logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Stap voor stap naar een geslaagd huwelijk…

Huwelijksplannen? Een fantastisch vooruitzicht! Maar trouwen doe je niet van de ene op de andere dag. Ongetwijfeld wil je er een onvergetelijke dag van maken, maar de maanden vooraf beloven druk en hectisch te worden want er moeten nog vele beslissingen genomen worden. Graag staan we jullie bij door een handig overzicht mee te geven van alle regelingen die vóór jullie huwelijk in orde moeten gebracht worden.

Vanaf 12 maanden voor jullie trouwdag…
Na het huwelijksaanzoek komt het er voor jullie op aan om zo snel mogelijk een geschikte datum te kiezen. Hou er rekening mee dat de drukste trouwmaanden mei, juni en september zijn. Als je echt tijdens één van deze maanden in het huwelijksbootje wenst te stappen, dan moet je vaak 1 jaar vooraf het gemeentehuis contacteren, een eucharistieviering (met eventueel zanggroepje), een feestzaal, een ceremoniemeester, een DJ, een fotograaf,… vast leggen.
Uiteraard is het belangrijk dat je je ouders, familie en goede vrienden hierover inlicht. Dan kunnen zij rekening houden met het plannen van hun vakantie of andere festiviteiten.
Denk ook al eens na wie je als getuigen wil en vraag deze mensen tijdig of ze die verantwoordelijkheid willen dragen. Zo kunnen zij ook deze datum vrijhouden.
Vooraleer je je echt helemaal in het organiseren stort, is het misschien wel best om vooraf eens de kosten te bespreken en een budget vast te leggen voor elk deel van jullie huwelijk. Zo kom je achteraf niet voor al te grote verrassingen te staan en hoeven er tijdens het organiseren zelf geen onnodige discussies te zijn.
Je legt ook best een  voorlopige gastenlijst aan. Tijdens het komende jaar kan die volledig op punt gesteld worden en op het moment van versturen, moet er geen grote speurtocht meer worden gedaan naar adressen van vrienden of kennissen en wordt de kans ook veel kleiner dat je iemand over het hoofd te ziet.
Sommige koppels overwegen ook een verzekering af te sluiten. Wanneer de bruiloft niet kan doorgaan omwille van ziekte, brand in de feestlocatie,… worden de gemaakte kosten vergoed.
Hebben jullie ook al besloten of je in gemeenschap van goederen of met een contract willen trouwen? Een bezoekje aan de notaris is zeker het  overwegen waard!

Zes maanden voor het huwelijk…
Vanaf nu kan de bruid haar zoektocht naar de bruidsjurk van haar dromen starten. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd uittrekt want op die dag ben jij het stralende middelpunt en moet jij je op je gemak en ‘lekker’ voelen in jouw bruidsjurk. Als je geen courante maten hebt, moet er vaak nog heel wat aan veranderd worden.
Indien jullie een huwelijksreis voor ogen hebben, dan loont het de moeite om ook eens de reisbureaus binnen te stappen. Informeer naar verschillende bestemmingen en naar de aanbiedingen die hotels geven voor pasgehuwden.
Vanaf nu is het belangrijk dat jullie alle nodige trouwpapieren bezitten en dat je met de feestzaal, fotograaf, vervoersbedrijf, … een schriftelijke overeenkomst afsluiten.
Vergeet je werkgever niet in te lichten van je vrije dagen op en na de bruiloft.
Ga ook samen op zoek naar de trouwringen want graveringen in de ringen aanbrengen vergt soms wel wat tijd.
De definitieve gastenlijst kan op punt gesteld worden. Wie wordt op de receptie verwacht en wie mag het avondfeest bijwonen?

Vier maanden voor de grote dag…
De bruid heeft al haar outfit, maar nu komt de bruidegom aan de beurt. Misschien is het beter om te informeren naar de stijl en de kleur van de bruidsjurk. Een bruidspaar is altijd mooier als de kledij op elkaar is afgestemd.
Rond deze tijd maak je ook best een definitieve keuze voor de winkel waar je een huwelijkslijst legt, indien je dit verkiest boven cash geld. Stel deze lijst zorgvuldig samen zodat je achteraf geen nutteloze cadeaus ontvangt.
Leg de huwelijksreis vast zodat jullie je daar de komende maanden geen zorgen meer over hoeven te maken.

