logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
bruidssluiers en hoeden

Veel bruidjes dromen ervan om op de dag van hun huwelijk zich een echte prinses te wanen. Uiteraard kan bij je bruidsoutfit dan geen sluier ontbreken. Na de keuze van de meest geschikte bruidsjurk, komt dus nog een aartsmoeilijke opdracht: de juiste bruidsaccessoires kiezen. Indien je het iets minder koninklijk ziet, kan een bruidshoed ook een fantastische “final touch“ aan je bruidsjurk geven...

Veel bruidjes dromen ervan om op de dag van hun huwelijk zich een echte prinses te wanen. Uiteraard kan bij je bruidsoutfit dan geen sluier ontbreken. Na de keuze van de meest geschikte bruidsjurk, komt dus nog een aartsmoeilijke opdracht: de juiste bruidsaccessoires kiezen. Indien je het iets minder koninklijk ziet, kan een bruidshoed ook een fantastische “final touch“ aan je bruidsjurk geven. Vanzelfsprekend willen we jullie niet aan je lot overlaten bij de keuze van deze belangrijke accessoires en geven we jullie graag enkele bruikbare tips mee.

De sluier
Sinds vele eeuwen draagt de bruid een sluier op haar trouwdag. Vroeger fungeerde de sluier als beschermer tegen de boze geesten die het prille geluk wel eens zouden kunnen verstoren. Later werd de sluier het symbool voor maagdelijkheid. Ondertussen heeft de sluier al heel wat metamorfoses ondergaan.

Sluiers kunnen zowel bij kort als lang haar gedragen worden en ze  zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Afhankelijk van je kapsel worden ze op je kruin of op je achterhoofd bevestigd.
Natuurlijk moet de sluier goed vastgemaakt worden aan je kapsel en dat gaat het best met een opgestoken kapsel. Meestal wordt de sluier vastgezet met voldoende speldjes, maar indien je een apart accent wenst, kan je de sluier ook vastzetten met een kroontje. Pas je kapsel ook zodanig aan, dat wanneer je voor het avondfeest je sluier zou willen afdoen, er nog een prachtig kapsel te voorschijn komt.

Als je echter graag helemaal traditioneel trouwt of wil dat alles loopt zoals in de films, dan moet je ervoor zorgen dat er een deel van de sluier voor je gezicht kan gedragen worden. Na de huwelijksvoltrekking kan de man dan de sluier naar achter slaan en zijn kersverse bruid kussen. Vast en zeker wordt dit een ontroerend moment.

Als je aan je bruidsjurk een sleep hebt, dan kiest men vaak dezelfde lengte voor je sluier. Bij een speelse, vlotte bruidsjurk neemt men heel dikwijls een ellebooglange bruidssluier. Ook voor de kleur van je bruidssluier gaat men af op de kleur van je bruidsjurk. Het mooiste resultaat wordt bekomen als beide tinten perfect op elkaar zijn afgestemd.


Een hoed
Tegenwoordig maakt de sluier heel dikwijls plaats voor een leuke hoed. Als vuistregel voor een geschikte hoed wordt de volgende uitspraak meestal gehanteerd: ‘hoe uitbundiger je trouwjurk, des te eenvoudiger je hoed’. Wanneer je een jurk met een eenvoudige snit draagt, kies je beter voor een iets extravaganter model. De hoed maakt je jurk dan helemaal af!
Als je graag een grote hoed wil dragen, is het heel belangrijk dat je gezicht niet helemaal verdwijnt in je hoed. Zelf kan je er veel last van ondervinden: je kan niet zo gemakkelijk in het rond kijken, maar omgekeerd ook,  bij je bruidsfoto’s zal je zelden een mooie blik van je gezicht zien. Indien je voet bij stuk houdt en toch de grote hoed kiest, zorg dan dat je een deel foto’s met en een deel zonder hoed hebt.

Hou ook rekening dat wanneer je grote hoed een harde rand heeft, deze hoed ferm in de weg kan zitten bij het zoenen als je felicitaties in ontvangst neemt. Het voordeel van die grote hoed is natuurlijk dat ze hier en daar een minpuntje in je gezicht kunnen verdoezelen.
Als je graag een voile aan de hoed hebt, let er dan op dat de voile niet je mond bedekt, anders kan je lippenstift er sporen op nalaten. Zorg dat de voile niet te dicht bij je mond hangt zodat deze niet telkens op en neer gaat als je ademt of praat.
Voor de keuze van het juiste hoedmodel hou je best rekening met de vorm van je gezicht. Als je een langwerpig gezicht hebt dan kan je beter een lage hoed kiezen waar je iets dieper inzit. Vermijd langwerpige vormen in je hoed. Indien je gezicht eerder rond is, zal een hogere hoed je beeldig staan. Een brede rand zal er voor zorgen dat de breedte van je gezicht wat minder wordt. Heb je eerder een vierkantig gezicht dan kies je misschien best voor een hoekige hoed, dan valt de hoekigheid van je gezicht veel minder op.

Natuurlijk kan je je nog laten leiden door de professionele hulp in de hoedenateliers of in de gespecialiseerde bruidsmodezaken, maar wij zijn vol vertrouwen dat je met onze tips al min of meer een idee hebt van wat je zelf graag wil!

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 27/4/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z