 

Privégebruik van bedrijfs-gsm’s afremmen

Als werkgever kan je ervoor opteren dat bedrijfs-gsm’s enkel voor zakelijke doeleinden gebruikt worden of je geeft toestemming voor het persoonlijk gebruik van de bedrijfs-gsm als alternatieve verloning. Zowel in het eerste als in het tweede geval zal je enige controle moeten uitoefenen. Dat weerhoudt werknemers ervan al te buitensporig met hun bedrijfs-gsm om te springen: niet alleen op het werk zelf, maar ook daarbuiten.

 

Hoe ontmoedig je al te ijverige mobiele bellers als werkgever? Je kan je werknemers wijzen op de individuele kosten en de gsm-kosten publiceren: bijvoorbeeld een maandelijks document in de vergaderzaal ophangen of via het intranet ter beschikkings tellen. Hierop hoeven niet alle namen te staan, je kan ook enkel de werknemers die in de top-3 of top-10 van duurste bellers staan, vermelden. Of je kan minder publiekelijk actie ondernemen en werknemers met in het oog springende facturen persoonlijk aanspreken over hun gsm-gebruik. Vaak zal dit al voldoende zijn om de werknemers af te remmen wat hun gsm-gebruik betreft. Zwaai dus niet meteen met sancties, wil je gemotiveerde werknemers behouden.  

 

Gsm-etiquette op het werk

Gsm’s kunnen erg storen op het werk. Met de volgende afspraken verklein je de kans op irritaties en verhoog je de productiviteit:

  • Gsm’s horen uit te staan tijdens een vergadering, zakenlunch, presentatie, seminarie... Oproepen en voicemails worden pas tijdens de pauze behandeld.
  • Opvallende gsm-jingles zijn uit den boze. Kies een neutrale jingle die niet te luid staat of nog beter op trilfunctie.
  • Laat gsm’s niet onbewaakt achter; het is niet de bedoeling dat een collega andermans oproep beantwoordt.
  • Privé-oproepen mogen niet achter de bureau gepleegd of beantwoord worden, zo stoor je je werkende collega’s niet.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 20/6/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z