Drie maanden voor jullie trouwdag…
Stap naar een drukker om de huwelijkskaarten te kiezen en te bestellen. Reken best vooraf eens uit hoeveel aankondigingen, uitnodigingen, enveloppen, misboekjes, dankkaarten,… jullie moeten voorzien. Misschien krijg je al de enveloppen  mee. Dan kan je al beginnen met het schrijven van de adressen voor de genodigden.
Stel in overleg met de feestzaal het menu van jullie bruiloft vast.
En hoe wil je er als bruid uit zien op je trouwdag?
Maak een afspraak bij je kapper en ga alvast een bruidskapsel uitproberen. Wens je een bruiner tintje, dan kan je vanaf nu af en toe een bezoekje aan de zonnebank gebruiken.

Twee maanden voor het huwelijk…
Verstuur de uitnodigingen zo’n zes tot acht weken voor jullie huwelijksdatum naar alle genodigden. Controleer of je identiteitskaart nog geldig is, zodat je op de grote dag niet voor verrassingen komt te staan.

Zes weken voor jullie droomdag…
Houd nauwkeurig de lijst bij van het aantal gasten die op jullie bruiloft aanwezig zullen zijn. Als bruidegom begin je nu ook best te denken aan het bruidsboeket voor je toekomstige bruid. Probeer vooraf al eens uit te zoeken welke bloemen ze graag ziet, of ze al dan niet houdt van kleur en wat zou passen bij haar bruidsjurk.
Ga op zoek naar passende en comfortabele lingerie. Houd rekening met diepe hals- of ruguitsnijdingen.

Vier weken voor het ja-woord…
Ondertussen begint de lijst van genodigden een definitieve vorm aan te nemen. Stel een definitieve tafelschikking samen.
Pas nog eens je trouwjurk. Er is nog net genoeg tijd om eventuele aanpassingen te doen. Overloop nog eens al je accessoires. Heb je ze allemaal in je bezit? Hebben jullie allebei al eens je schoenen ingelopen (en de prijsplakkertjes van de zolen gehaald)?

Twee weken voor het huwelijk…
Vergeet niet dat je minstens tien dagen voor de trouwdag in ondertrouw moet gaan. 
Geef nu ook zo spoedig mogelijk het definitieve aantal gasten voor het diner en de receptie door. Vanaf nu wordt het iets rustiger aangezien de belangrijkste dingen al geregeld zijn. Je hebt nu alle tijd om jullie bagage voor de huwelijksreis bij elkaar te zoeken.

Eén week vooraf…
Neem deze week nog eens contact op met de fotograaf, het vervoerbedrijf, de bloemist, de feestzaal, de DJ,… Het is belangrijk om alle gemaakte afspraken te bevestigen en na te gaan of iedereen de juiste datum, plaats en overeengekomen tijd heeft genoteerd.
Ga ook eens de voorziene route van het gemeentehuis naar de kerk en de feestzaal controleren. Is de weg nergens onderbroken?
Pas nog een allerlaatste keer jullie trouwjurk en kostuum met alles erop en eraan.
Overloop nog eens jullie checklist of jullie echt niets vergeten hebben.
De bruidegom gaat best deze week naar de kapper.
Voorzie ook een paraplu voor het geval het regent op jullie huwelijksdag.

één dag voor de dag van jullie leven...
Zorg voor een toilettasje met daarin een paar extra panty’s, make-up, parfum, deodorant, naaigerief met veiligheidsspeld, enkele pleisters en een pijnstiller.
Leg de ringen klaar. Lak je nagels ruim voordat je gaat slapen, lak in drie lagen en laat elke laag goed drogen.
Zorg dat jullie ook wat contant geld bij hebben voor in de mis of eventuele fooien.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 7/3/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z