logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 ONDERNEMEN
Startpagina
Artikels
Kosten boekhouder
Energietips
Links
 BUSINESS LEADS
Aanbestedingen
Ontvang offertes
 ZOEKEN EN TOOLS
Btw-nummers
Btw berekenen
Overnames
Faillissementen
Gerechtelijke akkoorden
Oprichtingen
Bedrijfsinformatie
Woordenboek
Postcodes
Vertalingen
 GIDS EN TELEFOON
B2B Aankoopgids
Gele Gids Wereldwijd
Witte Gids
 ZONENUMMERS
België
Nederland
Frankrijk
Duitsland
Alle landcodes
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Netwerken kan je leren: 10 tips

Een succesvolle ondernemer houdt zich actief bezig met netwerken. Recepties, seminaries en beurzen zijn een goudmijn om nieuwe mensen te leren kennen die iets kunnen betekenen voor je bedrijf. De mensen in je netwerk hebben een grote invloed op je werk. Zorg er dus voor dat je de juiste mensen in je netwerk hebt zitten. We geven tien tips.

Gesprek
Sta je na een seminarie op een receptie met een onbekende, begin dan met een algemeen onderwerp. Let er wel op dat je je onderscheidt. Zeg bijvoorbeeld kort wat je interessant vond aan het seminarie en vraag naar de mening van je gesprekspartner. Introduceer jezelf vervolgens kort. Voer geen monoloog, maar stel vragen en luister. Zoek naar gemeenschappelijke interesses en kijk of je je gesprekspartner ergens mee kan helpen. Verwacht niets terug. Vertel over je werk en laat horen waardoor je gepassioneerd bent.

Leg contact, verkoop niet
Netwerken kan een verkoop of zakelijke contacten tot gevolg hebben, maar dat is niet het doel. Netwerk niet louter als je hulp nodig hebt, maar doe dit constant. Vraag niets, maar geef enkel. De hulp zal vanzelf komen als je contacten merken dat je die kan gebruiken.

Open vragen
Te vaak slibt een gesprek vast doordat je ja-/nee-vragen stelt. Stel dus open vragen: waarom, wat, hoe, wanneer, wie, ...? Zo dwing je je gesprekspartner uitgebreid te antwoorden en na te denken over wat hij zegt. Doe dit ook zelf: als je de vraag krijgt of je het seminarie interessant vond, antwoord dan niet "Ja, het was wel interessant", maar vertel waarom je het interessant vond, welke inzichten het je bracht en hoe je deze in je werk zou kunnen toepassen. Vraag je gesprekspartner om zijn mening over je standpunt. Zo loopt het gesprek direct even door en leer je je gesprekspartner kennen.

Diversiteit en diepgang
Ook al heb je een uiterst interessante gesprekspartner gevonden, blijf er geen hele avond bij staan. Wissel je naamkaartjes uit, zodat je later opnieuw contact kan maken. Probeer dus op een avond met verschillende mensen contact te leggen. Overdrijf hierin echter niet: als je bij elke persoon slechts even blijft staan voor je je naar een ander spoedt, geef je de indruk niet geÔnteresseerd te zijn. Zoek een evenwicht tussen diepgaande gesprekken en diversiteit in gesprekspartners.

Introduceer mensen aan elkaar
Als je met een kennis ergens bent, introduceer hem dan aan iemand die je net ontmoet hebt. Zo help je deze twee personen met netwerken en beiden zullen je dankbaar zijn als het contact vruchtbaar verloopt. Het kan tevens een manier zijn om je contact een nieuwe gesprekspartner aan te bieden voor je hem verlaat.

Naamkaartjes uitwisselen
Wissel niet als een gek je naamkaartje uit met iedere persoon waar je eventjes vijf minuten mee gesproken hebt. Het is niet de bedoeling zoveel mogelijk naamkaartjes te verzamelen of jouw naamkaartje bij zoveel mogelijk mensen te krijgen. Wissel enkel een naamkaartje uit als je denkt dat je iets voor elkaar kan betekenen, al hoeft het niet direct om praktische voordelen op korte termijn te gaan.

Organiseer zelf netwerkmogelijkheden
Organiseer zelf mogelijkheden om te kunnen netwerken met je klanten, leveranciers en anderen. Organiseer een opendeurdag en nodig potentiŽle geÔnteresseerden uit. De mensen appreciŽren immers een persoonlijk contact met jou. Bouw een persoonlijke band op met hen. Op die manier onderscheid je je bovendien van je concurrenten.

Ken je netwerk
Stel jezelf regelmatig de vraag hoe je netwerk eruit ziet. Op welke vlakken ken je mensen? Kijk naar familie, werk, vrienden, sportclubs, maar ook naar sectoren zoals public relations, journalisten, justitie, overheid, gemeentelijk bestuur, enzovoort. Maak een schema en kijk welke gaten er in je netwerk zitten. Probeer mensen in die sector te vinden.

Gebruik online netwerken
Op internet zijn er een aantal diensten te vinden waarmee je online professionele contacten kan zoeken. Zo zijn er de websites LinkedIn en Ecademy. Je kan anderen uitnodigen om deel van je netwerk te worden en jezelf door een contact laten introduceren bij iemand van zijn netwerk.

Volg contacten op
Heb je iemand interessant ontmoet, volg het contact dan op. Onthoud wat je van de persoon geleerd hebt en schrijf het op. Laat zo nu en dan nog eens iets van je horen: informeer hoe het met je contact gaat, vraag of je hem ergens mee kan helpen of stuur hem informatie waarvan je denkt dat die hem aanbelangt. Dring jezelf niet op, maar vergeet je contact ook niet voorgoed. Je contact zal een positieve opvolging appreciŽren en een betrouwbare indruk van je krijgen. Het belangrijkste is dat je contactpersoon je niet zal vergeten en aan je zal denken als hij jou op zijn beurt ergens mee kan helpen.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 6/12/2005
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent ondernemen
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 

 
  ENI ENERGIELEVERANCIER
 AUDENAERT ACCOUNTANCY - BOEKHOUDKANTOOR
ACCTS
all-round accountants- en boekhoudkantoor met een professioneel team gevestigd in Melle.
 BESPAAR ENERGIE: BEDRIJF OF KANTOOR
Bespaar op je energiefactuur !
Ontdek tips om te besparen in je bedrijf op je energie zoals elektriciteit, gas, water...
 TOOLS EN ZOEKEN
Overnames
Volg online welke bedrijven te koop staan of klaar staan om over te nemen.
Faillisementen / Oprichtingen
Welke bedrijven gingen in België vorige maand failliet en welke bedrijven werden opgericht.
Postcodes en Posttarieven
Zoek via NetOnline Belgische postcodes op en de tarieven voor briefwisseling.
Vertalen
Bent u op zoek naar een vertaling ? Via onze vertaalmodules kunt u vertalen.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z