logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Het Dr. Phil dieet

Dr. Phil ken je vast wel van tv. Deze psycholoog biedt in zijn boekenreeks >Voel je goed in je lijf< een stappenplan aan met zeven centrale inzichten om permanent gewicht te verliezen.

 

Wie is Dr. Phil?

Phillip McGraw alias Dr. Phil is zowel in de Verenigde Staten als in Europa een bekende televisiepersoonlijkheid. In 1996 kreeg Dr. Phil een vaste rubriek in de Oprah Winfrey Show. In Tuesdays with Dr. Phil besprak hij diverse onderwerpen vanuit zijn achtergrond als psycholoog. Jaren later, in 2002, werd hij de presentator van zijn eigen praatprogramma waarin hij zijn gasten onverbloemd de waarheid vertelt en erg paternalistisch uit de hoek komt.

 

De laatste tien jaar heeft Dr. Phil heel wat boeken geschreven, waarvan er verschillende op de bestsellerlijsten terecht kwamen. Een daarvan is Voel je goed in je lijf of The Ultimate Weight Solution, waarin McGraw theoretische inzichten geeft over gezonde voeding en gewichtsverlies. Niet snel daarna verschenen een kookboek en een voedingsgids als aanvulling op het boek. Zijn zoon Jay McGraw schreef zelfs een versie voor jongeren: Voel je goed in je lijf voor jongeren.

 

Zeven sleutels voor een laag gewicht

Voel je goed in je lijf biedt een soort psychotherapie voor mensen met overgewicht. Het uiteindelijke doel is een gezonde levensstijl met een gezond gewicht.

 

Dr. Phil reikt ons zeven sleutels aan die volgens hem een blijvend laag gewicht garanderen. Deze hebben zowel betrekking op het lichaam als de geest:

 1. Denk juist.
 2. Verwerk je gevoelens.
 3. Vermijd verleidingen.
 4. Wees de baas over je omgeving en je eetbuien
 5. Zeg neen tegen fatale en ja tegen vitale voeding.
 6. Beweeg doelgericht.
 7. Omring je met gelijkgestemde supporters.

Driestappenplan

Dr. Phil raadt aan om een driestappenplan te volgen:

 1. Volg eerst het veertiendagenprogramma waarbij drie aspecten centraal staan: je calorie-inname beperken, minder koolhydraten eten en het lichaam ontgiften.
 2. Hierna ontwikkel je een beter metabolisme.
 3. Ten slotte zorg je voor het behoud van je ideale gewicht.

Dr. Phils stappenplan vertoont gelijkenissen met het South Beach Dieet en het Atkins dieet, maar schrijft minder beperkingen voor. Zo zijn de ontbijtmogelijkheden veel ruimer.

 

Idee achter Dr. Phils dieet

Snel gewicht verliezen is niet de bedoeling bij Dr. Phils dieet. De psycholoog stelt voor om op lange termijn te werken in plaats van op korte termijn. Permanent gewicht verliezen kan volgens hem alleen maar met een gematigd dieet waarbij je niet gekweld wordt door een echt hongergevoel.

 

Wat mag je eten?

 • Veel vezels
 • Complexe koolhydraten
 • Gezonde vetten
 • Mager vlees

In zijn kookboek verzamelt hij tal van recepten die aansluiten bij zijn dieet. Hij beperkt zich trouwens niet tot ontbijt-, lunch- en dinerrecepten. Ook voorgerechten, snacks en desserts komen aan bod. De recepten zijn erg Amerikaans geÔnspireerd, vooral de ontbijtrecepten. Ook heel wat ingrediŽnten zijn op en top Amerikaans. Waar anders vind je zoveel vet- en suikervrije varianten? Wat dacht je van vetvrije mayonaise, suikervrije jam, tonijn op water, eisubstituut...

 

Dieetproducten Shape Up

Dr. Phils dieetboeken mogen dan een succes zijn, zijn dieetproducten waren dat blijkbaar niet. In 2003 introduceerde hij het merk Shape Up met in het productengamma shakes, energierepen, supplementen enzomeer. Volgens de makers boden die producten de juiste dosis ingrediŽnten die helpen bij het controleren van je lichaamsgewicht. Ze baseerden zich daarvoor op wetenschappelijk onderzoek.

 

Er kwam echter heel veel kritiek op dit assortiment dieetproducten. Critici beschuldigden Dr. Phil ervan niet genoeg expertise te hebben om dergelijke dieetproducten te ontwikkelen. Hij is immers geen arts, maar een klinisch psycholoog. In 2004 haalde hij zijn supplementen uit de winkelrekken nadat het FTC (Federal Trade Commission) een onderzoek had aangekondigd. Met het gamma ging het helemaal bergaf toen misnoegde kopers van de dieetproducten aangaven een rechtszaak tegen Dr. Phil aan te spannen. Ze beweerden elke maand 120 dollar aan de supplementen uit te geven, zonder dat dat had geresulteerd in gewichtsverlies.

 

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 3/11/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z