logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Valentijnsdag: de andere manier

Vergeet die te dure bloemen, kitscherige postkaartjes of immers genadeloze doos met chocolaatjes. In dit artikel gaan we even weg van de commerciële oplossingen en zoeken naar creatieve mogelijkheden om te zeggen: Ik hou van jou…

Het is voor iedereen duidelijk geworden dat Valentijnsdag een commercieel dagje is. Nu is het niet omdat winkeliers, bakkers, restaurants en dergelijke het een goede dag vinden om een extra omzet te draaien dat we blindelings in deze val moeten lopen. Niets zegt meer ‘Ik hou van jou’ dan tijd investeren in jouw partner. Een vlug ommetje naar de bloemist zegt niet altijd dat je van iemand houdt.

Wat moet je dan wel doen of kopen?
Wat je ook doet: koop geen gebruiksartikelen! NIETS is zo frustrerend voor een vrouw als een haardroger of stofzuiger te krijgen voor valentijn. En geloof me vrij, voor een man is het ook niet alles om een schroevendraaierset te krijgen. Zo cadeautjes zijn meer subtiele wenken naar enkele klusjes in het huis dan een blijk van liefde of romantiek…

Nu dat je weet wat niet te kopen gaan we even kijken wat je wel kan kopen. Valentijnsdag is een goed moment om je eens af te vragen wat jouw partner echt bezig houdt. Zijn er bijvoorbeeld dingen dat ze al een tijdje naar verlangt of iets dat ze al altijd willen doen heeft?
Een goede tip is om niet alles wat je plant op valentijn te willen voltooien. Een waardebon of zelfgemaakte inscriptie is soms al voldoende op voorwaarde dat je je aan jouw beloftes houdt!

Geschenk 1: een dienstencheck
Klinkt misschien raar maar het is één van de meest op prijs gestelde geschenken. Je overhandigd aan je partner een zelfgemaakte check waarin je belooft enkele klusjes te gaan doen die normaal voor jouw partner zijn. Je moet zelf maar eens kijken waar de grootste huishoudelijke sleur zich schuil houdt. Voor mensen die samenleven zijn volgende items de meest geliefkoosde items om te laten vallen:

  • Strijken
  • Hout halen voor de open haard of kachel
  • Schuren of stofzuigen
  • Vuilniszakken buiten plaatsen
  • Boodschappen doen
  • Afwassen
  • ...

Het leukste van alles is je partner een volledig dagje niets doen geven. Je zorgt ervoor dat jij voor één dag alle ( huishoudelijke ) klusjes die nodig zijn voor jouw rekening neemt.

Doe je normaal de meeste klusjes zelf in huis dan laat je iemand komen die het overneemt van jou voor 1 dag en geef je jouw partner een volledige dag met jou cadeau…

Geschenk 2: origineel, origineler, origineelst!
Soms kan je van die dagen hebben dat de ideeën je rond de oren vliegen. Schrijf deze ideeën op en gebruik ze voor valentijn. Wat zijn de mogelijkheden om origineel te zijn? Hieronder heb je er een paar:

Vraag een covergroepje om enkele songs van zijn/haar favoriete artiest te komen spelen.
Een dichter die het favoriete gedicht opzegt
Lijst een persoonlijk item in zoals het ticketje van jullie eerste film
Maak een handgemaakt juweel
Neem een stukje hout en kerf er een tekst in ( binnen 10 jaar wordt dit onbetaalbaar! )

Geschenk 3: oh Romeo, oh Romeo,…
Ben je iemand die normaal niet echt over zijn gevoelens praat of je bent niet echt romantisch van nature uit? Dan is een romantisch gedichtje of een rustig dineetje een geschenk uit de hemel voor jouw partner. Er is maar één goede tip om het romantisch in orde te krijgen en dat is er voor te zorgen dat het ‘er over’ is. Maak je etentje zo plakkerig mogelijk: overal kaarsen, sfeerverlichting, bijpassende muziek, je beste kleren, … Je kan het zo gek niet bedenken of je moet het doen: dat is valentijn!

Geschenk 4: rust en relaxatie
Het zijn jachtige tijden en dit laat zich gevoelen in ons lichaam en geest. Een relaxed weekendje of avondje kan dan al wonderen doen. Zorg dat alles geregeld is en hou alles behalve de datum geheim op valentijn. Je hoeft niet direct het weekend erna te gaan maar wacht ook niet te lang want dan is het valentijnsidee verwaarloosd…

En wat met de kinderen?
Mensen die kinderen hebben kan ik maar één raad geven: zij moeten even wijken voor hun reden van bestaan. Zorg voor de nodige opvang of stop ze wat vroeger in bed. Kinderen worden best niet betrokken bij Valentijn omdat het een feest is tussen geliefden en die moet onvoorwaardelijk zijn. Heb je het echt lastig om je kinderen dit aan te doen maak het dan goed op een andere dag met een uitstapje of een cadeautje. Leg ze wel even uit waarom je het doet. Kinderen begrijpen al op jonge leeftijd dat romantiek tussen de ouders ook in hun eigen belang is. En wat meer is: jong geleerd, oud gedaan…

Veel pleizer met het klaarstomen van de verrassing en Valentijn zelf natuurlijk!

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 2/2/2010
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z