logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 AUTO & MOBILITEIT
Startpagina
Artikels
Links
 AUTO
Auto tweedehands
Autoonderdelen
 ACTUALITEIT
Autonieuws
Verkeersinformatie
Smogalarm
 SERVICES
Autoleasing
Autofinanciering
Autoverzekering
Gps & Autonavigatie
 TOOLS EN ZOEKEN
Routeplanner
Afstand ts steden
Brandstofprijzen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Hoe verkoop je je auto via de garagehouder?

Ken de waarde van je wagen
Heb je besloten om een nieuwe wagen te kopen? Wat doe je dan met je oude wagen: ga je die zelf trachten te verkopen of ga je een beroep doen op je garagehouder? Of je nu zelf je wagen verkoopt of je wagen laat verkopen door de garagehouder, je moet in beide gevallen een idee hebben van de waarde van je auto.

Bij het vaststellen van de marktprijs dien je vooral rekening te houden met het merk, het model en het bouwjaar. Ook de cilinderinhoud, de staat van het voertuig, de kilometerstand, de verschillende opties... bepalen mee de prijs.

Houd er verder rekening mee dat de prijs afhankelijk is van het type aanbieder en koper. Zo maakt men een onderscheid tussen 3 soorten waardebepalingen bij tweedehandsauto’s met telkens andere richtprijzen, aangezien de verkoopsvoorwaarden uit elkaar lopen. Als particulier hoef je bijvoorbeeld geen jarenlange garantieperiode te voorzien, terwijl je als professional een dienst na verkoop moet garanderen.

Soorten waardebepalingen:

  • Particuliere aanbieder & particuliere koper
  • Professionele aanbieder & particuliere koper
  • Particuliere aanbieder & professionele koper

Richtprijzen voor tweedehandswagens
Hoe achterhaal je de richtprijs van jouw oude wagen? Automagazines, -websites en –zoekertjes bieden heel wat hulp. Start bij de officiële richtprijzen en werp daarna een blik op de auto-advertenties. Zo kan je beter beoordelen of de vraagprijzen voor wagens zoals de jouwe aansluiten bij de actuele marktwaarde ervan.

De volgende websites bieden richtprijzen voor tweedehandswagens aan:

  • AutoGids – De website van het gelijknamige Nederlandstalige automagazine met richtprijzen voor tweedehandswagens voor en door particulieren
  • AutoTrends – De website van het gelijknamige Franstalige automagazine met richtprijzen voor tweedehandsautoverkoop tussen particulieren en van professionals aan particulieren.
  • Eurotax – Eurotax is een dienstverlenend bedrijf dat zichzelf de Europese leider noemt op het vlak van informatie aangaande de automobielbranche. Tegen betaling biedt het je de richtprijs van je wagen op basis van tal van zelf ingegeven specificaties.

Koester redelijke verwachtingen
De meeste garagehouders bieden je een lager bedrag dan je wagen op de particuliere markt waard is. Ze proberen je helemaal niet te misleiden of bedriegen; het zijn veeleer goede zakenlui. Een autodealer steekt nu eenmaal tijd en geld in het poetsen van je wagen, het herstellen van problemen, de verkoopstactiek... Bovendien moet hij de tweedehandswagen kunnen verkopen met winst. Beschouw het verschil tussen de particuliere waarde en het bedrag dat de garagist wil betalen als een soort gemaksvergoeding om jezelf de moeite te besparen en om problemen en kosten te vermijden als je je oude wagen zelf verkoopt.

Verwacht met andere woorden een laag bedrag. Sterker nog, als het aanbod van je garagehouder te mooi is om waar te zijn, kan je maar beter op je hoede zijn. In dat geval mag je er zeker van zijn dat het verschil gecompenseerd wordt via de onderhandelde prijs van je nieuwe wagen.

