logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 AUTO & MOBILITEIT
Startpagina
Artikels
Links
 AUTO
Auto tweedehands
Autoonderdelen
 ACTUALITEIT
Autonieuws
Verkeersinformatie
Smogalarm
 SERVICES
Autoleasing
Autofinanciering
Autoverzekering
Gps & Autonavigatie
 TOOLS EN ZOEKEN
Routeplanner
Afstand ts steden
Brandstofprijzen
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Checktips voor tweedehandswagens

Vooraleer u een tweedehands wagen koopt, is het aangeraden enkele vuistregels te volgen zoals de visuele controle van een wagen. Er zijn heel wat zaken die je het best checkt aan de carrosserie, motor en het interieur van de wagen. Veel mensen kopen te snel een tweedehands wagen zonder echt essentiŽle punten te chekken in en ronddom een tweedehands wagen.

De beste manier om een tweedehands wagen te kopen is nog altijd van iemand die je kent. Van zulke personen ken je de persoonlijkheid, het rijgedrag en of de wagen al dan niet regelmatig onderhouden werd. Indien je een wagen koopt bij een garage is het belangrijk een wagen te kopen bij een garage die je garanties kan geven. Probeer ook een garage uit te kiezen die groot genoeg is. Indien in een een kleine garage een aantal personen ziek vallen, kan het gebeuren dat je weken moet wachten om eventuele herstellingswerken te laten uitvoeren.

De eerste indruk van een tweedehands wagen is ook belangrijk. Check vooral goed de carrosserie van de wagen. Controleer grondig of er geen roestplekken, deuken en weggewerkte fouten op de wagen aanwezig zijn. Indien er zichtbare kleurverschillen aanwezig zijn, kan dat duiden op een herstelling.

Wat ook handig is, is met een magneet langs de carrosserie bewegen. Plaatsen die met kunststof bijgewerkt zijn, zullen de niet magnetisch zijn en duiden op een herstelling.

Kijk ook eens onder de wagen of deze niet te veel roestplekken vertoont. Indien grote delen op de onderkant van de wagen "nieuw" lijken, kan die duiden op een ongeval uit het verleden van de wagen.

Controleer zeker alle elektrische onderdelen van de wagen zoals, alle lampen, richtingaanwijzers, mistlicht, radio, alle waarschuwingslampjes op het dashboard, ....controleer ook alle vanzelfsprekende zaken zoals de ruitenwissers, blazers, airco, elektrische ruiten,... Om al deze zaken te controleren is het handig om een kennis mee te nemen bij de eventuele aankoop van de wagen. Iemand met kennis van zaken.

Kijk zeker en vast onder de autokap. Controleer op olielekken, bijgewerkte onderdelen, herstellingen, vervangstukken, de algemene indruk van de motor vergeleken met de ouderdom van de wagen, geeft een indicatie van hoe met de wagen gereden is. Controleer het oliepeil, koelsysteem en de radiator.

Controleer ook het interieur. Controleer of alle veiligheidsgordels geen teken van scheuren vertonen en of alles goed zit. Koop zeker een wagen met minimum 3 veiligheidsgordels op de achterbank. Dit is verplicht in BelgiŽ. Controleer ook of er geen vlekken op de tapijten aanwezig zijn. Deze kunnen wijzen op vochtlekken of roest. Haal daarom steeds de tapijten uit de wagen en controleer de bodem van de wagen. Controleer ook de pedalen van de wagen. Vergelijk de ouderdom van de wagen samen met de slijtage van de pedalen van de bestuurder.

Controleer ook alle deuren, sluiten ze goed. Indien de deuren niet goed aansluiten met de carrosserie, kan dit duiden op ongevallenwagen.

Vraag steeds een rijtest en test de wagen zolang u dat zelf acht te doen. Probeer te rijden op verschillende wegdekken zoals hellingen, autostrade, minder goede wegen,... Controleer tijdens het rijden of de wagen geen rare geluiden maakt. Deze kunnen wijzen op loszittende onderdelen. Luister ook grondig naar de motor. Test goed de wegligging uit en de remmen. Stop de wagen na de testrit, laat de motor draaien en controleer op olie- of waterverlies.

Controleer de profieldiepte van de banden. De groeven van de band moeten aan een minimale diepte van 1,6mm voldoen. Deze profieldiepte is noodzakelijk wil men de grip op het wegdek kunnen garanderen. Controleer ook of het reservewiel aanwezig is en of alle banden van hetzelfde type zijn. Indien ze niet van hetzelfde type zijn, geraak je niet bij de volgende autokeuring.

Als slot moet je zelf bepalen hoeveel je wenst uit te geven aan een wagen. Hou daarom goed je budget in de gaten. Vergelijk ook een aantal wagens. Op deze manier kun je snel achterhalen wat de gemiddelde kostprijs is van een wagen. Vraag steeds aan de verkoper of de wagen ongevalvrij is of niet. Controleer of het onderhoudsboekje en alle benodigde papieren aanwezig zijn.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 10/7/2004
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent auto & mobiliteit
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 AUTONIEUWS
De XML file kon niet ingelezen worden.
 TWEEDEHANDS AUTO'S ISM HEBBES
Tweedehands Audi Tweedehands Alfa Romeo
Tweedehands Citroën Tweedehands BMW
Tweedehands Fiat Tweedehands Chevrolet
Tweedehands Ford Tweedehands Jaguar
Tweedehands Honda Tweedehands Land Rover
Tweedehands Hyundai Tweedehands Mercedes
Tweedehands KIA Tweedehands Nissan
Tweedehands Mazda Tweedehands Opel
Tweedehands Mini Tweedehands Porsche
Tweedehands Peugeot Tweedehands Skoda
Tweedehands Renault Tweedehands Toyota
Tweedehands Seat Tweedehands Volvo
Tweedehands Volkswagen  
 AUTO FINANCIERING - AUTO VERZEKERING
persoonlijke leningen
Autofinanciering belgie
Op zoek naar een goedkope autofinanciering ? Gratis offerte voor uw auto! Autofinanciering
Autoverzekering
Op zoek naar een goedkope autoverzekering ? gratis autoverzekering offerte voor uw auto aan ! Autoverzekering
 AUTOZOEKERTJES - TWEEDEHANDS AUTO
Tweedehands wagens
Op zoek naar geschikte occasiewagens, tweedehands wagen of autozoekertjes?
 TOOLS & ZOEKEN
Autonieuws
Ontdek artikels en beschrijvingen van de nieuwste wagens op de Belgische markt.
Routeplanner
Bepaal de korste en de snelste route tussen vertrek en aankomst of plan uw route uit.
Afstand tussen steden
Wat is de afstand in vogelvlucht tussen de belangrijkste steden van Europa ?
Verkeersinformatie
Wat is de actuele verkeersinformatie in België, Frankrijk en Europa.
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z