logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Brad Pitt, hoe ouder hij wordt, hoe aantrekkelijker hij oogt...

Al jaren prijkt zijn naam in de top 10 van knapste mannen ter wereld: acteur en publiekslieveling Brad Pitt mag er dan ook meer dan wezen. Uit zijn filmkeuzes blijkt echter een duidelijke voorkeur voor karakterrollen, waarin hij allesbehalve te koop loopt met zijn sexy looks.

Brad Pitt, jeugdjaren als voorbeeldige jongen
In december 1963 wordt William Bradley Pitt geboren in Shawnee in Oklahoma (VS). Opgroeien doet hij in Springfield in Missouri, zowat 500 kilometer van zijn geboorteplaats vandaan. Samen met zus Julie en broer Doug beleeft hij een zorgeloze jeugd; zijn ouders spelen daarbij een grote rol. Brads vader Bill is een succesvol manager bij een transportfirma: een hardwerkende man die zijn zoon leert om te volharden en niet te klagen. Zijn moeder is studentendecaan op de plaatselijke middelbare school. Brad krijgt een Baptistische opvoeding mee: op zondag zingt hij in het lokale kerkkoor.

Al van jongsafaan houdt Brad van films met de vijf Planet of The Apes films als topfavorieten. Dat is echter niet zijn enige hobby... Op Kickapoo High School toont Brad zich een voorbeeldige scholier met uitgebreide interesses. Zo maakt hij deel uit van de golf-, tennis- en zwemclub. Daarnaast amuseert hij zich in het schoolparlement, met zijn rolletjes in schoolmusicals en actieve deelname in de debatclub.

In 1982 start Brad met zijn studies aan de University of Missouri met journalistiek als hoofdvak en reclame als bijvak. Hij droomt er namelijk van om art director worden. Tijdens zijn studentenjaren acteert Pitt in diverse studentenclubs, maar het meeste tijd besteedt hij aan muziek.

Brad Pitt, beginjaren als acteur
Vier jaar later met nog amper twee credits te scoren voor zijn einddiploma verlaat Brad de campus. Hij heeft genoeg van de universiteit en hunkert naar een nieuwe uitdaging. In zijn Datsunwagen, Runaround Sue, rijdt hij richting California, bestemming Hollywood. Hij heeft amper 325 dollar op zak, maar daar maakt hij zich geen zorgen om.

In Hollywood maakt Pitt snel vrienden; na een maand trekt hij met acht vrienden in in een flat zonder meubels. Het enige aan comfort is een tv, een stereo en een oventje. Zelfs bedden ontbreken, ze slapen dan ook allemaal samen op de grond.

Geld verdient Brad met allerlei vreemde baantjes: struinen op Sunset Boulevard in een kippentenue om reclame te maken voor El Pollo Loco, een limousine besturen voor strippers... zijn slechts enkele opmerkelijke jobs uit het rijtje.

Dat betekent echter niet dat hij zijn ambities als acteur naast zich neerlegt. Zes jaar lang volgt Brad Pitt les bij Roy London, waarna de eerste echte acteerrollen snel volgen. Hij speelt een rolletje in een aflevering van Growing Pains, in de sitcom Head of the Class, en naast Morgan Freeman krijgt hij een langere rol in de soap Another World. Hij mag zelfs een rolletje spelen in Dallas, dé serie van die tijd.

Ook krijgt hij enkele filmrollen te pakken. Met Dark Side of the Sun slaagt hij er zelfs in de hoofdrol te scoren waarmee hij een goede 1500 dollar per week zal verdienen. Alleen heeft hij brute pech, want de film wordt opgenomen in het toenmalige Joegoslavië, waar op dat ogenblik net een burgeroorlog uitbreekt. Gevolg: de film kan niet afgemaakt worden. Het is even wachten op de film Too Young to Die? met Juliette Lewis: nu breekt Brad echt door als acteur. Het vrouwelijk publiek merkt de knapperd pas later op bij zijn kort, maar krachtig optreden in de film Thelma and Louise. Hij verdient er 6000 dollar mee.

Als er echter iets is dat Pitt niet wil, dan is dat scoren als spierbundel. Hij wil gewaardeerd worden vanwege zijn acteertalent, dus kiest hij steevast karakterrollen waarin hij allesbehalve uitpakt met zijn sexy looks. Zo speelt hij in Johny Suede een ruige wannabe rockster; in Cool World neemt hij het op tegen animaties om vervolgens de bad guys te spelen in True Romance en Kalifornia. 
 
Brad Pitt, steracteur en miljonair
Met kaskrakers als Interview with the Vampire, Legends of the Fall en Seven is Pitts sterrendom een feit. Voor zijn tegenspelers zoals Tom Cruise en Morgan Freeman en Kevin Spacey hoeft hij niet meer onder te doen.

Voor zijn acteerprestatie in 12 Monkeys, een bizarre sci-fi film, wint hij een Golden Globe. De volgende films op zijn lijstje zijn Sleepers en Devil’s Own. 17 miljoen dollar verdient hij met de films Meet Joe Black en Fight Club. Financieel gaat hij er dus een stuk op vooruit!