Met name als je een oudere wagen met een hoge kilometerstand wil verhandelen, verwacht je best een laag bod van de autodealer. Oudere wagens worden vaak op grote schaal of als package deal verkocht aan een derde die de auto’s tegen winst doorverkoopt aan andere autodealers. Deze laatsten knappen de wagens op hun beurt op en verkopen ze met winst aan particuliere kopers.

Ga niet te snel op een ruilaanbod in
Een niet zo scrupuleuze garagehouder zal de inruilprijs op zo’n manier beïnvloeden dat hij zijn winstmarge opdrijft, dat hij de prijs van de nieuwe wagen lager doet lijken of dat hij je de indruk geeft dat je meer voor je oude wagen krijgt dan eigenlijk het geval is. Als de autohandelaar in een vroeg stadium al vraagt of je je oude wagen gaat inruilen, houd je daarom best de boot af. Zeg liever dat je nog niets beslist hebt en dat je eerst een deal wil maken voor de nieuwe wagen en daarna pas een beslissing neemt over je oude wagen. Doe je dit niet, dan koppelt de dealer de aankoop en de verkoop automatisch aan elkaar waardoor er geen sprake meer is van transparante prijzen.

Laat de garagist eerst bieden
Als de garagehouder je vraagt welk bedrag je verwacht voor je oude wagen, reageer je best indirect. In plaats van een exact bedrag te geven zeg je liever: ‘Ik weet het nog niet. Wat is hij waard?’ Als je vraagprijs lager is dan het bedrag dat je dealer ervoor wil geven, is dat natuurlijk een buitenkansje voor een autodealer. Laatt hem dus eerst aan zet zodat hij met het openingsbod op de proppen moet komen.

Te laag bod? Verkoop particulier!
Een laag bod van een autohandelaar betekent niet dat jij je perceptie moet veranderen. De waarde van je oude wagen blijft dezelfde, maar je dealer kan je wel de indruk geven dat de auto minder waard is dan hij werkelijk is. Zo hoeft hij je minder  uit te betalen zonder gezichtsverlies te lijden. Houd voet bij stuk! Als het aanbod van de garagehouder aanzienlijk lager is dan de actuele waarde van je wagen, is het de moeite waard om zelf een particuliere verkoop te proberen regelen.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 31/3/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent auto & mobiliteit
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 AUTONIEUWS
De XML file kon niet ingelezen worden.
 TWEEDEHANDS AUTO'S ISM HEBBES
Tweedehands Audi Tweedehands Alfa Romeo
Tweedehands Citroën Tweedehands BMW
Tweedehands Fiat Tweedehands Chevrolet
Tweedehands Ford Tweedehands Jaguar
Tweedehands Honda Tweedehands Land Rover
Tweedehands Hyundai Tweedehands Mercedes
Tweedehands KIA Tweedehands Nissan
Tweedehands Mazda Tweedehands Opel
Tweedehands Mini Tweedehands Porsche
Tweedehands Peugeot Tweedehands Skoda
Tweedehands Renault Tweedehands Toyota
Tweedehands Seat Tweedehands Volvo
Tweedehands Volkswagen  
 AUTO FINANCIERING - AUTO VERZEKERING
persoonlijke leningen
Autofinanciering belgie
Op zoek naar een goedkope autofinanciering ? Gratis offerte voor uw auto! Autofinanciering
Autoverzekering
Op zoek naar een goedkope autoverzekering ? gratis autoverzekering offerte voor uw auto aan ! Autoverzekering
 AUTOZOEKERTJES - TWEEDEHANDS AUTO
Tweedehands wagens
Op zoek naar geschikte occasiewagens, tweedehands wagen of autozoekertjes?
 TOOLS & ZOEKEN
Autonieuws
Ontdek artikels en beschrijvingen van de nieuwste wagens op de Belgische markt.
Routeplanner
Bepaal de korste en de snelste route tussen vertrek en aankomst of plan uw route uit.
Afstand tussen steden
Wat is de afstand in vogelvlucht tussen de belangrijkste steden van Europa ?
Verkeersinformatie
Wat is de actuele verkeersinformatie in België, Frankrijk en Europa.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z