logo
Als startpagina
Zoek dienst / product
 
Home Nieuws Entertainment

Business

Carriere Geld ICT Auto Wonen Reizen Lifestyle Fun Culinair Sitemap
auto
Auto

Jobs


Immo


Weer

Dating

Lenen

Reizen


Games

windows dedicated server hosting by COMBELL
WorkTalia Vacatures
 LIFESTYLE
Startpagina
 RUBRIEKEN
Beauty & Verzorging
Gezondheid
Kind & Opvoeding
Sport & Beweging
Baby
Seks & Relatie
Etiquette
Rich & Famous
Mode
Bekende personen
Dieet & Voeding
Mysteries & Weetjes
 DATING
Dating
 CALCULATORS
BMI calculator
BMR calculator
Calorie calculator
Caloriemeter
Streefhartslag meter
 LINKS
Gezondheid
Lifestyle
Kunst
Hobby
Spiritualiteit
 CHANNELS
Actualiteit
Entertainment
Ondernemen
Auto & Mobiliteit
Financieel & Geld
ICT & Internet
Immo & Wonen
Jobs & Carrière
GSM & Telecom
Reizen & Vakantie
Lifestyle & Gezond.
Gastronomie
Games & Fun
Zoekertjes
Links

 
  ARTIKELS - DETAIL
Eerste hulp bij liefdesverdriet!

Het is iets waar we allemaal mee geconfronteerd worden: een vriend of vriendin die net gedumpt is door zijn/haar partner en die bij jou troost komt zoeken. Dat is een nogal dubbel gevoel, want je kan ze niet geven wat ze het liefste willen, en je kan de wonden niet helen. Ze lijken ontroostbaar. Het is niet eenvoudig om de juiste dingen te zeggen tegen iemand die op zo’n moment bij je komt uithuilen. Toch zijn er do’s en don’ts die je misschien best ter harte neemt!

 

DO’S:

 

  • Iemand die net uit een relatie komt, heeft plots tijd over die vroeger naar de partner ging. Het duurt even voor men zijn tijd opnieuw heeft ingedeeld, en zeker in het begin is er teveel tijd over en begint men te piekeren. Als vriend of vriendin kan je hier wezenlijk hulp bieden: door samen tijd door te brengen, vang je het ‘gat’ even op. Zeker op speciale dagen is dit een aan te raden eerste hulp (zoals verjaardagen, feestdagen…).
  • Wanneer je de eerste weken na de breuk afspreekt, moet je rekening houden dat je vriend of vriendin uit de haak is en misschien niet meteen het aangenaamste gezelschap is. Wie verdriet heeft, kan dat moeilijk uit zijn hoofd zetten. Je vriend of vriendin kan nood hebben om te praten over de breuk. Probeer te luisteren, ook al heb je het verhaal al tien keren gehoord. Heb geduld met je vriend of vriendin. Ze zullen je later zo dankbaar zijn.
  • Stel je vriend/vriendin gerust. Ook al zien ze het zelf niet helemaal meer zitten, wijs ze op de mooie kanten van het leven ook zonder de partner.
  • Probeer toffe dingen te doen, die de aandacht van je vriend/vriendin even van zijn/haar verdriet afhoudt.
  • Durf grapjes te maken, zeker in een serieus gesprek. Op die manier verlicht je de druk.

 

DON’TS

 

  • Wanneer je geconfronteerd wordt met iemand die net uit een pijnlijke breuk komt, begin dan niet over hoe fantastisch je eigen liefdesleven wel niet is. Je hoeft het onderwerp ook niet uit de weg te gaan, maar een zekere discretie is geboden, wil je de ander niet kwetsen.
  • Spreek niet slecht over de ex, zeker niet in de eerste weken. Je weet nooit of het toch nog goed komt, met alle gevolgen van dien. Als je iets wilt zeggen over de vroegere partner, wees dan opnieuw discreet.
  • Laat je vriend/vriendin niet vallen omdat hij/zij altijd over zijn/haar verlies wilt praten. Ze zitten in een verwerkingsproces, en moeten hun hart kunnen luchten. Het is van voorbijgaande aard. En het betekent zoveel voor hen.
  • Als je samen dingen doet, zorg dan dat het je vriend/vriendin niet al te veel aan zijn/haar ex doet denken (in de mate van het mogelijke).
  • Zeg niet dat het nu wel tijd wordt dat ze zichzelf moeten herpakken. Dat weten ze zelf ook, en daar hebben ze geen boodschap aan. Bovendien is het een beetje tactloos, want jij bent hun vriend/vriendin en van jou verwachten ze juist begrip.

 

Tot slot nog even dit: bijna iedereen heeft zelf wel ooit eens liefdesverdriet gevoeld. Het kan nooit kwaad om dat even in je herinnering te brengen om de ander te helpen. Vergeet evenwel niet dat iedereen anders reageert op verdriet, maar dat het een grote troost is te weten dat er een vriend of vriendin is die voor je klaar staat.

Bron - NetOnline Redactie - Geplaatst op: 3/3/2006
© 2007 - NetOnline.be. Geen enkel artikel mag overgenomen worden zonder toestemming van NetOnline.be.

Meer artikels omtrent lifestyle en gezondheid
Dit artikel aanbevelen aan een vriend, kennis ?
NetOnline kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van derde websites en voor de inhoud van website waarnaar het linkt.

 

 
 ADVERTISING
 TOOLS & ZOEKEN
Interessante artikels
Ontdek leuke en interessante artikels omtrent relatie, seksualiteit, lifestyle, kinderen,...
Vind de date van je leven
Op zoek naar een partner of vrijgezel voor een relatie of vriendschap ?
Bereken je BMI
Bereken via NetOnline.be js BMI. Is je BMI goed of kan je hem verbeteren ?
© NetOnline 2011 - Privacy policy | Disclaimer | Hosting by COMBELL | Adverteren | Contact | Sitemap
beste www-sites:a- b- c- d- e- f- g- h- i- j- k- l- m- n- o- p- q- r- s- t- u- v- w- x- y z