logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Parfum: Weerspiegeling van je persoonlijkheid!

Net zoals kledij maakt parfum deel uit van je persoonlijkheid. Samen zorgen ze er onderbewust voor dat iemand een beeld vormt van je persoonlijkheid zonder je echt te kennen. Aangezien een eerste indruk belangrijk is, leggen wij even uit welke parfum je moet kopen en hoe je dit het best doet...

Verschillende soorten geuren
Er zijn verschillende soorten geuren op de markt verkrijgbaar. Afhankelijk van het geurconcentraat en het percentage alcohol krijgt de geur een kwalificatie:

 • Parfum: De hoogste concentratie van een geur. Het percentage gaat van 15% tot 30% parfumconcentraat opgelost in alcohol van 90%. Deze vorm is de puurste vorm van geur die verkrijgbaar is.
 • Eau de parfum (edp): Dit parfum is een lagere concentratie, van 10% tot 15%. Deze bevat een verdunning van 90% ethanol. 
 • Eau de toilette (edt): Een concentratie die varieert van 5% tot 10%, gewoonlijk voorzien van een verdunning met 85% alcohol. Eau de toilette is meestal te verkrijgen met een verstuiver.
 • Aftershave: Logisch dat dit enkel is voor de heren. Aftershave heeft een geurconcentraat van 2% tot 5%.
 • Eau de cologne (edc): varieert van 3% to 5% en heeft een alcoholpercentage van 70% tot 80%.

Hoe maakt men parfum?
Parfum wordt gemaakt van etherische oliën. Deze oliën komen van harsen, bloemen, boomschors, vruchten, wortels, ... Per parfum worden ongeveer 30 geuren gebruikt. De prijs en kwaliteit van het parfum is afhankelijk van het aantal gebruikte ingrediënten en de concentraties ervan. Zo is Joy van Jean Patou één van de duurste parfums ter wereld omdat hier meer dan 10.000 jasmijnbloemen en 600 rozen gebruikt worden om het parfum samen te stellen. Het maken van parfum noemen ze componeren en het meubel waar het parfum tot stand komt noemt men een orgel. Het duurt maanden voor de neus ( de persoon die verantwoordelijk is voor het maken van het parfum ) en zijn petite main ( zijn assistent ) een parfum kan componeren.

Waarom geuren parfums lekker?
Onze geurzin en dus ook wat wij denken lekker te ruiken hangt af van wat wij in het verleden meegemaakt hebben. De geur van bloemen en natuur roept voor bijna alle personen prettige, rustgevende momenten op. Terwijl de geur van bijvoorbeeld zweet door onze hersenen aanzien worden als onhygiënisch.

Welke parfum past bij jou?
Parfum moet een verlengde zijn van je persoonlijkheid. Velen denken dan dat er maar één parfum kan gekozen worden, maar dit is niet zo. Je kan meerdere parfums hebben die telkens bij je persoonlijkheid passen maar die ook je gemoedstoestand weergeven. Als je bijvoorbeeld een assertieve jonge vrouw van dertig bent en je wilt sporten dan neem je een jonge, frisse geur maar wil je diezelfde avond nog even flink de bloemetjes buitenzetten, dan kan je kiezen voor een iets zwaardere, intensere geur. Hieronder enkele tips waar je moet op letten bij de aankoop van een parfum:

 • Kijk naar de gebruikte kleuren en vormgeving; de kleur en verpakking van een parfum zijn altijd zo ontworpen dat ze aansluiten bij het parfum.

 • Vraag raad aan de winkelbediende; vertel de winkelbediende welk genre parfum je zoekt ( fris, intens, zwoel,... ). Vertel ook in grote lijnen welke persoonlijkheid je hebt. Als je er ook bij vertelt wat de bedoeling is van het dragen van het parfum ( vb. het parfum mag niet opvallen als ik een ruimte binnenkom maar het parfum moet bij het zoenen een zwoele indruk nalaten ) zal de bediende je zeker een passend parfum kunnen aanraden.

 • Door de grote variatie in parfums zal je waarschijnlijk vlug 3 verschillende, passende parfums letterlijk onder de neus geduwd krijgen. Vraag om deze op een staafje te spuiten en dit met vermelding van de naam. Neem even een pauze en laat je geurzin eventjes rusten. Na een kwartiertje neem je de 3 verschillende staafjes en ruik je welk geurtje gekozen kan worden.

 • Probeer origineel te zijn. Zoek een parfum die niet veel voorkomt.

 • Bezoek steeds een parfum speciaalzaak want daar kunnen ze je pas echt goed helpen bij het kiezen.

Hoe en waar gebruikt je een parfum
Er is geen specifieke plaats waar je parfum moet aanbrengen maar algemeen wordt aangenomen dat je dit doet waar de bloedvaten dicht bij het huidoppervlak lopen. Volgende plekjes zijn onder andere geschikt om te parfumeren:

 • Je polsen;
 • Je hals;
 • Tussen de borsten;
 • Je knieholtes;
 • De slapen;

Parfum verstuiven op kledij is echter af te raden omdat parfum op lichte stoffen zoals chiffon en zijde vlekken achterlaat. Het beste wat je kan doen is het parfum aanbrengen voor je je aankleedt.

Ik ruik men parfum niet meer!
Veel personen die een tijdje hetzelfde parfum hebben, zullen steeds meer parfum gebruiken omdat ze zelf hun parfum niet meer ruiken. Dit komt omdat, zoals bij alles, gewenning optreed naar de geur van het parfum. Je kan dit vermijden door regelmatig af te wisselen van parfum of door parfums enkel te dragen bij speciale gelegenheden.

Niet mixen maar combineren
Zorg er steeds voor dat je parfum niet mixed met andere geuren zoals bodolie of crèmes. Deze geurende crèmes of badoliën zijn meestal tegenstrijdig met de geur van je parfum. Voor personen die durven te experimenteren: ga op zoek naar een badolie of extract die aansluit bij je parfum om een nog exclusievere geur te verkrijgen.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 3/9/2009
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z