logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Welke kwaliteiten heb je nodig als startende ondernemer?

Droom je ervan om je eigen baas te worden en een zaak op te starten, maar weet je niet of je er wel geschikt voor bent? Wij wijzen je op de talenten waarover een wannabe zelfstandige zou moeten beschikken om te slagen als ondernemer.

 

Een starter heeft zelfvertrouwen

Als ondernemer moet je over een stevige portie zelfvertrouwen beschikken. Je moet in je eigen kunnen geloven en vertrouwen hebben in jezelf, ondanks tal van eisen, taken en mogelijke hinderpalen. Ook in je contacten met anderen moet je blijk geven van dat zelfvertrouwen. Als je zelfzeker optreedt, zullen je klanten, je werknemers en eventuele investeerders sneller in je geloven. Zelfvertrouwen en overtuigingskracht gaan in dit opzicht hand in hand. Je moet op zoín manier handelen dat je anderen weet te overtuigen en in te stemmen met je plannen, ideeŽn, diensten en/of producten.

 

Een starter is een organisatorisch talent

Als starter van een kleine onderneming sta je er, al dan niet met partner(s), doorgaans alleen voor. Op werknemers kan je gezien het kostenplaatje nog geen beroep doen. In het begin zal je daarom een soort manusje-van-alles moeten zijn. De corebusiness is slechts een van de vele taken die op jouw schouders terecht komt. Daarnaast ben je je eigen secretar(i)(e)s(se), pr-manager, marktanalyst, verkoper, financiŽle directeur... Om dit alles in goede banen te leiden, moet je over een gezonde portie organisatorisch talent beschikken.

 

Een starter is een diplomatiek talent

Je eigen baas zijn is leuk, maar er komen ook minder aangename aspecten bij kijken: een ontevreden klant, een leverancier die zijn beloftes niet nakomt, een verhuurder die de huur wil opslaan, een werknemer die een fout maakt... Als je dergelijke problemen wil bespreken, zal je dat op een diplomatische wijze moeten aanpakken en goed moeten onderhandelen. Daarbij moet je effectief je eigen standpunten en bijhorende argumenten kunnen communiceren. Je moet echter ook oog hebben voor de gevoelens en visie van je gesprekspartner: je moet overeenstemming weten te vinden door gezamenlijke doelen op te sporen en te benoemen.

 

Een starter kan leven met risicoís en onzekerheden

Zonder risicoís geen eigen zaak en dat zowel bij de opstart, als in de jaren die volgen... Een bedrijf oprichten blijft een gok die gepaard gaat met onzekerheden, zelfs als je het gat in de markt denkt gevonden te hebben. Je zal vooral moeten kunnen leven met de financiŽle onzekerheid van het eigen baas zijn. Als startende ondernemer zal je over een heel wisselend inkomen beschikken. Jij als zaakvoerder bent immers de laatste die betaald wordt na de bank, leveranciers, werknemers en andere financiŽle verplichtingen. Vooral het eerste jaar zal je op je persoonlijke uitgaven moeten bezuinigen. Vaak raadt men aan om een bedrag Ė doorgaans een jaarinkomen voor het eerste jaar Ė opzij te hebben staan waarmee je persoonlijke uitgaven kan financieren voordat je bedrijf rendabel wordt.

 

Een starter is flexibel

De maatschappij is constant in ontwikkeling, als ondernemer zal je daarop voortdurend moeten weten in te spelen: wisselende trends en prijzen, een wijzigende arbeidsmarkt, nieuwe concurrenten die opduiken, andere taken en verantwoordelijkheden, nieuwe werknemers... Wees je bewust van die variŽrende omgeving. Vooral over maatschappelijke veranderingen moet je je goed weten te informeren ťn die kennis kunnen benutten voor je eigen zaak. Als je problemen of kansen ziet opduiken, moet je je eigen gedragsstijl kunnen veranderen om je doel te bereiken.

 

Een starter is een goede planner

Een bedrijf richt je niet een-twee-drie op, je zal alles zorgvuldig moeten plannen en dat niet alleen bij de start, maar ook na de oprichting van je zaak. Kan je jaar na jaar doeltreffend de commerciŽle objectieven en prioriteiten bepalen? Weet je hoe je de nodige acties, tijd en middelen moet inzetten om de vooropgestelde doelen te kunnen bereiken?

 

Een starter kan leiding geven

Als ondernemer moet je beschikken over goede leidinggevende capaciteiten. Of je moet een bedrijf kiezen zonder werknemers, wat slechts in enkele gevallen mogelijk is; een winkel of een restaurant zal je nu eenmaal niet in je eentje kunnen runnen. Aanvankelijk ben je je eigen leider, eens er werknemers bijkomen moet je kunnen delegeren, leidinggeven en coachen. Je moet richting weten te geven aan het team ťn de individuele werknemer, en deze daarbij weten te motiveren.  

 

Een starter is een harde werker

Last but not least... als starter moet je over heel wat energie en discipline beschikken! Vooral in het begin, maar ook daarna zal je keihard moeten werken: lange dagen, weekendwerk, geen of weinig vakantiedagen... Zonder ambitie en inzet kan je nu eenmaal geen succes boeken!

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 23/5/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z