Snatch is minder succesvol, zij het dat zijn accent als zigeunerbokser hem minder goed afgaat. Ook de roadmovie The Mexican is eerder een tegenvaller, hoewel de film met cospeler Julia Roberts een kassucces had moeten worden. Iets beter is Spy Game, waarin Robert Redford en tal van andere beaus uit Hollywood ten tonele worden gevoerd.

Brad Pitt en zijn relaties met costerren
Een constante in Brad Pitts leven zijn zijn relaties met vrouwelijke tegenspelers. Tijdens de opnames voor Dallas knoopt hij een relatie aan met Shalane McCall die dan amper 16 is. Bij het filmen van Cutting Class valt zijn oog op Jill Schoelen, de ex van Keanu Reeves. Too Young To Die? betekent het begin van een driejarige relatie met zijn tegenspeler Juliette Lewis, waarmee hij later ook in Kalifornia speelt. Julia Ormond en Gwyneth Paltrow zijn de volgende medesterren op zijn lijstje met veroveringen.

Met Gyneth blijkt het echt te klikken. Het tweetal lijkt een droomkoppel te vormen: hij vraagt haar ten huwelijk als hij Seven Years in Tibet filmt in Argentinië, waarop Gwyneth verkondigt te stoppen met acteren om Brads kinderen op te voeden. Maar enkele maanden later split het koppel... Op dat moment verschijnen oude naaktfoto’s van het tweetal in Playgirl. Voer voor de roddelbladen dat zeer gesmaakt wordt door de vrouwelijke lezers!

Brad Pitt, Jennifer versus Angelina
Ook al kent Brad Pitt op het einde van de nineties even minder succes als acteur, privé gaat het hem voor de wind. Zijn relatie met Jennifer Aniston, de tv-ster uit Friends, haalt alle covers en iedereen hangt aan de lippen van het droomkoppel want zowel Brad als Jennifer zijn hot in Hollywood. Hun huwelijk is dan ook hét event van het jaar.

Als acteur gaat het terug beter met de kaskrakers Ocean’s 11, maar daarna zien we hem enkele jaren niet meer op het grote scherm tot Confessions of A Dangerous Mind verschijnt. Ook Troy plaatst Brad terug in de picture, hij speelt de rol Achilles en krijgt letterlijk het lijf van een jonge god, hoewel niet alle shots van Pitt zelf zijn, maar van een stand-in.

In 2004 staat de roddelpers vol met huwelijksperikelen rond Brad en Jennifer. De geruchten dat Brad op de set van Mr And Mrs Smith een affaire zou begonnen zijn met coactrice Angelina Jolie doen er nog een flinke schep bovenop. In januari 2005 gaat het koppel uit elkaar, om op het einde van het jaar officieel te scheiden. Ondertussen duiken Brad en Angelina veelvuldig in de boekjes op met topfoto’s die verkocht worden voor maar liefst 500 000 dollar.

Het jaar erop komen Brad en Angelina er officieel voor uit dat ze een koppel zijn. Hij adopteert de twee adoptiekinderen van Angelina, Maddox en Zahara, haast meteen. Niet veel later wordt ook Shiloh Nouvel geboren in Namibië, zijn eerste eigen kind – dat Jennifer hem niet wilde of kon schenken? – is een droom die werkelijkheid wordt. Samen met Jolie reist hij de wereld rond waarbij zij de taak van ambassadeur van Unicef op zich neemt, wat gepaard gaat met tal van donaties voor liefdadigheidsprojecten.

De vrouwelijke fans reageren verdeeld op Brads escapades. Ook al beweert Brangelina bij hoog en bij laag dat er van een relatie pas sprake was na de scheiding met Jennifer, toch is het imago van Brad als ideale schoonzoon een beetje aan diggelen geslagen. Anderen juichen dan weer omdat Brad tegenwoordig veel meer in the picture staat dan voordien het geval was (lees: laat die artikels en foto’s van Brangelina maar komen!).

Brad Pitt anders
Als veertiger toont Brad ook zijn andere interesses aan het publiek. Een daarvan is zijn liefde voor architectuur.

Daarnaast begint hij een carrière als filmproducent. Plan B Entertainment, het productiehuis van hem, Jennifer en zijn vriend Brad Grey, doet het erg goed. Ze produceren onder meer Charlie and the Chocolate Factory en films zoals Babel en 21 Grams, waarin hij zelf ook een rol speelt. Na de scheiding gaan de aandelen grotendeels naar Pitt, terwijl Aniston de woning in Hollywood krijgt.

Acteren blijft hij doen, al kondigt hij aan geen expliciete naakt- en seksscènes meer te spelen. Hij wil niet dat zijn kinderen hem naakt zien op het grote scherm! Nog steeds kiest Brad zijn rollen voorzichtig uit, afwisselend tussen heldenrollen in kaskrakers en minder commercièle films waarin hij zijn ding echt kwijt kan.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 4/1/2007
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z