logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
15 tips, trucs en weetjes over mascara

Altijd al op zoek geweest naar de ultieme mascaratips? Wij leggen je uit hoe je het gebruiksgemak van mascara kan verhogen, hoe je er stralender uit kan zien en hoe je geld kan besparen door de levensduur van je mascara te verlengen.

 • Schaf je een handige wimperkam aan. - Deze platte versie van de mascararoller is ideaal om klonters en geklitte wimpers te vermijden: je kan de wimperhaartjes scheiden van elkaar en de mascara gelijkmatig verspreiden. Hoe ga je te werk? Breng mascara aan op de basis van je wimpers en kam dan met de wimperkam richting wimperuiteinden. Minder last van klonters heb je trouwens ook als je het teveel aan mascara van het borsteltje afveegt. Een tissue is erg geschikt hiervoor.

 • Gebruik een zuiver mascaraborsteltje. - Probeer eens met een zuiver mascaraborsteltje lang je wimpers te gaan, als je je mascara net hebt aangebracht en deze nog nat is. Borsteltjes kan je kopen of recycleren.  Een oud mascaraborsteltje kan je reinigen met  oogmake-upremover. Daarna moet je het grondig wassen met heet water en zeep. Laat het goed drogen voor je het terug gebruikt. Vergeet je borsteltjes niet geregeld op deze manier uit te wassen.

 • Zet aan aan de basis van de wimpers. - De illusie van lange wimpers bekom je door mascara aan te brengen bij de basis van de wimpers in plaats van alleen maar aan de uiteinden van de wimpers.

 • Gebruik dunne, korte borsteltjes. - Met een dunne mascaraborstel bereik je gemakkelijker de wimpers in de ooghoeken. Korte borsteltjes zorgen dan weer voor een betere controle.
 • Knipper met je ogen. - Knipper enkele keren op het borsteltje zodat de uiteinden van je wimpers een extra laagje mascara krijgen en er dus voller uitzien.
 • Bescherm met poeder. - Breng wat poeder aan onder het oog. Soms maakt mascara vlekken omdat je net een olieachtige concealer of oogcrème aangebracht hebt onder je ogen.

 • Gebruik eerst een wimperkruller. - Gebruik een wimperkruller voor je je mascara opdoet. Gekrulde wimpels lijken breder en geven een meer stralende blik. Hoe gebruik je de kruller? Maak hem eerst warm door er met je haardroger een vijftal seconden op te blazen op warme stand. Voel wel even of het niet te heet is. Krul dan je wimpers ermee.
 • Zigzaggen betekent minder klonters. - Zigzag heen en weer met het borsteltje, als je mascara aanbrengt. Je hebt dan minder last van klonters.  

 • Dramatische look? - Breng voor een dramatische look alleen maar mascara op de bovenste wimpers aan. Als je je ogen breder wil laten lijken, dan moet je op de onderste wimpers ook een laagje aanbrengen. Een erg licht laagje volstaat. Knoei je geregeld als je je onderste wimpers wil schminken? Leg dan een tissue onder je wimpers.

 • Nieuw: de mascaraprimer - Primers bedekken je wimpers met een grondlaagje waardoor je wimpers minder snel aan elkaar klitten. Deze grondlaag breng je aan voor de eigenlijke mascara.  

 • Ga voor een tweede laag. - Een klontervrije tweede laag mascara breng je aan als de eerste laag nog niet droog is. Wacht dus niet te lang.

 • Pomp niet met je borsteltje. - Het borsteltje op en neer bewegen brengt lucht in de mascarahuls, waardoor de mascara sneller uitdroogt dan zou mogen.

 • Buig het borsteltje. -  Buig het mascaraborsteltje eens in een rechte hoek. Een tip van de professionals!

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 24/2/2010
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z